Ξέχασε όσα ήξερες για τη σοκολάτα. Δεν παχαίνει και μάλιστα είναι ευεργετική για την υγεία σου. Μάθε που κάνει καλό η σοκολάτα και απόλαυσε τη χωρίς ενοχές

Κι όμως δεν παχαίνει!

Ξέχασε τα όσα σου είπαν. Όσοι καταναλώνουν σοκολάτα συχνά είναι συνήθως πιο αδύνατοι, λένε οι ειδικοί. Σύμφωνα με μελέτη αμερικανών ειδικών, όσοι τρώνε πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα έχουν 2 με 3 κιλά χαμηλότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου. Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους η σοκολάτα αποτελεί μια τονωτική ένεση της μνήμης τους, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Ανεβαζει τη libido

Η σοκολάτα είναι γνωστή ως αφροδισιακό από την εποχή των Αζτέκων και ήταν πανάκριβη. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ουσίες που λειτουργούν ως νευροδιαβιβαστές και διαθέτουν διεγερτική δράση. Γενικότερα η σοκολάτα και το κακάο μπορούν να βελτιώσουν την ερωτική τη διάθεση, αλλά και να προκαλέσουν γενικότερη ευφορία.

Μας βοηθάει να νοιώθουμε καλά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να διεγείρει τα μονοπάτια ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας και μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών στο οργανισμό μας. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθουμε καλά, όταν καταναλώνουμε σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί πολύ αποτελεσματικό φυσικό αντικαταθλιπτικό, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς συμβάλει στην αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση 40 γρ. μαύρης σοκολάτας, καθημερινά για δύο εβδομάδες έχει βρεθεί ότι βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσης όσων διακατέχονται από έντονο στρες.

Ενισχύει τον εγκέφαλο

Η κατανάλωση της μπορεί να δυναμώσει τη δύναμη του εγκεφάλου ενισχύοντας, τη ροή του αίματος προς την περιοχή του. Η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά στη συγκέντρωση και αυξάνει τις δυνατότητες μάθησης.

Tip

Προτίμησε σοκολάτα που η περιεκτικότητά της σε κακάο να φτάνει το 70%-80%.

Αυτό το ήξερες;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, από τον βρετανικό οργανισμό Cancer Research UK, η πλειοψηφία των γυναικών θα προτιμούσαν να ζήσουν χωρίς σεξ παρά χωρίς σοκολάτες!

Δοκίμασε το!

Απολαυστικά Cakepops με Σοκολάτα & Βανίλια, στο creative cake shop ”Mokpo Creative Cakes” στο Χαλάνδρι.

 

Διάβασε ακόμη

Η αγαπημενη μας σοκολατα Toblerone εγινε παγωτο και ερχεται στην Ελλαδα!

3 ευκoλες συνταγες με σοκολατα

«Leonidas» Σοκολατάκια με παράδοση στη γεύση!

σοκολάτα, Libido, οφέλη-σοκαλάτας, κακάο

Σχολίασε το