Η ομάδα του zaxaroplasteia.com βρέθηκε σε ένα ζαχαροπλαστείο με ιστορία περίπου ενός αιώνα! Αυτό και μόνο το γεγονός μας κέντρισε το ενδιαφέρον και έτσι ζητήσαμε από το ζαχαροπλαστείο “Αφοί Ασημακόπουλοι” να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και να γράψουμε γι΄αυτές!

Αρχικά λοιπόν, φροντίσαμε να μάθουμε για την ιστορία τους, την οποία μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ. Μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι χρησιμοποιούν αυθεντική ελληνική σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους αλλά και γάλα απευθείας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους! Αυτή η εμμονή τους στην ποιότητα των πρώτων υλών, σε συνδυασμό με τις μοναδικές τους συνταγές, είναι που κάνει όποιον δοκιμάσει μια φορά τις γεύσεις τους, να τις θυμάται για πάντα! πάστες

Πάμε λοιπόν στο κομμάτι της δοκιμής! Οι επιλογές αμέτρητες και έτσι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις πάστες τους! Απίθανες γεύσεις όλες αλλά εμείς έπρεπε κάποιες να ξεχωρίσουμε για τις ανάγκες του αφιερώματος. Αυτές που κέρδισαν εκρηκτικά τους ουρανίσκους μας, ήταν οι εξής:

Πάστα παλαιού τύπου

Απλά μοναδική! Έχει αυτό το κάτι που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια! Όπως μας ενημέρωσαν φτιάχνεται εδώ και δεκαετίες με την ίδια ακριβώς συνταγή! Σφιχτή κρέμα πατισερί κακάο, μια φίνα και πολύ λεπτή στρώση σαντιγύ, παντεσπάνι με λαχταριστό κακάο και γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας!

Ποντικάκι

Εντάξει δεν θα το αρνηθείς! Με αυτό το γλυκό μεγαλώσαμε όσοι είμαστε λίγο πάνω από 30! Θυμάμαι αναρίθμητες βραδιές που κάποιος θείος, θεία, συγγενής ή γονιός ερχόταν στο σπίτι με ένα κουτί “ποντικάκια” για τα παιδιά! Η αλήθεια είναι, πως έπειτα από τόσα ποντικάκια που έχω δοκιμάσει δεν περίμενα και κάτι πολύ διαφορετικό από το συγκεκριμένο. Έκανα λάθος όμως και το ομολογώ. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, όποτε σε βγάλει ο δρόμος σου από Χαριλάου Τρικούπη πάρε ένα κουτί & θα με θυμηθείς!

Κλασσική Αμυγδάλου ή Νουγκατίνα

Εδώ όλη η υπόθεση είναι στη κρέμα πατισερί, η οποία οφείλει και πρέπει να είναι βελούδινη! Σίγουρα μετράει η ποιότητα των πρώτων υλών και κυρίως του αγελαδινού γάλακτος από το οποίο φτιάχνεται. Με αυτή την πάστα, η επιλογή του φρέσκου γάλακτος από Έλληνες παραγωγούς του ζαχαροπλαστείου “Αφοί Ασημακόπουλοι” δικαιώνεται. Όταν μάλιστα αυτή η κρέμα συνοδεύεται από πραγματικά αφράτο παντεσπάνι και ολόφρεσκα αμύγδαλα, τότε προκύπτει ένα γευστικό αποτέλεσμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Πάστα από Μους Σοκολάτας

Ναι, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και Όχι αυτή δεν είναι η σοκολατίνα που έχεις συνηθίσει! Η αυθεντική ελληνική σοκολάτα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, κάνει τη διαφορά. Μια γεύση που δύσκολα περιγράφεται με λόγια και μόνο αν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι σημαίνει …ελληνική σοκολάτα!

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ, Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210-610092