Η ιστορία… όταν το θέμα μας είναι ” Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν “,  όπως κάποιοι πιο φανατικοί των κόμικς ίσως να γνωρίζουν, αρχίζει πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1960.Batman-v-Superman-fightΑπίθανες ιστορίες δράσης τότε, στα σούπερ κλασσικά κόμικς της εποχής που με την πάροδο του χρόνου εμπλουτίζονται με περισσότερη φαντασία καθώς προσαρμόζονται κάπως στα δεδομένα(τεχνολογικά και όχι μόνο) της εποχής.. Βέβαια από κάποιους, θεωρούνται λίγο “τραβηγμένες” οι ιστορίες μερικών τευχών, αλλά η αγωνία κι η δράση σε κάθε νέα μάχη του Μπάτμαν ενάντια στον Σούπερμαν… πάντα τους καλύπτει όλους!
Ας ξεκινήσουμε αντίστροφα, αρχίζοντας από τις τελευταίες ιστορίες και πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο να δούμε όλες τις φορές που ο σκοτεινός Batman τα έβαλε με τον πανίσχυρο Superman και αντίστροφα, αλλά και τα αποτελέσματα σε κάθε επική μάχη! ( Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν )

Endgame (2015)

Μπάτμαν-εναντίον-Σούπερμαν-1•Εδώ ένα ισχυρό δηλητήριο του Τζόκερ έχει ποτίσει τον Σούπερμαν, ο οποίος συμπεριφέρεται παρανοϊκά και επιτίθεται στον Μπάτμαν,όπως και άλλοι υπερήρωες από τη Λεγεώνα (Wonder Woman, Flash και Aquaman).. Δυνατή ιστορία με αρκετή δράση, με τον σκοτεινό ήρωα να μάχεται ενάντια στον κακό Σούπερμαν, μέχρι που έφτυσε ένα κομματάκι κρυπτονίτη στο μάτι του και τελικά τον έσωσε.
•Νικητής θεωρείται ο Batman..αν και στο τέλος ο ίδιος αναφέρει γενναιόδωρα πως κανείς δε νίκησε τελικά τη μάχη.

World’s Finest No More (2014)    (Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν)

Μπάτμαν-εναντίον-Σούπερμαν-μάχες
•Στο Injustice: Gods Among Us Year One No. 12, βλέπουμε τον Σούπερμαν να βρίσκεται σε κόντρα, όχι μόνο με τον Μπάτμαν, αλλά και με άλλους υπερήρωες ενώ προηγουμένως, εχει επίσης σκοτώσει τη Lois Lane και το αγέννητο παιδί τους.
•Νικητής θεωρείται ο Σούπερμαν, ο οποίος καταφέρνει να τερματίσει τη μάχη σπάζοντας την πλάτη του Mπάτμαν, αν και ο σκοτεινός ήρωας μας επανέρχεται…γιατί οι μάχες δεν τελιώνουν έτσι εύκολα!

Cross World (2013)

Μπάτμαν-εναντίον-Σούπερμαν-3
•Στο Batman/Superman No. 1, βλέπουμε τον Σούπερμαν, νεαρό μάλιστα έπειτα από τηλεμεταφορά, να μάχεται ενάντια στον Mπάτμαν αφού θεωρεί πως εκείνος ευθύνεται γι’ αυτό που έπαθε..
•Νικητής, αν και ο Μπάτμαν χρησιμοποιεί κρυπτονίτη για να τον αποδυναμώσει, είναι ο Σούπερμαν.. Η νιότη και η δύναμη τελικά υπερτερούν!

Justice League: Origin /Νο2 (2011)

Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν
•Στην άρχη της καριέρας του κάθε ήρωα και ενώ πραγματοποιείται μία εξωγήινη εισβολή, βλέπουμε μια επική μάχη ανάμεσα σε Batman και Superman, αφού κι οι δύο θεωρούν ο ένας για τον άλλον πως συνεργάζεται με τους εισβολείς.
•Νικητής θεωρείται ο Superman, αφού ο Batman μη γνωρίζοντας τις υπερδυνάμεις του τα βρήκε κάπως σκούρα, αν και η μάχη δεν είχε μεγάλη διάρκεια τελικά.

Super/Bat (2008)

Μπάτμαν-εναντίον-Σούπερμαν-5
•Στα τεύχη 53-56 βλέπουμε έναν Μπάτμαν που…. εκτός από τον υπερσύχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό του, τα special bat-γκατζετάκια του και τη δύναμή του, έχει “απορροφήσει” και όλες τις υπερδυνάμεις του Σούπερμαν, ο οποίος αποσύρεται τελικά για να συνεχίσει μια απλή ζωή ως κοινός Κλαρκ Κεντ. Έτσι ο Batman αρχίζει να ξεφεύγει, γίνεται όλο και πιο επιθετικός νικώντας διαδοχικά κάθε γνωστό υπερήρωα (Wonder Woman, Green Lantern κ.α.) της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης…
•Νικητής… ο Σουπερμαν! Βέβαια είναι σίγουρο πως δεν θα τα κατάφερνε μόνος του. Ωστόσο, εύκολα θα θυσιαζόταν προκειμένου να δώσει ένα τέλος.  (Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν)

Sacrifice (2005)

Sacrifice  •Στα τεύχη Superman No. 219, Action Comics No. 829, Adventures of Superman No. 642 και Wonder Woman No. 219 βλέπουμε τον Σούπερμαν να έχει περάσει υπό το νοητικό έλεγχο του Maxwell Lord και στη συνέχεια… νομίζοντας ότι πολέμαει τους πιο φοβερούς εχθρούς του, τα βάζει με τον Μπάτμαν, ο οποίος πραγματικά δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει και καταλήγει σε πολύ άσχημη κατάσταση.
•Νικητής στη συναρπαστική αυτή μάχη και πάλι ο Σούπερμαν, αν και όταν η Wonder Woman τον λυτρώνει αργότερα και τον επαναφέρει στα συγκαλά του, νιώθει απαίσια για όσα συνέβησαν. Ίσως η λέξη ισοπαλία να ταιριάζει καλύτερα..

Lex Luthor: Man of Steel (2005)

Batman-v-Superman  •Στο Lex Luthor: Man of Steel No. 3 , ο Batman αρχίζει να πιστεύει πως ο Superman αποτελεί τεράστια απειλή για το ανθρώπινο γένος.Υπεύθυνος γι’αυτό… ο Lex Luthor φυσικά, ο οποίος φροντίζει επίσης να τον εφοδιάσει με ένα κομμάτι κρυπτονίτη προκαλώντας στον ανθρώπο από ατσάλι σημαντική αδυναμία..
•Νικητής στο τέλος αυτού του παραλογισμού βγαίνει και πάλι ο Σούπερμαν αφού κατάφερε να αφοπλίσει τον Μπάτμαν και πραγματικά.. να τον τσακίσει.

Superman: Red Son (2003)     ( Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν )

Red-Son-2•Στο Superman: Red Son No. 2 εξελίσσεται μία διαφορετική, μη συνηθισμένη ιστορία σχετικά με τους πολυδύναμους μας υπερήρωες… Μία εναλλακτική πλοκή προσγειώνει την κάψουλα του Kal-El στη Σοβιετική Ένωση (και όχι στην Αμερική). Εκεί βλέπουμε τον Σούπερμαν να μεγαλώνει με ένα ρώσο διοικητή και να θέλει όλο και περισσότερη δύναμη και εξουσία. Απ’την άλλη, ο αντίστοιχος Μπάτμαν, χάνοντας τους γονείς του από κομμουνιστές, αποφασίζει να καταφέρει να βγάλει εκτός τον Σούπερμαν μια και καλή.
•Νικητής εδώ είναι ο Batman, αφού καταφέρνει να εξοντώσει τον κακό ρώσο Superman εγκλωβίζοντας τον σε ένα δωμάτιο με ενέργεια η οποία τον κρατούσε εντελώς αδύναμο (ανάλογη με του κρυπτονίτη). Στο τέλος βέβαια βλέπουμε το σκοτεινό Μπάτμαν να αυτοκτονεί , μη ξέροντας πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει μια πιθανή επερχόμενη εκδίκηση.  Ισοπαλία;

Batman: Hush (2003)

Batman-enantion-Superman•Στο Batman No. 612 βλέπουμε τον Superman να έχει απορροφηθεί ολοκληρωτικά από την Poison Ivy, προκαλώντας μεγάλο στον Batman και στις έρευνες του και παράλληλα παραμελώντας πραγματικά την αγαπημένη του Lois Lane.
•Τελικά πάντως, όταν η Λόις θα βρεθεί σε κίνδυνο, ο Κλαρκ Κεντ επανέρχεται κι έτσι οι μάχες μεταξύ των ηρώων σταματούν..

The Dark Knight Strikes Again (2002)

Batman-vs-Superman •Στο Batman: The Dark Knight Strikes Again No. 1, ο Σούπερμαν δέχεται τεράστια πίεση από την αμερικανικη κυβέρνηση και προσπαθεί να εξολοθρεύσει τον Μπάτμαν. Βέβαια ο σκοτεινός ήρωας μας έχει στην κατοχή του ένα ζευγάρι γάντια κατασκευασμένα από κρυπτονίτη..γεγονός που του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα.
•Νικητής, όπως θα ήταν φυσικό στην αναμέτρηση αυτή βγαίνει ο Μπάτμαν, αφού ο κρυπτονίτης εν τέλει έκανε κάλα τη δουλειά του!

One Night in Gotham City (1986) (Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν)

One Night in Gotham City (1986)•Στο Man of Steel No. 3 εξελίσσεται μία μεγάλη κόντρα μεταξύ των ηρώων μας, καθώς ο Σούπερμαν δεν αισθάνεται και μεγάλη σιγουριά σχετικά με τις καλές προθέσεις του Μπάτμαν.
•Νικητής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Batman αφού ξεκάθαρα υπερτερούσε. Ωστόσο, δεν υπήρξε και κάποια ιδαίτερα σκλήρη μάχη …

The Dark Knight Returns (1986)

Μπάτμαν-εναντίον-Σούπερμαν-2•Στο Batman: The Dark Knight Returns No. 4, έπειτα από παρέμβαση της κυμέρνησης και του προέδρου, που ζητάνε από τον Superman να κυνηγήσει και να πιάσει τον Batman, υποστηρίζοντας πως ο γνώριμος φρουρός του Γκόθαμ Σίτυ προκαλεί πλέον με τη συμπεριφορά του πολιτικές αναταραχές, εξελίσσεται άλλη μία συναρπαστική μάχη. Κομβικό σημείο στην πορεία του Μπάτμαν, αφού εδώ παρουσιάζεται πιο εξελιγμένος από ποτέ…
•Νικητής βγήκε έυκολα ο Batman, ο οποίος, εκτός από τον υπερ-εξοπλισμό του και τα ανανεωμένα γκατζετάκια του, είχε επίσης με το μέρος του: Green Arrow και φυσικά κρυπτονίτη.

How Do You Kill A Superman? (1976)

How-Do-You-Kill-A-Superman•Στο τεύχος No. 240 του World’s Finest Comics, για όλα ευθύνεται μια κακιά εξωγήινη γάτα και τα σατανικά της σχέδια. Βλεπουμε αρχικά τον Σούπερμαν να δέχεται να γίνει βασιλιάς της πολής Kandor. Στη συνέχεια όμως οι Καντοριανοί απευθύνονται στον Μπάτμαν, επειδή δεν πήγαν όλα όπως τα περίμεναν και του ζητούν να σκοτώσει τον Σούπερμαν.
•Νικητης; Ενώ όλα έδειχναν πως ο Μπάτμαν ακολουθεί τις επιυθυμίες των Καντοριανών… τελικά φαίνεται να σώζει τιν Σούπερμαν.

The Galactic Gamblers (1969)    (Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν)

Galactic-Gamblers-(1969)•Στο τεύχος No. 185 του World’s Finest Comics ξετυλίγεται πάλι μια περίεργη ιστορία. Εδώ εξωγήινοι έχουν απαγάγει δυο πολύ καλούς φίλους των ηρώων (Ρόμπιν & Τζίμι Ολσεν) κι έτσι ξεκινάει μια σειρά από πρωτόγνωρες μάχες με σκοπό την απελευθέρωση τους… Οι εξωγήινοι μάλιστα φαίνεται να το διασκεδάζουν βάζοντας στοιχήματα σχετικά με το ποιος θα επικρατήσει.
•Νικητής δεν υπήρξε αφού οι μάχες δεν ήταν και τόσο έντονες..

The Infinite Evolutions of Batman and Superman (1965)

Infinite-Evolutions-(1965)•Στο τεύχος No. 151 τόσο ο Superman όσο και ο Batman πάλι μετατρέπονται σε εχθρούς, αφού μια σειρά μαχών προκύπτει έπειτε από χτύπημα και των δύο από μία σούπερ ακτίνα… Μόνο που δεν προκάλεσε και στους δύο τα ίδια.. Αντιθέτως, μετέτρεψε τον πρώτο σε άνθρωπο των σπηλαίων και τον δεύτερο σε άκρως εξελιγμένο ον. Φανταστείτε μάχη!
•Νικητής; Σύντομα επανήλθαν και έγιναν και πάλι φίλοι.

The Feud Between Batman and Superman (1964)

comics-2016Στο τεύχος No. 143 του World’s Finest Comics μία μικρής διάρκειας μάχη ανάμεσα στους δύο υπερήρωες έλειξε δίχως πολύ ξύλο τελικά. Αιτία ήταν μία σφαίρα που χτύπησε τον Batman έπειτα από εξοστρακισμό της στο στήθος του Superman..

Σχολίασε το