Pc: Οι επιλογές για να φτιάξεις το δικό σου Gaming Machine

0
351

Είμαι σίγουρος πως θα έχεις κοιτάξει τις επιλογές που οι μεγάλες αλυσίδες έχουν προβάλλει στα site τους και θα έχεις ήδη απογοητευτεί από τις τιμές τους για να φτιάξεις το δικό σου Gaming Pc. Μην μου ανησυχείς! Θα σου προσφέρω εγώ τις καλύτερες επιλογές με τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, καλά είδες με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και  πιο φθηνά από αυτά που σου προβάλλουν οι μεγάλες αλυσίδες.

Χαρακτηριστικά 

Πύργος

Πρώτα από όλα πρέπει να βρούμε ένα καλό πύργο. Ο πύργος οφείλω να σε ενημερώσω αποτελεί το εξωτερικό κουτί και ουσιαστικά δεν έχει τίποτα μέσα του. Λοιπόν, μία οικονομική επιλογή είναι ο CoolerMaster Masterbox Lite 3. Στον πύργο απαραίτητες είναι οι πολλές υποδοχές ενώ όσο περισσότερες εγκοπές για ανεμιστηράκια, τόσο το καλύτερο.

Σκληρός δίσκος

Ο Σκληρός δίσκος ίσως αποτελεί το πιο βασικό εξάρτημα ενός PC. Είναι το μέρος (χώρος) που μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα πάντα μέσα στο PC μας. Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές και μία τρίτη εναλλακτική. Αρχικά, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα HHD και SSD σκληρό δίσκο. Ο HHD είναι ο σκληρός παλιάς τεχνολογίας και φορτώνει τα πάντα, μερικά δευτερόλεπτα πιο αργά από τον SSD. Από την άλλη πλευρά, ο SSD είναι ο σκληρός για εσένα που θέλεις τα πάντα στο PC σου να φορτώνονται ταχύτατα. Βέβαια η τρίτη και εναλλακτική εκδοχή, αφορά την περίπτωση να αγοράσεις και τους δύο.

Συνεπώς, για SSD δίσκο έχω να σου προτείνω τον Samsung 860 Evo 500GBΑξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος παρά την τεράστια χωρητικότητά του κοστίζει αρκετά φθηνά. (Συνήθως οι SSD δίσκοι έχουν χωρητικότητα από 128 μέχρι 512 gb) Αν πάλι προτιμάς του παλιούς κλασικούς σκληρούς δίσκους σου προτείνω τον Toshiba P300 1TB Bulk. Ο συγκεκριμένος σκληρός έχει χωρητικότητα 1000gb, ωστόσο αργεί σε σχέση με τους SSD να ανοίξει όλα τα αρχεία.

Κάρτα Ram

Η κάρτα Ram είναι το εργαλείο σου για να μπορείς να ανοίγεις τα πάντα ταυτόχρονα. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να παίζουν και να ακούν ταυτόχρονα την αγαπημένη τους μουσική τότε μία μεγάλη σε χωρητικότητα Ram είναι αναγκαία. Προσωπικά έχω να σου προτείνω την G.Skill Value 8GB DDR4-2400MHz . Μία 8άρα Ram είναι πλέον αναγκαία καθώς και οι πιο απλές χρειάζονται μεγάλο ποσοστό της χωρητικότητά της. Προτίμησε γενικά να έχεις πάντα χώρο για μία δεύτερη Ram στον πύργο σου. Στο μέλλον πιθανόν να χρειαστείς και μία δεύτερη για να “τρέχεις” πιο γρήγορα τις εφαρμογές.

Επεξεργαστής

Οι επιλογές εδώ ποικίλουν όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας (δες εδώ). Ιδανικά λοιπόν για το gamiing machine σου, σου προτείνω να πάρεις κάποιον AMD επεξεργαστή και συγκεκριμένα τον AMD Ryzen 5 1600X Box. Πίστεψέ με θα καλύψει και τις πιο μεγάλες ηλεκτρονικές σου ανάγκες.

Κάρτα γραφικών

Οι κάρτες γραφικών είναι απαραίτητες για τα παιχνίδια αλλά και για διάφορες λειτουργίες στο PC σου όσον αφορά τα βαριά προγράμματα (μοντάζ). Οι επιλογές και σε αυτόν τον τομέα ποικίλουν, ωστόσο καλό θα ήταν να προμηθευτείς κάποια από εκείνες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες χρονιές, διότι δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξεις σύντομα. Γι’ αυτό έχω να σου προτείνω την Zotac GeForce GTX 1050 Ti 4GB Mini. Είναι η μοναδική κάρτα γραφικών που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να απολαύσει πλήρως τις διαστάσεις των παιχνιδιών.

Μητρική κάρτα

Η μητρική κάρτα σκέψου είναι το μέρος που δίνονται όλες οι εντολές. Γι’αυτό δεν μπορεί να απουσιάζει μέσα από ένα πύργο. Λοιπόν κοίτα να δεις, η λύση είναι μία, πάμε παραλία. Πλάκα κάνω φυσικά, θα σου πρότεινα την Asrock A320M-HDV R3.0 . 

Monitor- Οθόνη

Τελευταία αφήσαμε την οθόνη-μόνιτορ αφού και μία απλή θα έκανε πλήρως τη δουλειά της. Ωστόσο, θα σου πρότεινα κάποια που να έχει και καλή ανάλυση αλλά και να τρέχουν τα GHz ταχύτατα. Για αυτό σου συνιστώ την Asus VS228NE. 

Οφείλω να σε ενημερώσω, πως η αξία των αντικειμένων που σου πρότεινα δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ σε αντίθεση με τις προτάσεις των αλυσίδων που έχουν μεν τις ίδιες τιμές, αλλά δε χαμηλότερης αξίας εξαρτήματα. Ελπίζω να σε βοήθησα στην επιλογή σου.

Σχολίασε το