Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, σώσε μία ζωή

0
252

Το 2010 με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων θεσπίστηκε η 4η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 600 εκατομμύρια ζώα ανά τον κόσμο επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες. Δεν είναι καιρός να αλλάξεις κάτι;

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σου προτείνω να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο. Πέραν του ότι χαρίζεις μέλλον σε ένα ακόμα έμβιο οργανισμό, αναλογίσου και εσύ τι επρόκειτο να αποκομίσεις.

Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε υλικά αγαθά, όταν μιλούσα για τι θα αποκομίσεις; Αγάπη ανιδιοτελή, πόσο δύσκολο να τη βρεις από τους ανθρώπους! Κι όμως υπάρχουν εκεί έξω αδέσποτα που πρόκειται να σε αγαπήσουν και να αφιερώσουν όλη τους τη ζωή σε σένα πολύ περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς. Πίστεψέ με, μιλώ από προσωπική εμπειρία.

Υιοθέτησε λοιπόν κάποιο αδέσποτο και θα δεις θα βοηθήσει και τη ψυχολογία σου. Μην ξεχνάς ότι στην επιστήμη της Ψυχολογίας έχει εφευρεθεί ο όρος pettherapy που αναφέρεται σ’ αυτό ακριβώς! Πώς αλλάζει η διάθεσή σου και πώς αδειάζει η σκέψη σου από κάθε τι δυσάρεστο απλά με μία μουσούδα και μία ουρά που πηγαίνει πέρα δώθε.

Η ενασχόλησή σου μετά τη δουλειά, ένα παιχνίδι μαζί του θα σε κάνει να ξεχαστείς και να αποφορτιστείς συναισθηματικά. Σίγουρα θα σου προσφέρει χαρά ενώ η παρέα του, πίστεψέ με δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Το μόνο αντάλλαγμα που θα σου ζητήσει είναι ένα μικρό ποσοστό από το χρόνο σου και ελάχιστη φροντίδα.

Δώσε λοιπόν μία ακόμα ευκαιρία σε ένα αδέσποτο και χάρισε σε σένα, σε κάποιο φίλο ή ακόμα και στο ταίρι σου το πιο όμορφο δώρο. Υιοθέτησε ένα αδέσποτο και χάρισε μία ευκαιρία ζωής σε κάποιο μικρό μας φίλο.

 

 

 

 

Σχολίασε το