Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών : Όλα όσα είδαμε

0
68

Ένα ακόμη εξωπραγματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου έλαβε μέρος και φέτος στις Κάννες της Γαλλίας. Η βραδιά πέραν από τη διασκέδαση που προσφέρει με τα φαντασμαγορικά γκαλά και πάρτι, έχει στόχο και να τιμήσει ηθοποιούς και σκηνοθέτες των μεγάλων ταινιών.

Όσα είδαμε 

Μεγάλη αμφισβήτηση από το κοινό προκάλεσε η απονομή του βραβείου “Χρυσός Φοίνικας” στο ηθοποιό Αλέν Ντελόν. Ωστόσο, οι διοργανωτές τους Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών είχαν διαφορετική άποψη από το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές δήλωσαν ευχαριστημένοι καθώς δέχτηκε ο ηθοποιός να παραλάβει το βραβείο σε αντίθεση με τόσα χρόνια που αρνούνταν. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν κάθε χρόνο παρεβρισκόταν στο Φεστιβάλ μόνο για να γιορτάσει μαζί με τους σκηνοθέτες των ταινιών του.

Ο Αλέν Ντελόν συγκινήθηκε από την απονομή του ενώ δήλωσε πως δεν έχει κλάψει ξανά μπροστά σε τόσο κόσμο. Παρόλα αυτά, η βράβευση αυτή δίχασε τους περισσότερους αφού βγήκαν στο προσκήνιο οι απόψεις του πασίγνωστου ηθοποιού. Περίπου 20.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν ηλεκτρονικά για να αποτραπεί η βράβευση του ηθοποιού καθώς στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί για τις απόψεις του, σεξιστής, μισογύνης και ρατσιστής.

Η απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μεγάλου Event άμεσα προς υπεράσπιση του Φεστιβάλ αλλά και του βραβευμένου ηθοποιού ξεκαθάρισε το τοπίο. Ο Τιερί Φερμό ως καλλιτεχνικός διευθυντής δήλωσε τα εξής στο διαδικτυακό περιοδικό της Γαλλίας AFP,” Ο Αλέν Ντελόν επιτρέπεται να έχει όποια άποψη θέλει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να πάρουμε απόσταση. Αυτά που έχει πει– σποραδικά από εδώ και από εκεί–τα γενικεύουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Είναι άτοπο να κρίνουμε κάποιον με τα σημερινά δεδομένα και να κρίνουμε τα πράγματα που ειπώθηκαν και έγιναν χρόνια πριν. Δεν του απονέμουμε το Νόμπελ Ειρήνης.

Λιποθύμησε η ηθοποιός Elle Fanning

Λίγο μετά την παρουσίαση του ηθοποιού Francois Civil από το διευθυντή Φεστιβάλ Thierry Fremaux κατέρρευσε η πολυαγαπημένη ηθοποιός Elle Fanning. Τις πρώτες βοήθειες έδωσε η αδερφή της που βρισκόταν δίπλα της, μαζί με τον ηθοποιό Κolin Firth ενώ η ασφάλεια έσπευσε να οδηγήσει έξω από το χώρο την λιπόθυμη γυναίκα.

Τα νέα διαδόθηκαν ταχύτατα ενώ πολλοί φαν αναρωτήθηκαν αν η αγαπημένη τους ηθοποιούς είναι εντάξει με την υγεία της. Η ίδια λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε μία φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δηλώνοντας πως είναι εντάξει.

Εσύ τι γνώμη έχεις για την βράβευση του ηθοποιού Αλέν Ντελόν; Συμφωνείς ή έχεις αντίθετη άποψη με όσα δημοσίευσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών;

Σχολίασε το