Το WWE ήρθε για να κλέψει την παράσταση

0
483

Το WWE ήρθε για να κλέψει την παράσταση άλλη μια φορά στην Ελλάδα έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας. Αυτή τη φορά το WWE προβάλλεται στην εγχώρια τηλεόραση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ κάθε Σάββατο και Κυριακή το βράδυ στη 1 η ώρα.

Κι αν δεν ξέρεις τι είναι το WWE το athensstories σου κάνει μία μικρή εισαγωγή για να μην έχεις καμία άγνοια και καμία απορία.

Εισαγωγή

To WWE ή όπως είναι ευρέως γνωστό World Wrestling Entertainment είναι μία παγκόσμια εταιρεία με σκοπό τη διασκέδαση μέσω της επαγγελματικής τρόπον τινά,  πάλης.

Ωστόσο, σημαντικό είναι να τονίσουμε πως δεν πρόκειται για νόμιμο διαγωνισμό. Στόχο έχει  αποκλειστικά την ψυχαγωγία ενώ είναι βασισμένο σε θεατρικά σενάρια. Πολλές φορές θα δεις οι πηγμάχοι να προσποιούνται υπερβολικά πόνο ή θυμό ακόμα καθώς επιδιώκουν το θέαμα και όχι τον αγώνα. Ιδιοκτήτης της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος του WWE είναι ο Vince McMahon.  

Ο ίδιος διατηρεί το 42% της κυριότητας των μετοχών της εταιρείας και το 83% της ψήφου όσον αφορά τις αποφάσεις των αγώνων. Ωστόσο, το WWE χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες όπως RAW, Smackdown και NXT.  Οι αθλητές που συμμετέχουν συνήθως ξεκινούν από το NXT (προετοιμασία για Raw, Smackdown) και στην συνέχεια ανάλογα με την “επίδοσή” τους παίρνουν μεταγραφή για τα show (Raw, Smackdown).

WWE Raw Show

Το Raw Show προβάλλεται κάθε Σάββατο βράδυ στην ελληνική τηλεόραση ενώ οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό είναι χρόνια στην εν λόγω επιχείρηση θεάματος. Γνωστοί wrestlers όπως η Sasha Banks, Finn Balor, Bayley, Natalia απαρτίζουν το Raw ενώ ακολουθούν και άλλοι. Τέλος, στο Raw υπάρχουν και κάποιοι τίτλοι που αποκτούν οι αθλητές με βάσεις τις ευκαιρίες που κερδίζουν από τους αγώνες τους. Πιο συγκεκριμένα, τη δεδομένη στιγμή τον WWE Universal Championship τίτλο που κερδίζει κάποιος στο Raw τον έχει ο Brock Lesnar. Τον WWE Intercontinental Championship τίτλο κατέχει ο Bobby Lashley. Ο ίδιος στον τελευταίο αγώνα νίκησε τον Finn Balor που τον είχε στην κατοχή του.

Τους δε WWE Raw Tag Team Championship τίτλους ύστερα από μία έντονη μάχη στο ring  κατάφεραν να κερδίσουν οι Revival.

Womens Titles

Όσον αφορά τους γυναικείους τίτλους, η Ronda Rousey κατέχει τον βασικό τίτλο WWE Raw Women’s Championship. Την ίδια ώρα που η Sasha Banks και η Bayley έχουν στην κατοχή τους, τους WWE Women’s Tag Team Championship τίτλους.

 WWE Smackdown Show

Το δε Smackdown show προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στην ελληνική τηλεόραση ενώ οι αθλητές του είναι πιο “φρέσκοι” στο κοινό. Και σε αυτό το Show υπάρχουν τίτλοι, ωστόσο είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με το Raw.  Αρχικά ο βασικός τίτλος του SmackdownWWE Champion” βρίσκεται στα χέρια του Daniel Bryan αφού νίκησε τον AJ Styles. Ακολουθεί ο δεύτερος και σημαντικότερος τίτλος, “WWE United States Championship” που βρίσκεται στα χέρια του Samoe Joe έπειτα από την τριπλή του μάχη με τους R-Truth, Rey Mysterio και Andrade.

Womens Titles

Οι γυναίκες ακόμα δεν έχουν WWE Women’s Tag Team Championship τίτλους. Ο μοναδικός τίτλος για τις γυναίκες είναι της WWE SmackDown Women’s Championship που βρίσκεται στην κατοχή της Asuka.

 WWE NXT Show

Τον κορυφαίο τίτλο του NXT Show έχει στην κατοχή του ο Tommaso Ciampa. Τον δεύτερο και αρκετά σημαντικό τίτλο “NXT North American Championship” κατέχει ο Velveteen Dream. 

Οι δε NXT Tag Team Championship τίτλοι, πρόσφατα πέρασαν στα χέρια των The War Raiders. 

Womens Titles

Για τις γυναίκες του NXΤ για ακόμα μία φορά, δεν προνόησε κι εξακολουθεί όπως και στο  Smackdown να υπάρχει μόνο ένας τίτλος. Ο δε NXT Women’s Championship τίτλος ανήκει στη Shayna Baszler.

Ανυπομονούμε μαζί με εσάς τη Wrestlemania που πλησιάζει. Σε λίγες μέρες καταφθάνει και φημολογείται πως μεγάλες ανατροπές επιφυλάσσει το WWE για εμάς.

Σχολίασε το