Το Athensstories και η μοναδική συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη

Για άλλη μια φορά, η Ματούλα γέμισε την καρδιά μας με μελωδίες, ταξίδια και χρώματα… Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, το Athensstories, βρέθηκε στους μαγικούς ‘’βράχους’’ του Βύρωνα για να απολαύσει την Ματούλα Ζαμάνη και την παρέα της. Μια παρέα που πάντα εκτιμά και σέβεται η μουσικός, αφού ποτέ δεν ξεχνά να τους συστήνει, να τους αποθεώνει και να τους δίνει τόπο για να παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες.

 

Αυτό που ξεχωρίζει στη Ματούλα, πέρα από τη μοναδική χαρακτηριστική φωνή της, είναι ο τρόπος που μεταλλάσσει ένα τραγούδι και το κάνει δικό της. Το πάθος που βγάζει σε κάθε τι που επιλέγει να μοιραστεί μαζί μας, είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

Ο τρόπος που παντρεύει την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με σύγχρονους ήχους, είναι κάτι που την χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή. Κάτι δε, που πρώτη φορά είδαμε σε Live της, ήταν η μαγική ερμηνεία του παραδοσιακού “Γιάννη μου το μαντήλι σου” που απογείωσε τον παλμό του πλήθους, το οποίο τραγουδούσε και χόρευε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά,  παραδοσιακά τραγούδια της ελληνικής πραγματικότητας και παραληρούσε.

Η Ματούλα μοιράζεται με το κοινό της τις δικές τις στιγμές, καλές και δύσκολες, και μας τραγουδά ‘’Ήτανε μια φορά’’, ‘’γιατί έτσι την είδε ένα βράδυ στο χωριό’’, όπως λέει! Αφιερώνει το ‘’Aamononoke’’ στη μαμά και τις αδερφές της, αφιερώνει κομμάτια στους συνοδοιπόρους της και το ‘’Αερικό’’ στον Π. Φύσσα και όσους περνούν δύσκολα…

Έχει άφθονο χιούμορ, αυτοσαρκάζεται και μας ανακοινώνει ότι τα “Λάθος Φιλιά’’ θα κυκλοφορήσουν το Δεκέμβρη του 2041! Δεν παραβλέπει όμως να δίνει μια ξεχωριστή ερμηνεία σε αυτή τη δημιουργία της, στη νοηματική, παρέα με την μοναδική Ελένη Βενετάκη στη σκηνή, ζωντανή απόδειξη ότι ένας αληθινός καλλιτέχνης πρέπει και οφείλει να δημιουργεί τέχνη για όλους!

Αν μας ζητάτε να περιγράψουμε κλείνοντας με μία λέξη όλα όσα ζήσαμε, μία είναι η λέξη που περικλείει τα πάντα και αυτή είναι η λέξη “ονειρία”! Ποτέ πριν τα παραδοσιακά τραγούδια δεν συνάντησαν μια τόσο ονειρεμένη εκδοχή, ποτέ πριν το Θέατρο Βράχων δεν “άκουσε” τόσο ονειρικούς ήχους.

 

Photo Credits: Evans Papaefstathiou

 

Σχολίασε το