Το Πρώτο 4Κ Βίντεο από τον Πλανήτη Άρη είναι γεγονός!

0
172

Το πρώτο βίντεο σε ανάλυση 4Κ από τον Πλανήτη Άρη είναι γεγονός και πραγματικά είναι εξωπραγματικό. Και μπορεί στην Γη, με την βοήθεια των οπτικών ινών, να έχουμε πιάσει αστρικές ταχύτητες στο downloading… Το Curiosity που βρίσκεται στον Άρη μπορεί να στείλει απευθείας δεδομένα στη Γη με ταχύτητες μόλις 32 kilobit το δευτερόλεπτο. Σοκαρίστηκες; Και εμείς.

Η ομάδα ElderFox Documentaries επεξεργάστηκε ένα μοναδικό βίντεο σε ανάλυση 4Κ χρησιμοποιώντας το υλικό που στέλνουν στην Γη τα 3 rover που βρίσκονται στον πλανήτη Άρη. Η NASA αυτή την στιγμή έχει 3 rover στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με τα ονόματα Spirit, Opportunity και Curiosity. Και μπορεί να διαθέτουν κάμερες υψηλής ανάλυσης και τεχνολογία αιχμής, δεν τα βοηθάει εκτός των άλλων και η απόσταση μεταξύ του πλανήτη Άρη και της Γης μας. Και όχι άδικα καθώς μας χωρίζουν “μόλις” 54,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το πρόβλημα της απόστασης και της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων “λύθηκε” με την μεταφορά δεδομένων, πρώτα στον Mars Reconnaissance Orbiter, το διαστημόπλοιο που κινείται γύρω από τον Άρη, καθώς εκεί τα δεδομένα από το Cyriosity φτάνουν με ταχύτητα 2Mbps και κατόπιν έρχονται σε εμάς στην Γη. Βέβαια, αυτή η σύνδεση κρατάει μόλις για 8 λεπτά κάθε Αρειανής ημέρας που σημαίνει ότι το όλο project είναι άκρως απαιτητικό.

Δεν θα σε ζαλίσουμε όμως άλλο, με λεπτομέρειες για τις ταχύτητες, τις αποστάσεις και τα ονόματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η εικόνα μιλάει από μόνης της. Και στην δική μας περίπτωση, το βίντεο είναι απλα Κ Α Θ Η Λ Ω Τ Ι Κ Ο.

Σχολίασε το