spot_img

GUNNING™ Μια Νέα Και Πολλά Υποσχόμενη Μέθοδος Εκγύμνασης!

Αγαπητέ αναγνώστη, δεν ξέρω ποιος ήταν ακριβώς ο παράγοντας που σε έκανε να ανοίξεις αυτή τη σελίδα. Εάν ήταν η περιέργεια του να μάθεις τι είναι το λεγόμενο GUNNING™ ή επειδή σε ενδιαφέρει οτιδήποτε έχει να κάνει με την εκγύμναση του σώματος. Όποιος λοιπόν και αν είναι αυτός ο λόγος, εγώ χαίρομαι που θα διαβάσεις τα παρακάτω.

dsc_0092_jm

Να πω την αλήθεια προτού έρθει η στιγμή για να κοιτάξω και να ερευνήσω τι είναι το λεγόμενο GUN-eX ή GUNNING  δεν είχα ασχοληθεί πολύ. Και η έρευνα μου, αν και με βοήθησε αρκετά στο να καταλάβω τι είδους τεχνική εκγύμνασης του σώματος είναι και τι όργανα χρησιμοποιεί, δεν ήταν αρκετή ώστε να υπάρχει πλήρης πληροφόρηση. Είναι μια μέθοδος που στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί πρόσφατα στο προσκήνιο.  Και πιο συγκεκριμένα το GUNNING  ήρθε με την εταιρία GUN-eX Training System στην Ελλάδα περίπου πριν από 6 μήνες, με επίσημο αντιπρόσωπο και εκπαιδευτή τον Κύριο Γιάννη Μίχο. Το athensstories.gr έφτασε στα Planet Fitness & More, τη μοναδική αλυσίδα γυμναστηρίων που δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθείς στο GUNNING™ σε ομαδικά τμήματα. Στο club των Βριλησσίων συναντήσαμε τον κ. Μίχο, ο οποίος απάντησε σε κάθε ερώτηση και έλυσε κάθε απορία.

1. Τι είναι το GUNNING™· Η πρακτική αυτή ποιες μεθόδους ακολουθεί;

Θα ξεκινήσω με το ότι η υπηρεσία αυτή είναι πάρα πολύ διαφορετική· γιατί μέσα σε 25 με 35 λεπτά (maximum) μπορείς να κερδίσεις την απόλυτη προπόνηση. Δηλαδή, να κάψεις λίπος, θερμίδες για να το πω πιο σωστά. Να γυρίσεις σπίτι και ακόμα να καις, καθώς ο μεταβολισμός σου έχει φτάσει στο «κόκκινο». Το βασικότερο όμως είναι ότι διασκεδάζεις στο μάθημα.

Ο κόσμος, αν και θέλει να χάσει θερμίδες και να γυμναστεί, λόγω της καθημερινότητας του που τον κουράζει, δεν αντέχει να κουραστεί ακόμα περισσότερο. Το GUNNING, καθώς και η GUN-eX, πέρα από την εκγύμναση προσφέρουν και διασκέδαση. Μέσα στο GUNNING™ δεν κάθεσαι απλά σε ένα μηχάνημα. Όλοι γελάνε κατά την διάρκεια του μαθήματος και ανταλλάζουν «ενέργειες».

fun-gunning

Πρόκειται, λοιπον, για μια διασκεδαστική υπηρεσία, η οποία πραγματοποιείται σε ομαδικά μαθήματα. Μπορεί να ξεκινήσει από mini groups 2 με 4 άτομα αλλά και να επεκταθεί σε πολλά περισσότερα.

2. Σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης;

Απευθύνεται σε όλους. Σε όποιον επιθυμεί να βελτιώσει την αντοχή του, να αναπτύξει τη φυσική του κατάσταση και να δει πραγματικά το κορμί του να μεταμορφώνεται.
Υπάρχουν οι κατάλληλες αντιστάσεις, από 100 έως και 1000 Newton (10 έως και 100 κιλά αντίσταση). Οπότε μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες κάθε ασκούμενου· Είναι ένα “Εργαλείο” και προπονητικό πλάνο που προσαρμόζεται απόλυτα στον καθένα μας.

3. Για τα άτομα που δεν ασχολούνται τόσο με τη γυμναστική, θα προτείνατε να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη άσκηση;

Πριν ξεκινήσει κανείς, θα γίνει μια αξιολόγηση από τους εκπαιδευμένους instructors των PLANET Fitness & More. Αυτοί θα του προτείνουν το που θα πάει και το τι μπορεί να κάνει. Βέβαια τα δοκιμαστικά μαθήματα είναι για όλο τον κόσμο. Εγώ σαν master trainer της GUN-eX, θα του πρότεινα πολλά. Να δοκιμάσει, να δούμε τι του αρέσει. Αρκεί να υπάρχει διάθεση.

dsc_0250_jm

Το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι το να ανακαλύψει μύες των οποίων την ύπαρξη δεν γνώριζε καν,  να ξεφύγει από την καθημερινότητα και από κάθε είδους προπονητικό πλάνο που έχει δοκιμάσει.  Και θα το διασκεδάσει.

Σίγουρα στην αρχή υπάρχει μια αξιολόγηση του νέου ασκούμενου από τα κατάλληλα-αρμόδια άτομα με σκοπό να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες του και πρωτίστως η ασφάλεια του. Έπειτα σαφώς και θα τον προέτρεπα ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσει.

4. Πρόκειται για μια σχετικά καινούργια και όχι τόσο διαδεδομένη γυμναστική μέθοδο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτό;

Ο κόσμος είχε μπει σε μια διαδικασία όπου ό,τι έβλεπε στην τηλεόραση, λίγο πολύ το υιοθετούσε. Δεν υπάρχει κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση για την GUN-eX· αλλά η διαφήμιση είναι το ίδιο το εργαλείο. Ήδη έχει αρχίσει να εξαπλώνεται. Τα PLANET Fitness & More έχουν δημιουργήσει video για την παρουσίαση του GUNNING προκειμένου να το γνωρίσει ο κόσμος μέσω των social media.

Πέρα από αυτό, ο κόσμος όταν δοκιμάσει ένα μάθημα είτε σε personal είτε σε GUNNING™  group ξετρελαίνεται. Του αρέσει πάρα πολύ, και εδώ έρχομαι στα λόγια που είπα πριν, ξεφεύγει, έρχεται στο μάθημα και χαμογελάει. Tο διασκεδάζει. Ταυτόχρονα έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα σε πολυ μικρο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ήδη σοβαροί επαγγελματίες που μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους, όπως η αλυσίδα γυμναστηρίων PLANET FITNESS & MORE.

5. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις και μέθοδοι εκγύμνασης του σώματος. Τι είναι αυτό το παραπάνω που προσφέρει το GUNNING™ για να το διαλέξει κάποιος ανάμεσα στις επιλογές του;

Δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό να πυροβολήσεις κυριολεκτικά τον μεταβολισμό σου και να κάψεις θερμίδες ακόμη και ώρες μετά την προπόνηση!
Υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση και φέρνεις τον εαυτό σου στα ”κόκκινα” με τον πιο ευχάριστο τρόπο στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Γυμνάζεις όλο το σώμα μέσα σε μόλις 35′, κάνοντας τη ζωή σου πιο εύκολη και απλώς ανυπομονείς για το επόμενο GUNNING μάθημα.

6. Πως αποφασίσατε να ακολουθήσετε το GUNNING™ και ως εκ τούτου να το διδάξετε;

O συγκεκριμένος τρόπος εκγύμνασης και προπόνησης είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός για μένα. Έχοντας υπάρξει αθλητής και πρωταθλητής ο ίδιος, γνωρίζω πολύ καλά ότι τα λάστιχα αποτελούσαν πάντοτε τον ”σύμμαχο” κάθε ασκούμενου καθιστώντας την προπόνηση απόλυτα αποτελεσματική και κυρίως απόλυτα ασφαλή. Με τα elastic battle ropes έχεις την δυνατότητα άπειρων προσαρμογών και κατά συνέπεια την μέγιστη και πλήρη εξέλιξη οπότε η GUN-eX  και η φιλοσοφία που την ακολουθεί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Γιάννη.

mixos

7. Τρείς λέξεις που χαρακτηρίζουν την μέθοδο GUNNING™ για εσάς;

«Δύναμη», «Διασκέδαση» και τέλος «(full) κόκκινα».

8. Ένα μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε στα άτομα που βρίσκουν τη γυμναστική του σώματος «χάσιμο χρόνου»;

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση, η ζωή μας έχει γίνει τόσο πολύπλευρη πολύπλοκη, και αγχώδης με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συχνότητα προβλημάτων υγείας, που όποιος το 2016 δεν επιλέγει να ακολουθήσει το «fitness» (χωρίς αυτό να σημαίνει να έρθει στο γυμναστήριο να γίνει κομμάτια) αλλά, να αφιερώσει 20 λεπτά από την ζωή του την ημέρα ή έστω μέρα παρά μέρα· νομίζω διαλέγει να κάνει το πιο σοβαρό λάθος για την υγεία του. Βασίζομαι πάρα πολύ σε αυτό. Πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Το έχουμε ανάγκη.

gen

Φτάνοντας στο τέλος της συνέντευξης, συνεχίσαμε με το να παρακολουθήσουμε το μάθημα. Με αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να δούμε στην πράξη όλα αυτά που αναφέρθηκαν για το GUNNING™. Πολλές από τις στιγμές του μαθήματος κατέγραψε και η φωτογράφος μας Ιωάννα Μαλούχου. Στη συνέχεια, ρωτήσαμε προσωπικές απόψεις από τα άτομα που πήραν μέρος στο μάθημα. Τα σχόλια και όπως και η αντιμετώπιση του κόσμου είχαν θετική χροιά.

«Νιώθω σαν να καίγεται το σώμα μου», «θα πρότεινα σε κάποιον την άσκηση αν ήθελε κάτι έντονο».

Όπως ήδη αναφέρθηκε η μέθοδος αυτή είναι καινούργια στην Ελλάδα. Η πρακτική εκγύμνασης GUNNING™ είναι πρωτότυπη και θα την πρότεινα σε όσους ψάχνουν κάτι καινούργιο, το οποίο θα τους διασκεδάσει αλλά και ταυτόχρονα θα τους γυμνάσει. Η επιλογή αυτή αξίζει μια προσπάθεια.

dsc_0338_jm

Τέλος, ευχαριστούμε τα Planet Fitness & More στα Βριλήσσια που μας φιλοξένησαν για την συνέντευξη και μας επέτρεψαν την παρακολούθηση του μαθήματος. Να σημειωθεί πως η άσκηση αυτή είναι διαθέσιμη μέχρι στιγμής σε 3 γυμναστήρια του ομίλου Planet Fitness and More (Αλίμου, Βριλησσίων και Καλλιθέας). Τα PLANET Fitness & More είναι η μοναδική αλυσίδα που έχει στο πρόγραμμα της μεθόδου GUNNING™  ομαδικές ασκήσεις, οι οποίες αποτελούνται από μικρές ομάδες, χωρισμένες σε ζευγάρια.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το GUNNING™ και το GUN-eX, στις 17 Δεκέμβρη θα διεξαχθεί συνέδριο στο οποίο θα βρίσκεται ο HEAD MASTER TRAINER & ιδρυτής της GUN-eX και επί σειρά ετών presenter του Johnie J, Jan Marvan.

 

photoshooting

Photoshooting by Joanna Malouchos

GUNNING

Σχολίασε το

Δήμητρα Λεμπίκη
Λατρεύω τα βιβλία, τις ταινίες στο σινεμά αλλά και τις "ψαγμένες" τηλεοπτικές σειρές! Η ενασχόληση μου με το διαδικτυακό ραδιόφωνο με έκανε να ανακαλύψω για άλλη μια φορά πως αγαπώ την τέχνη με όποιο τρόπο ή μέσο και αν εκφράζεται!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το