Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων στην Αθήνα από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου

Μετά από την ετεροφοβία, την μισαλλοδοξία και την στάση άμυνας και αμφισβήτησης η Αθήνα αρχίζει σιγά σιγά να αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Όλο και περισσότερες αγκαλιές ανοίγουν, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα όλο και περισσότερα προσφυγόπουλα μαθαίνουν ελληνικά και κρατούν περήφανα την ελληνική σημαία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προσφύγων που εορτάζεται κάθε 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων έρχεται ξανά στην Αθήνα από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2018 και απλώνεται σε 13 ακόμα πόλεις του κόσμου, όπως το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη, το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Κέιπ Τάουν. Σημειώνεται δε πως μια ειδική εκδήλωση θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Nan στη Λέσβο, νησί που αποτέλεσε από τη πρώτη στιγμή hot spot ένεκα της θέσης περάσματος που έχει στο Αιγαίο από την Τουρκία και την Ανατολή γενικότερα στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής και συντηρώντας το ίδιο πνεύμα με πέρυσι, έξι εστιατόρια της πόλης θα στηρίξουν την προστασία των προσφύγων ανοίγοντας τις πόρτες της κουζίνας τους σε πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα και δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Οι σεφ, μεταξύ των οποίων υπολογίζονται και τέσσερις γυναίκες, θα μαγειρέψουν μία ή παραπάνω φορές στο ίδιο εστιατόριο βάζοντας τη δική τους ταυτότητα στο μενού παρουσιάζοντας νέες γεύσεις στο κοινό με την ελπίδα η μαγειρική τους να ενώσει περισσότερους ανθρώπους. Οι πρόσφυγες σεφ είτε θα προτείνουν το δικό τους μενού είτε θα ετοιμάσουν πιάτα μαζί με τον σεφ του εκάστοτε εστιατορίου τα οποία θα διαθέσουν για γεύμα ή για δείπνο στους θαμώνες.

Η σεφ Seinat θα δώσει την έναρξη του Φεστιβάλ στο εστιατόριο της Ερυθραίας Blue Fish. Έπειτα αναλαμβάνει η Mahboubeh “παντρεύοντας” ιρανές και ελληνικές γέυσεις στο εστιατόριο Σεϋχέλλες. Ο Adel στη συνέχεια θα δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο δείπνο εμπνευσμένο από το Ιράκ στο εστιατόριο Βασίλαινας και ο Barshank θα προσφέρει γευστικά  πιάτα από την Συρία στο εστιατόριο Άμα Λάχει. Η Roaa δε, θα προσθέσει νόστιμες ιρακινές γεύσεις στην πολυπολιτισμική κουζίνα του εστιατορίου Mama Roux. Και τέλος, η Turia θα δημιουργήσει μαροκινά πιάτα στην πρωτοποριακή κουζίνα του εστιατορίου Scala Vinoteca.

Μη χάσετε την ευκαιρία ενός μοναδικού ταξιδιού στις γεύσεις και στο κόσμο! Ενημερωθείτε και κλείστε τη θέση σας στο πολυπολιτισμικό τραπέζι!

Η μαγειρική ενώνει…

 

 

Refugee Food Festival ✱ Athens ✱ 2018

Θέλετε να δοκιμάσετε πεντανόστιμα πιάτα που μαγειρεύουν πρόσφυγες; Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων επιστρέφει στην Αθήνα από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου! Στις 20 Ιουνίου θα ταξιδέψει και στη Μυτιλήνη στο NAN, Εστιατοριο. Βρείτε το πρόγραμμα εδώ: https://www.facebook.com/events/2044984412425387/ και κλείστε τραπέζι καλώντας απ’ ευθείας τα εστιατόρια που συμμετέχουν. refugeefoodfestival.com , Athens Insider#RefugeeFoodFestival#WithRefugees

Δημοσιεύτηκε από UNHCR GREECE στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

 

Σχολίασε το