25ος διάπλους Ομάδας Αιγαίου: Η φιλανθρωπική ομάδα προσφοράς ξανά στα ακριτικά νησιά

0
179

Ο 25ος διάπλους της Ομάδας Αιγαίου είναι πραγματικότητα. Άλλη μια χρονιά 100 και πλέον εθελοντές ταξιδεύουν στα ακριτικά νησιά του βορείου Αιγαίου προσφέροντας αγάπη και χαμόγελα.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι ένας αστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών των ακριτικών νησιών της Ελλάδας και τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Δράσεις της Ομάδας 

H Ομάδα εδώ και 25 χρόνια σαρώνει το Αιγαίο με φουσκωτά παντός καιρού και συνθηκών με στόχο να βελτιώσει έμπρακτα τη ζωή των ενηλίκων αλλά και των παιδιών της άγονης γραμμής του Αιγαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομάδας, οι δράσεις του φετινού διάπλου αφορούν τα νησιά Φούρνους, Θύμαινα, Δονούσα, Αμοργό και το Κουφονήσι. Στα νησιά ήδη, από το  Σάββατο 4 Μαΐου μέχρι και την Δευτέρα 13 Μαΐου έχουν μεταβεί 100 και πλέον εθελοντές για να προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξετάσεις υγείας, εκπαιδευτικό υλικό και πολλά πολλά ακόμη.

Πρώτη στάση ήταν η Θύμαινα. Ακολουθούν οι Φούρνοι, η Δονούσα, η Αμοργός και τέλος το Κουφονήσι. Κατά τη διάρκεια της αποστολής θα “στηθούν” ιατρεία με 16 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες. Οι αιματολογικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι θα γίνονται από νωρίς το πρωί.

Ένα ιατρείο Μαστού θα συσταθεί στο νησί ενώ θα διατεθεί στις γυναίκες του νησιού ένας δωρεάν εμβολιασμός για την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλες εταιρείες όπως η AIM και η ΑΒ Βασιλόπουλος  προσέφεραν στοιχειώδη βοήθεια στην Ομάδα Αιγαίου συνεπικουρώντας το έργο της και την προσφορά της . Οι εταιρείες σε συνεργασία με την Ομάδα βοήθησαν στην ανακαίνιση τα Αγροτικών Ιατρείων στο Βρούτση και στη Κολοφάνα της Αμοργού.

Δεύτερο σταθμός του 25ου Επετειακού Διάπλου ήταν οι Φούρνοι. Στη Χρυσομηλιά των Φουρνών την Δευτέρα 6 Μαΐου η Ομάδα σε συνεργασία με τους κατοίκους του νησιού εγκαινίασαν μια παιδική χαρά. Η δημιουργία θα φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των μικρών παιδιών ενώ θα επιφέρει την απαραίτητη ασφάλεια.

Εμείς να ευχηθούμε καλές θάλασσες στην Ομάδα που δεν σταματά στα πολλά και δύσκολα μποφόρ του Αιγαίου αυτές τις ημέρες και συνεχίζει με μοναδικό στόχο τον ανθρωπισμό και την εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών Υγείας και Διαβίωσης για κάθε ακρίτα.

Σχολίασε το