Πέρασε καιρός

2 χρόνια περίμεναν οι φίλοι του Sherlock Holmes τον τέταρτο κύκλο της σειράς, με εξαίρεση το σπέσιαλ επεισόδιο The Abominable Bride που κυκλοφόρησε την πρώτη Ιανουαρίου 2016. Στο τέλος της τρίτης σεζόν είχαμε δει τον εχθρό του,Moriarty, να επιστρέφει και να σοκάρει όλους τους θεατές αλλά και τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον κοινωνικό κύκλο του  Sherlock.

Η υπόθεση του νέου κύκλου

O Sherlock είναι βέβαιος ότι ο Moriarty είναι νεκρός και δεν δέχεται καν να συζητήσει το θέμα.Έτσι αναλαμβάνει το λύσει ένα καινούριο μυστήριο.Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν ο Sherlock προσπαθεί να βρει την λύση γύρω από την καταστροφή των 6 αγαλματιδίων της Margaret Thatcher,πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο ο Sherlock ανακαλύπτει ένα ”μυστικό” σχετικά με την σύζυγο του Dr.John Watson, την Mary. Πιο συγκεκριμένα ο ντετέκτιβ ανακαλύπτει σκοτεινές πτυχές της Mary σχετικά με το παρελθόν της ως μέλος μιας ομάδας ειδικών αποστολών . Αποτέλεσμα αυτών των αποκαλύψεων θα είναι ο θάνατος της Mary και η απομάκρυνση του  John από τον Sherlock. Φυσικά η Mary είχε προνοήσει και είχε αφήσει σαφείς οδηγίες στον Sherlock

Η Μεγάλη έκπληξη

Η Μεγάλη έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι ο john ανακάλυψε κάτι που θα άλλαζε την ζωή του Sherlock. Ανακάλυψε ότι τα αδέρφια Holmes είναι τρία ,και μάλιστα το ένα απο τα παιδιά είναι κορίτσι.Έτσι ο Sherlock θα έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν και μια αδερφή ,πιο έξυπνη και πιο ευφυής από τον ίδιο. Η αδερφή του είχε έρθει σε επαφή με τον Moriarty. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η αδερφή του Sherlock είναι κλεισμένη σε μία ειδική βάση την οποία γνώριζε ο Microft αλλά χωρίς να την αναφέρει στο Sherlock.

Η Τελική αναμέτρηση

Έχοντας ενδείξεις ότι η Eurus Holmes,τα υπόλοιπα αδέρφια  Homles και ο Dr.Watson την επισκέπτονται. Εκεί θα βρεθούν αιχμάλωτοι και θα υποβληθούν σε ένα είδος παιχνιδιού ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.nΗ Eurus επαναφέρει τις μνήμες του Sherlock,όλοι κινδυνεύουν και η λύση βρίσκεται μόνο στο μυαλό του Sherlock.

Σχολίασε το

Old StoriesΗ Μεγάλη Χίμαιρα
New StoriesΔιάλεξε ζωή, Trainspotting.
Παναγιώτης Παναϊλίδης
Παρακολουθώ τηλεοπτικές σειρές σε βαθμό κακουργήματος.Λατρεύω τα κινούμενα σχέδια και τις ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο.Ταυτίζομαι με το quote ότι οι ταινίες πρέπει να φέρνουν τον θεατή σε δύσκολη θέση, κάτι το οποίο επιδιώκω από μία ταινία/σειρά.