O Δρόμος του Τσαγιού για Υγιεινή Διατροφή και Ευγένεια της Ψυχής

0
151

Το τσάι είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα και το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό, η ονομασία και η προέλευσή του είναι κινέζικη. Οι Κινέζοι πίνουν τσάι στον χώρο εργασίας τους, στο σπίτι τους και σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητές τους συνήθως έχουν πάντα μαζί τους το τσάι τους. Στην Κίνα υπάρχουν κάποια ειδικά σκεύη τσαγιού που παρασκευάζουν τσάι και το παίρνουν εκτός σπιτιού. Είναι κάτι πρακτικά γυάλινα σκεύη που μπορεί κανείς να αφήσει το τσάι μέσα, το οποίο βάζοντας βραστό νερό αρχίζει και “χορεύει”, όπως λένε οι Κινέζοι χρωματίζοντας σιγά σιγά το νερό. Εμείς οι Έλληνες κυκλοφορούμε στον δρόμο με ένα φλυτζάνι καφέ. Όποιος πάει στην Κίνα έχει την ευκαιρία να δει τους Κινέζους να κυκλοφορούν με αυτά τα γυάλινα ποτήρια-σκεύη παντού, στο μετρό, στις πλατείες, στην δουλειά

Σε μεγάλες κεντρικές πλατείες υπάρχουν μαγαζάκια με σύγχρονη διακόσμηση, όπου πωλούνται διάφορα είδη τσαγιού έτοιμου προς πόση, κρύου ή ζεστού, για να το παίρνει κανείς μαζί. Είναι παρόμοια μαγαζάκια σαν αυτά που έχουμε στην Ελλάδα ,τα οποία πωλούν  δύο ευρώ τον καφέ και έχουν μεγάλη επιτυχία.

Στην Κίνα είναι δύσκολο να βρεις έτοιμο καφέ για να πιείς. Εκτός από τα «Starbucks» δεν υπάρχουν άλλες καφετέριες. Άλλωστε, οι Κινέζοι δεν συνηθίζουν καθόλου να  πίνουν καφέ.Εκεί, όλοι πίνουν τσάι, είτε είναι φτωχοί είτε είναι πλούσιοι, είτε μικροί είτε μεγάλοι.

Η ευχάριστη διαδικασία που κάνει κάποιος όταν ετοιμάζει να πιεί ένα φλυτζάνι τσάι, είναι μία για την ψυχή ευγενική διαδικασία! Το άρωμα του τσαγιού, το χρώμα του και η γεύση του ηρεμούν και καλλιεργούν την ψυχή και προτρέπουν τον άνθρωπο να ασχοληθεί με ευγενικές ενασχολήσεις, όπως το τάι -τσι, το διάβασμα και η μουσική!

Η ενάρετη και ευγενική ενασχόληση της ψυχής, όπως η πόση του κινέζικου τσαγιού, αφυπνίζει την ψυχή και την βγάζει από την λήθη. Έτσι ,η ψυχή μπορεί να αναγνωρίσει το φως από το σκότος και με αυτόν τον τρόπο θα έλξει όμοιες ψυχές και φωτεινές καταστάσεις!

Το κινέζικο, μάλιστα τσάι φέρνει τον άνθρωπο σε αρμονία με το εξωτερικό του περιβάλλον! Ακόμη ,οι άνθρωποι των σύγχρονων πόλεων μπορούν να ηρεμήσουν εάν μάθουν να απολαμβάνουν την προετοιμασία και την πόση του κινέζικου τσαγιού. Μπορεί οι πόλεις μας να έχουν γίνει απάνθρωπες και κτηνώδης, όντως πίνοντας τσάι η ψυχή γαληνεύει, θυμάται το θείο μέσα της και τον δημιουργό της. Αυτό κάνει αρμονική την ψυχή ,ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει με διάκριση αγχωτικές καταστάσεις και συμπεριφορές, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καθημερινότητα μέσα στις αφιλόξενες πόλεις που για κάποιους λόγους έχουν εξελιχθεί σε πεδία μάχης.

Επιπλέον, το τσάι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλέστερα ροφήματα, για κάθε εποχή του χρόνου, είτε ως «φάρμακο» για το λαιμό ως δροσιστικό ρόφημα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι ουσίες του τσαγιού που έχουν τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, που περιέχονται εξίσου στο μαύρο και στο πράσινο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά στη διατροφή, επειδή συνιστούν ισχυρά όπλα κατά του καρκίνου, των καρδιοπαθειών, των εγκεφαλικών επεισοδίων, της γήρανσης, του διαβήτη και άλλων σοβαρών παθήσεων. Η διαφορά τους όσον αφορά τη διατροφική τους σύσταση οφείλεται στην ποσότητα και το είδος των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν. Η καθημερινή κατανάλωση λοιπόν 3-4 ποτηριών μαύρου ή πράσινο τσαγιού έχει περίπου τις ίδιες θετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Στο Κατάστημα «Δρόμο του Τσαγιού» θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα όλα τα είδη των τσαγιών , πράσινο, μαύρο, αρωματισμένο ή προέλευσης. Θα γνωρίσετε συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να το ετοιμάσετε και να το πιείτε με τον καλύτερο τρόπο!

Θα ανακαλύψετε ότι το τσάι είναι για όλες τις ώρες. Θα σας γίνει απαραίτητο για να σας ξυπνήσει με το πιο γλυκό τρόπο, πριν σας στηρίξει στο γραφείο κατά την διάρκεια της ημέρας και τέλος να σας χαλαρώσει το απόγευμα και το βράδυ. Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι το τσάι δεν είναι μόνο ένα. ‘Όπως το κρασί, απαριθμεί εκατοντάδες ποικιλίες που η καθεμιά έχει την δική της γεύση και απόλαυση.Με το Δρόμο του Τσαγιού το τσάι θα γίνει η καθημερινή σας συντροφιά!!!

Ο «Δρόμος του Τσαγιού» βρίσκεται στο Κέντρο Καψάλη 5,στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά, στη Γ. Δροσίνη 16.

Το Ωράριο Λειτουργίας είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 – 17:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 – 21:00

Σχολίασε το