spot_img

“Aθλητισμός, μια θαυμάσια προετοιμασία ζωής…Εσείς ποιο άθλημα θα ξεκινήσετε;

Την αδήριτη εσωτερική ανάγκη επικράτησης του ενός ανθρώπου σε βάρος του άλλου, δηλαδή αυτό που εννοούμε με τη λέξη φιλοπρωτία, η οποία εκφράζεται κατ’ απόλυτο τρόπο με το ένστικτο της επιθετικότητας και με όλες τις μεταμφιέσεις αυτού του ενστίκτου, ο ελληνικός πολιτισμός τιθάσευσε κατά ένα μεγαλοφυή και μοναδικό τρόπο, μέσω του αθλητισμού, ο οποίος δεν είναι τίποτε άλλο από την επιδίωξη της επικράτησης, δηλαδή της κατάκτησης της νίκης μέσω της ευγενικής άμιλλας και τον αγώνα.

Αλίμονο, στους λαούς που δεν εκτιμούν την αξία του αθλητισμού και δε νιώθουν την ομορφιά του! Αλίμονο όμως και σε εκείνους που θα ξεπεράσουν το μέτρο και θα καταλήξουν να πιστέψουν ότι όλα συγκεντρώνονται, ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ ένα άθλημα. Είναι βέβαιο, ότι όσο απομακρύνομαι με τα χρόνια, τόσο καθαρότερα βλέπω… Ο αθλητισμός που δυναμώνει  το κορμί και προκαλεί τον ευγενικό ανταγωνισμό, είναι θαυμάσια προετοιμασία ζωής. Πιστεύω, επίσης ότι ο αθλητισμός που δεν υπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα και δεν πέφτει σε αθλιότητες είναι άσκηση σώματος και ψυχής!

«…Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί…»

Η ψυχή του αθλητή εθίζεται στον καλό αγώνα. Διδάσκεται να παλεύει έντιμα και να μην εγκαταλείπει στις δυσκολίες της ζωής, να μην μένει κάτω, αλλά να σηκώνεται διψασμένη για περισσότερη προσπάθεια. Η ήττα γίνεται έτσι πολύτιμο μάθημα. Η νίκη θα έρθει προκειμένου να επιβεβαιώσει την γνώση και όχι για να φουσκώσει με υπερηφάνεια τον αθλητή και να τον ρίξει στην υπεροψία καταστρέφοντάς τον. Έτσι ,αντιλαμβάνεται και την αξία της ταπείνωσης, η οποία τον κράτησε όρθιο στις δύσκολες στιγμές και τώρα πάλι τον προφυλάσσει από την πτώση. Η γνώση αυτή επιτάσσει τον σεβασμό στα ιδεώδη του αθλητισμού και κάθε απόκλιση από τον κανόνα που ορίζει συνιστά έκπτωση, πισωγύρισμα που δεν είναι αποδεκτό από κάποιον που έφτασε τόσο μακριά σώμα και πνεύμα. Η θέληση του αθλητή ασφαλίζεται, δυναμώνει και με σιγουριά βάζει πλώρη για μεγαλύτερες κατακτήσεις.

“Ο μεγαλύτερος θρίαμβος στη ζωή δεν είναι να μην πέσεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις.

 Τα χρυσά μετάλλια και η πρώτη θέση είναι  σίγουρα τα πράγματα που θέλουν όλοι οι αθλητές, όμως οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολη είναι η ζωή και δεν ξεχνούν ότι η βοήθεια και η υποστήριξη μπορούν να σε κάνουν να κερδίσεις το πιο πολύτιμο βραβείο: την ευγνωμοσύνη!

Τι είναι  άραγε πιο σημαντικό από την αξία της ταπείνωσης, της γνώσης και της ορθής  διαχείρισης των δυνατοτήτων και αδυναμιών μας, αρετές που αποκτάει κανείς  μόνο μέσω του υγιούς αθλητισμού!

Oκτώ πάρκα για να απολαύσετε στιγμές άθλησης στην Αθήνα.

1.Αττικό Άλσος

2.Άλσος Νέας Σμύρνης

3.Εθνικός Κήπος

4.Άλσος Συγγρού

5.Άλσος Περιστερίου

6.Ακαδημία Πλάτωνος

7.Άλσος Αγ. Δημητρίου , Πετρούπολη

8.Πεδίον του Άρεως

 

 

 

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το