Το πρώτο βιβλίο για παιδιά χωρίς χημικές ουσίες

0
92

Κι όμως είναι αλήθεια το πρώτο “βρώσιμο” βιβλίο χωρίς καμία χημική ουσία μόλις κυκλοφόρησε. Το βιβλίο δημιουργήθηκε από Βούλγαρους συγγραφείς με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά.

Κατασκευή βιβλίου

Αξίζει να σημειωθεί πως για την δημιουργία και την κατασκευή του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου μελάνι. Τα γράμματα και τα σύμβολα του βιβλίου είναι γραμμένα με χρωστική μπογιά που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα.

Το βιβλίο έχει κόλλα βιοδιασπώμενη αφού βασικό υλικό της έχει τη ζάχαρη ενώ σε διάφορες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν σπόροι. Η χρησιμότητά τους είναι να μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της φύσης και να βιώνουν μία συναρπαστική εμπειρία μέσα από την καλλιέργεια και την φροντίδα των σπόρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις μίας εκ των συγγραφέων του βιβλίου Νταρίνα Ντιμίτροβα, το βιβλίο δεν έχει καμία διδακτική υπόθεση. Αντίθετα είναι ένα μυθιστόρημα για τη σχέση μεταξύ των παιδιών και των ενηλίκων. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερμούντο ενώ μαζί με την παρέα του έπειτα από κόπο και σκέψη βρίσκουν λύση στα καθημερινά τους προβλήματα.

Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε, πάντα με τη βοήθεια ψυχολόγων, θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία. Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευχαριστίες και ερωτήσεις για το βιβλίο. Αυτή η εξέλιξη, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση και προσθέτει αξία στο έργο μας. Πλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Κάτι που δεν πρέπει απαραίτητα να έχει τη μορφή βιβλίου!” ήταν τα σχόλια της συγγραφέα Νταρίνα Ντιμίτροβα.

 

Σχολίασε το