Το Athens Science Festival επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά στη πόλη

0
68

Από τις 3 έως και τις 7 Απριλίου η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Athens Science Festival, με ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Με το σύνθημα «Κάτι Αλλάζει» δομεί φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα, κάνοντάς μας όλους κοινωνούς της επιστήμης! Διαδραστικά δρώμενα που για πρώτη χρονιά κάνουν τον επισκέπτη «μέρος της επιστήμης», εργαστήρια για παιδιά, workshops, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης και άλλα πολλά είναι τα περιεχόμενα του φετινού φεστιβάλ, ώστε το κοινό να απολαύσει για 5 ολόκληρες μέρες!

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται γύρω μας μέρα με τη μέρα αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου και αυτό δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά μια αναπροσαρμογή του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζουμε τη γνώση. Ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να την κάνουμε προσιτή και να την εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας. Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του κι εμείς. Εμείς γινόμαστε αυτό το «κάτι» που αλλάζει. Η προσαρμοστικότητα σε κάθε νέο δεδομένο από προαιρετική μετατρέπεται σε…αναγκαία! Απαιτεί κυρίως την εξασφάλιση της βιωσιμότητας στον πλανήτη και αυτή θα έχει την τιμητική της θέση, ως θέμα, στο φεστιβάλ αυτό. Πραγματοποιείται μέσω αυτού, ένα ανοιχτό κάλεσμα δράσεων για μια προσπάθεια να γίνει η ίδια η καθημερινότητα πιο βιώσιμη, να γνωρίσουμε τη βιοοικονομία, να κατανοήσουμε τα οικοσυστήματα και να ανταπεξέλθουμε σε μια επιτυχή και ταυτόχρονη περιβαλλοντική προστασία και ανάπτυξη.

Σε ένα κόσμο που οι προκλήσεις αποτελούν κομμάτι του πώς ξέρουμε να ζούμε και να υπάρχουμε, η γνώση είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να  μετατρέψουμε αυτές τις προκλήσεις σε… νέες προοπτικές. Τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα αντανακλούν τη γνώση και το αντίστροφο και στο φεστιβάλ αυτό δίνεται η ευκαιρία αυτά να ερευνηθούν και να εξηγηθούν σε όποια και όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί! Η βασική πρόκληση είναι η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί βιώνοντας και γνωρίζοντας, έστω λίγο περισσότερο. Την πρόκληση αυτή έρχεται να στηρίξει και ο εμπνευσμένος εξ-ερευνητής Christian Clot, CEO του Adaptation Group, με την ομιλία του με τίτλο: Πως μπορούμε να προσαρμοστούμε στον μελλοντικό κόσμο;
Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 4 Απριλίου, 18.30.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίνων, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Ημέρες λειτουργίας: Τετάρτη 3 Απριλίου έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες: www.athens-science-festival.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, 11854 – Γκάζι 213 0109300 press@athens-technopolis.gr

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Σχολίασε το