Όλα όσα είδαμε και δοκιμάσαμε στο Athens Burger Fest 2018

Aν είσαι κι εσύ από αυτούς που ανάμεσα σε πίτσα και σουβλάκι προτιμούν το #burger, τότε σίγουρα θα ήσουν κάπου ανάμεσά μας στο Burger Fest 2018 στο παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε το Athensstories είχε την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα περίπτερα των πιο διάσημων μπεργκεράδικων της Αθήνας, να δοκιμάσει κλασικές και “πειραγμένες” συνταγές και να επιβεβαιώσει τον κανόνα που λέει πως ένα burger ποτέ δεν είναι αρκετό. Πάμε να σας δείξουμε λοιπόν όλα όσα είδαμε, καταγράψαμε και… γευτήκαμε!

Όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να βιαστούμε καθώς είχαμε πολλά να εξερευνήσουμε! Ξεκινήσαμε λοιπόν με ένα burger που ταίριαζε γάντι με την κατάστασή μας! Στο “Hurry Up” απολαύσαμε γρήγορα αλλά ανεπανάληπτης ποιότητας burger που η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της παρασκευής έκανε την διαφορά! Το αφράτο ψωμάκι, έγινε ελαφρώς τραγανιστό με ένα εντυπωσιακό φλογοβόλο μπροστά στα μάτια μας, ενώ οι τραγανιστές μπουκίτσες από γαρίδα και μοσχαρίσιο λουκάνικο εκτοξεύονταν στο στόμα μας παρέα με την μοναδική μαρμελάδα πιπεριάς, δημιουργώντας μια πανδαισία γεύσεων και υφών.

Ήταν μόνο να κάνουμε την αρχή φυσικά. Δεν αργήσαμε να παρατηρήσουμε τον “Mikaello” και το ασυναγώνιστο “μαύρο” burger του! Ένα ιδιαίτερο burger με ψωμάκι που δημιουργείται από μελάνι σουπιάς και δύο ολόκληρα τραγανιστά καβούρια που όπως μας περιέγραψε όταν του το ζητήσαμε ο γλυκύτατος Mikaello, μοιάζει με μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα! Πρόκειται για ένα ξεχωριστό burger που θα αγαπήσουν όλοι οι οπαδοί των θαλασσινών και θα λατρέψουν όλοι όσοι θέλουν να συνεχίσουν το καλοκαίρι τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Και επειδή όπως αναφέραμε ένα burger ποτέ δεν είναι αρκετό, η μύτη μας και η σιελόρροια που είχε ξεκινήσει στο στόμα μας, μας οδήγησαν σε ένα… χαμαιλέοντα!

Στο “Fafolias Chameleon Food” θα συναντήσεις το πιο ζουμερό burger που σαν χαμαιλέοντας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις σου και σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη απόλαυση. Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό Double Duck Burger με μπιφτέκι πάπιας, blueberry sauce, green aple mayo και χειροποίητα kale chips με πάπρικα που απογειώνουν τις αισθήσεις και γαργαλούν ευχάριστα τον ουρανίσκο.

Αφήνοντας το “Fafolias Chameleon Food” ανακαλύψαμε και γνωρίσαμε τους “Pax Burgeristas” . Ζητήστε τους να σας περιγράψουν αυτό που θα απολαύσετε! Εμείς το κάναμε και ομολογούμε ότι η ενέργειά τους έδωσε ακόμη καλύτερη γεύση τόσο στο χαρακτηριστικό Dirty Bastard Βurger αλλά και το νέο δημιούργημά τους, το Bourbon Bacon Jam Burger ! Το πρώτο είναι ένα “θρασύ” burger, με ασυναγώνιστη γεύση από beef brisket, καραμελωμένα κρεμμύδια, american cheddar, chipotle bbq sauce, μπέικον, iceberg και μαγιονέζα, ό τι πρέπει για εκείνους που ισχυρίζονται ότι δεν χορταίνουν με τίποτα. Φίλοι μου, πιστέψτε με, με αυτό θα χορτάσετε! Όσον αφορά το Bourbon Bacon Jam Burger είμαι σίγουρη ότι έπειτα από μία δοκιμή θα αναθεωρήσετε το περιεχόμενο της λέξης “μαρμελάδα”!

Από το Burger Fest δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και ο Άκης Πετρετζίκης και το  Burger AP. Ο αγαπητός chef δεν δίστασε να βάλει την ποδιά του και να μπει πίσω από τον πάγκο προκειμένου να επιμεληθεί ο ίδιος τους φίλους που ήθελαν να δοκιμάσουν το burger του.

Κι αφού νιώσαμε πριγκίπισσες και πρίγκιπες μετά από τόση περιποίηση και τόσο καλό φαγητό, τα βήματά μας μας οδήγησαν σε κάτι που μας εξέφραζε, στον “Λόρδο” και το χορταστικό και πρωτότυπο συνάμα, burger μουσακά!!! Ένα burger με πλούσια γεύση και γέμιση που εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε από την ελληνική παράδοση αλλά σύμφωνα με τις επιταγές του σήμερα, που δεν μας επιτρέπουν να κυκλοφορούμε εύκολα με ένα μουσακά στο χέρι! Αν επιμένεις ελληνικά αλλά είσαι οπαδός του γρήγορου και ποιοτικού φαγητού ο “Λόρδος” και το burger μουσακά του είναι η ιδανική πρόταση για σένα!

Μετά το μουσακά burger θελήσαμε πιο “κλασικές” γεύσεις και δοκιμάσαμε την μοναδική συνταγή Coachella από το περίπτερο του “Juicy Grill” , ενός καταστήματος που κρατά καλά τα σκήπτρα των μπεργκεράδων στα βόρεια της πόλης αρκετά χρόνια τώρα. Το Coachella burger αποτελείται από τηγανητό φιλέτο κοτόπουλου παναρισμένο με βρώμη, καπνιστό provolone, τραγανή χοιρινή πανσέτα, iceberg, ντομάτα, σπιτικές τηγανιτές πατάτες και μία μυστική sos που απογείωσε τις αισθήσεις μας και σίγουρα μας έδωσε θέληση να δοκιμάσουμε την επόμενη φορά ακόμα περισσότερες μυστικές συνταγές burger.

Για το τέλος αφήσαμε μία γευστικότατη τριλογία burgers από το θεσσαλονικιώτικο “Tarantino”. Μία τριλογία που θα ευχαριστήσει κάθε απαιτητικό λάτρη των burgers με τις γεμάτες γεύσεις που προσφέρει. Το Burger Blacks Angus, το Pulled Pork και το Beef Brisket έγιναν το άψογο κλείσιμο του Σαββάτου μας. Αφράτο brioche ψωμάκι για τα 2 πρώτα, βουτηγμένο σε μελάνι ψωμάκι για το Beef Brisket, αλλά δυνατή γεύση & απόλαυση και για τα 3

Αυτά είναι όλα όσα είδαμε, δοκιμάσαμε & ξεχωρίσαμε στο Athens Burger Fest 2018. Για περισσότερες φωτογραφίες και video ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook εδώ και στο Instagram του Athensstories εδώ

reportage: Maria Seretaki
photo credits: Maria Feleskoura

Σχολίασε το