Το Βιβλίο της Ζούγκλας… με πρωταγωνιστές αγαπημένους, χαρακτήρες που έχουν γράψει τη δική του ιστορία στις καρδιές τόσων παιδιών, έδω και αρκετές γενιές μάλιστα! Μόγλης, Μπαλού, Μπαγκίρα, Κάα, Σιρ Χαν, Ακέλας, Ράκσα, Χάθι, Ταμπακί, Πατέρας Λύκος… και οι απίθανες περιπέτεις στο δάσος παίρνουν φέτος μία νέα θέση στον κινηματογραφικό χώρο, σε μια εξελιγμένη τεχνολογικά παραγωγή με άριστη επεξεργασία, συναρπαστικά γυρίσματα και 3D γραφικά! (Βιβλίο της Ζούγκλας )

Mowgli_2016

Κι έτσι για την ιστορία, ας αναφέρουμε αρχικά ότι όπως κάθε περιπέτεια του Μόγλη που αγαπήσαμε μικροί… έτσι και η νέα αυτή ταινία βασίζονται στην ομώνυμη συλλογή ιστοριών του βραβευμένου με Νόμπελ Άγγλου συγγραφέα Ράντγιαρντ Κίπλινγκ(Rudyard Kipling) : “The Jungle Book” . Οι πρώτες  ιστορίες μάλιστα δημοσιεύτηκαν γ σε περιοδικά το 1893-1894. ( Βιβλίο της Ζούγκλας )

Τη σκηνοθεσία έχει υπογράψει ο εξαιρετικός Τζον Φαβρό (Jon Favreau) που έχει υπογράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες όπως ο “Chef” καο ο “Iron Man”, ενώ  τη βασική ιδέα του σεναρίου συμπληρώνει ο εξίσου γνωστός & καλός Τζάστιν Μαρκς(Justin Marks).

jungle book

Τα οπτικά εφέ έχουν ανέλαβαν οι Rob Legato, Adam Valdez & Dan Lemmon, το μοντάζ ο Mark Livolsi, ενώ τη μουσική επιμέλεια της ταινίας ο John Debney.

Η υπόθεση σε γενικές γραμμές γνωστή… πρωταγωνιστής ο μικρός Μόγλης φυσικά, ο οποίος  μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων και με τον καιρό κατάλαβε πως δεν είναι πια καλοδεχούμενος στη ζούγκλα, αφού ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει. Ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν βλοσυρό πάνθηρα και τον Μπαλού, μια πολύ συμπαθητική αρκούδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα συναντήσει διάφορα άλλα πλάσματα της ζούγκλας μερικά από τα οποία φαίνεται να μην έχουν και τόσο φιλικές διαθέσεις.

to-vivlio-tis-zouglas-2016

  • Την ταινία μπορείτε να την απολαύσετε είτε υποτιτλισμένη, είτε μεταγλωττισμένη… αναλόγως τις προτιμήσεις του καθενός.
  • Τις φωνές τους στην ελληνική μεταγλώττιση χαρίζουν οι: Δημήτρης Πακσόγλου, Ντίνος Πικροδημήτρης, Ινώ Στεφανή, Γιάννης Στεφόπουλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Άλκης Ζερβός, Γιώτα Μηλίτση & Ακίνδυνος Γκίκας.
  • Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά. ( Βιβλίο της Ζούγκλας )
  • Και φυσικά… θα βγει και η 3D έκδοσή  της.
  • H πρεμιέρα των προβολών στην Ελλάδα θα γίνει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016.

Βιβλίο της Ζούγκλας

 Επίισημη σελίδα : http://tainies.disney.gr/

Σχολίασε το