O Διονύσης Αλέρτας μας μιλά για τους μικρούς ζαχαροπλάστες του Art4Fun

Τα Χριστούγεννα και τα γλυκά πάνε μαζί, τίποτα όμως δεν ταιριάζει περισσότερο στις γιορτές από ένα μεγάλο παιδικό χαμόγελο. Γι’ αυτό, ο ταλαντούχος Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας άφησε για λίγο το εργαστήριο του Criollo και του Solo Gelato gelateria και μοιράστηκε τα μυστικά του αλλά και την χριστουγεννιάτικη διάθεσή του με τους μικρούς ζαχαροπλάστες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Art4Fun στο πιο διασκεδαστικό εργαστήριο.

Η εμπειρία ήταν συναρπαστική τόσο για τους μικρούς όσο και για τον αγαπημένο Pastry Chef που αν και έχει επαναλάβει δράση με παιδιά στον Ασπρόπυργο για φιλανθρωπικό σκοπό, μας εκμυστηρεύθηκε πως πρώτη φορά έπλασε cookies με τόσο μικρούς ζαχαροπλάστες και παραδέχθηκε χαμογελώντας, πως η ασχολία μαζί τους χρειάζεται πολλή υπομονή και πολύ μεράκι αλλά αξίζει και είναι μοναδική.

Η επιλογή του Art4Fun για να στεγάσει το παιδικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής δεν ήταν δύσκολη απόφαση για τον Διονύση Αλέρτα. Το Art4Fun έχοντας εμπιστευθεί τον γνωστό ζαχαροπλάστη στον καφέ και φυσικά στο γλυκό και στο παγωτό, θέλησε να φέρει τον καταξιωμένο Pastry Chef στην παρέα των μικρών επισκεπτών του και μαζί να δημιουργήσουν και να ψήσουν τα πιο χριστουγεννιάτικα cookies σκορπίζοντας μυρωδιές και γιορτινά χαμόγελα σε όλο το Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλέρτας,

“Ήταν τιμή μου να προσφέρω τα γλυκά μου στα παιδιά του Art4Fun και να δημιουργήσουμε από κοινού με τις 4 ιδιοκτήτριες του Art4Fun, αυτό το εργαστήριo για να γιορτάσουμε την συνεργασία μας. 

Περάσαμε πολύ όμορφα, δημιουργήσαμε αγνά γλυκά από φρέσκο βούτυρο και γάλα και μιλήσαμε για τις καταστροφικές για τον οργανισμό, συνέπειες του φοινικέλαιου που εμπεριέχεται σε κάθε επεξεργασμένο προϊόν”

ενώ τόνισε και σε εμάς και στους παρευρισκομένους του Art4Fun πως

“Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωσή του, πόσο μάλλον όσον αφορά το παιδί, αφού το συγκεκριμένο έλαιο δεν μπορεί να διαλυθεί στο σώμα μας και είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας. Φανταστείτε ότι έχει θερμοκρασία καύσης τους 45,6 βαθμούς Κελσίου ενώ το σώμα μας έχει θερμοκρασία 36,6 βαθμούς. 

Μακριά από το φοινικέλαιο και κάθε φυτικό λίπος. Το αγνό φρέσκο βούτυρο δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε στη γεύση ούτε στις διατροφικές αξίες που προσφέρει στον οργανισμό, πόσο μάλλον στον παιδικό.”

 

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας με τον Διονύση Αλέρτα, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε πως ξεκίνησε η αγάπη του για το γλυκό. Δίχως δισταγμό μας εξομολογείται ότι ήταν μια ανάγκη που έγινε λατρεία και πάθος.

“Αλλάζοντας πολλές και διαφορετικές δουλειές, έψαχνα μόνιμη εργασία. Ξεκίνησα από βιοποριστική ανάγκη. Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχαν ριάλιτι μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Αν και τελείωσα σχολή μαγειρικής, το γλυκό ήταν εκείνο που με κέρδισε, ξεκίνησα κι παρέμεινα σ’ αυτό επιμένοντας στις κορυφαίες και αγνές πρώτες ύλες που είναι και η επιτυχία κάθε γλυκού.”

Με αυτή τη του τη φράση ο κ. Αλέρτας πρόλαβε την επόμενή μας ερώτηση που δεν θα ήταν άλλη από το αν μεταφέρει το ταλέντο του και στην κουζίνα.

Με γέλια ομολογεί πως το delivery είναι κάτι που συνηθίζει αρκετά και πως μένει πιστός στην ζαχαροπλαστική και στο Criollo και Solo Gelato gelateria.

Τελειώνοντας την κουβέντα μας ρωτήσαμε τον κ. Αλέρτα τι έχουμε να περιμένουμε το 2019 από το ταλέντο του. Χαριτολογώντας για την πολιτική κατάσταση της χώρας και αναφέροντας πως τα μελλοντικά σχέδια δεν είναι τόσο βέβαια για κανέναν μας, σημείωσε πως στόχος του είναι και θα είναι να δημιουργεί σπιτικά γλυκά με τεράστια προσοχή στην επιλογή της πρώτης ύλης έχοντας ως βάση την τεχνική της γαλλικής κουζίνας αλλά ως συνομιλητή την ελληνική συνήθεια και παράδοση η οποία αποτελεί και κύριο παράγοντα στην δημιουργία και την γεύση κάθε γλυκού του.

Αν όλα όσα διαβάσατε ξύπνησαν το παιδί μέσα σας και επιθυμήσατε ένα γλυκό δια χειρός του κ. Αλέρτα ο προορισμός σας είναι φυσικά το

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Art4Fun

Ολύμπου 25 Χαλάνδρι

210 6835494

αλλά και τα

Criollo

Ελαιών 34, Κηφισιά 

21 0807 3967

και

 Solo Gelato gelateria

 Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 

21 0681 3622

Κι αν οι μικροί του σπιτιού ξεσηκώθηκαν και θέλουν να απολαύσουν το πιο δημιουργικό παιχνίδι αλλά και να πάρουν μέρος στα πιο συναρπαστικά events το Art4Fun σας περιμένει!!!

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Art4Fun

Ολύμπου 25 Χαλάνδρι

210 6835494

Facebook Art4Fun  Instagram Art4Fun  

Σχολίασε το