“Τρελοί για Σοκολάτα…Διστακτικοί με τους Ανθρώπους!Επισκεφτήκατε το -Chocolate Fest-;

0
76
"Μια ισορροπημένη διατροφή...χρειάζεται μια σοκολάτα στα 2 χέρια."

Σήμερα, η κατανάλωση σοκολάτας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Γάλακτος, σκούρα, λευκή, με φρούτα, με πραλίνα, γεμιστή ή μη, η σοκολάτα μπορεί να βρεθεί σε χιλιάδες παραλλαγές και ποικιλίες, ταιριάζοντας στα γούστα όλων!!!

Οι Αζτέκοι και οι Μάγια ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν του σπόρους του κακάο για την παρασκευή σοκολάτας. Το κακαόδεντρο, το οποίο ευδοκιμεί μόνο σε τροπικά μέρη όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κολομβία κ.α., αποτελούσε δέντρο λατρείας για τους αρχαίους πολιτισμούς καθώς το θεωρούσαν ως πηγή πλούτου και δύναμης. Υπάρχουν 3 ποικιλίες κακάο. Το Criollo (που είναι η σημαντικότερη ποικιλία και η πιο ακριβή), το Forastero (που είναι η πιο συνηθισμένη και χρησιμοποιείται κατά 80% για την παραγωγή της σοκολάτας) και τέλος το  Trinitario το οποίο προκύπτει από την πρόσμειξη των 2 παραπάνω.

«H Αγάπη μας ταξιδεύει , αλλά η Σοκολάτα κάνει τη διαδρομή Ν’ αξίζει!»

Βρεθήκαμε κι εμείς ,λοιπόν στον κατάμεστο χώρο του παλιού Αμαξοστασίου στο Ο.Σ.Υ όπου σ’ αυτό το Φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι “Chocoholics” είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν γευστικά και να αγοράσουν από συσκευασμένες σοκολάτες σε μια μεγάλη ποικιλία, μέχρι φρέσκιες σοκολατένιες λιχουδιές που θα είχαν φτιαχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή! Ζεστά και κρύα ροφήματα όπως και μοναδικά παγωτά είχαν την τιμητική τους σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

“Θα σταματούσε τη Σοκολάτα, αλλά δεν είμαι απ’ αυτούς που τα παρατάνε.”

Στα πλαίσια του Chocolate Fest πραγματοποιήθηκαν Εκπαιδευτικά Workshops για μικρούς και μεγάλους, ώστε οι επισκέπτες να μάθουν από τους καλύτερους όλα τα μυστικά της σοκολάτας από την ιστορία της, μέχρι τις τεχνικές της .
Παράλληλα ,όλες τις μέρες διεξαγωγής του Chocolate Fest και σε διάφορες ώρες, γνωστοί σεφς αλλά και food bloggers  μας εισήγαγαν στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής με ευφάνταστες ιδέες για συνταγές πιο σοκολατένιες από ποτέ στο Live Cooking του φεστιβάλ, δημιουργώντας ζωντανά μπροστά στο κοινό ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση τη σοκολάτα.

Σχολίασε το