Τοξικοί Άνθρωποι: Πως να τους αποφύγεις στη ζωή σου !

0
282

Όλοι μας σίγουρα θα έχουμε εκείνο τον φίλο που ό,τι και να του πούμε θα βρει κάτι αρνητικό μας πει. Η γκρίνια και η τοξικότητα, κατακλύζουν την καθημερινότητά του ενώ πιθανότατα να επηρεάζουν και τη δική μας αν βρίσκεται στο στενό μας κύκλο. Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτό λοιπόν, είμαι εγώ εδώ για να σε βοηθήσω να ξεπεράσεις τέτοιες καταστάσεις.

Πως να αντιμετωπίσεις τις αρνητικές σκέψεις

Έλα…Μίλησέ μου γι’αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι αρνητικά. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ριζικά ώστε να σταματήσεις σε όλα να βλέπεις την αρνητική πλευρά.

Αρχικά, think positive! Σκέψου θετικά, όλα έχουν και τη θετική πλευρά τους. Με κάθε νέο δεδομένο στη ζωή σου δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τι κακό θα συμβεί και που θα οδηγήσει…Σκέψου σαν να ξεκινάς μία νέα περιπέτεια! Απέβαλε το μικροβιάκι και αυτές τις περιττές σκέψεις στο μυαλό σου,  που σου λένε ” Αχ τώρα τι θα κάνω, Πως θα διαχειριστώ αυτή την κατάσταση“.

Δεν χρειάζεται με την πρώτη στραβή που θα σου τύχει μέσα στη μέρα σου, να πέσεις και να σκέφτεσαι αρνητικά. Relax, όλα διορθώνονται, αρκεί θέληση να υπάρχει και υπομονή. Συνεπώς, χαλάρωσε και απόλαυσε τη ζωή. Πίστεψέ με, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να είμαστε στην τσίτα και γεμάτοι αρνητισμό συνέχεια.

Πως να αποφύγεις την τοξικότητα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις

Κοίταξε να δεις, στον τομέα αυτό τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δύο είναι επιλογές. Από τη μία μπορείς να λήξεις αυτή την περιττή και μίζερη σχέση. Άνθρωποι είμαστε και κάποια στιγμή ξεπερνάμε τα όριά μας και θέλουμε να ξεφύγουμε από το πρόβλημα. Μπορείς τότε είτε να ελαττώσεις τις επαφές με το άτομο που σου προξενεί αυτόν τον αρνητισμό είτε μπορείς να λήξεις και τη φιλία ή τη σχέση αυτή.

Από την άλλη, υπάρχει κι η άλλη εκδοχή που προσωπικά προτιμώ! Συζήτησε μαζί του ή μαζί της και αντιμετώπισε αυτήν τη μιζέρια κατάματα. Πρότεινε να κάνετε πράγματα μαζί, έστω και με το ζόρι. Κάνε τον άλλον να δραστηριοποιηθεί. Αν πραγματικά νοιάζεσαι για τη σχέση που έχεις με αυτόν τον άνθρωπο, θα προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις. Άλλωστε οι φίλοι γι’ αυτό είναι, για τα δύσκολα, αλλά και για τα εύκολα.

Εμείς στο athensstories υποστηρίζουμε τις θετικές σκέψεις και στηρίζουμε τη φιλία! Εσύ τι θα έκανες ; Ποιο δρόμο θα διάλεγες για αυτή τη σχέση;

 

Σχολίασε το