Το εμβληματικό σκίτσο του Αρκά για την βιβλική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

0
458

Συγκλονισμένη είναι όλη η υφήλιος από την βιβλική καταστροφή ενός από τα πιο σπουδαία πολιτισμικά κτήρια του πλανήτη που συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η πανέμορφη Παναγία των Παρισίων, εκκλησία με σπάνια ομορφιά που εδώ και αιώνες δέσποζε στο κέντρο του Παρισίου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η αιτία μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς. Αυτό που έχει γνωστοποιηθεί και είναι εύκολο κάθε θεατής και περαστικός να αντιληφθεί είναι ότι επιτελούνταν έργα αναστήλωσης τα οποία βγήκαν δυστυχώς εκτός ελέγχου και οδήγησαν στο ξέσπασμα πυρκαγιάς το οποίο πολύ σύντομα απλώθηκε σε όλη το εύρος του κτηρίου.

Πλήθος καλλιτέχνες ανά τον κόσμο έσπευσαν να αποτυπώσουν την λύπη του σε σκίτσα, ζωγραφιές, στίχους.

Το βλέμμα του athensstories.gr έπεσε στον δικό μας Αρκά και το εμβληματικό το σκίτσο που άλλη μια φορά μετουσίωσε κάθε σκέψη και συναίσθημα της κοινής γνώμης.

Το σκίτσο

Στο σκίτσο του Έλληνα καλλιτέχνη απεικονίζεται ο πασίγνωστος και αγαπημένος όλων μας από τα παιδικά μας χρόνια, Κουασιμόδος, ο οποίος δακρυσμένος θρηνεί για το σπιτικό του που έγινε στάχτη.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, κ. Μακρόν, δήλωσε χθες στα μέσα πως η Εκκλησία θα ξαναφτιαχθεί.

Ελπίζουμε τα λόγια του να συμβαδίσουν με τις πράξεις του και αυτή η πολιτισμική καταστροφή να είναι η τελευταία που συνέβη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα νέα του Αρκά εδώ

Σχολίασε το