Χτυπάει προχθές το τηλέφωνο και μου λέει η φίλη μου: Ιωάννα μάντεψε που θα πάμε σήμερα- περίμενα και εγώ ότι θα μου πει κλασικά να πάμε σε κάνα τυπικό μπαράκι για τα ποτάκια του Σαββατόβραδου- για πες της λέω, θα πάμε να φάμε burger απαντάει! Εκείνη την στιγμή ένιωσα να με πλημμυρίζει μια τεράστια χαρά, μια συγκίνηση και μια λαχτάρα! Μια μικρή λέξη που χαρίζει, όμως, χιλιάδες συναισθήματα: burger!
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; από εμφάνιση; σκίζει! Από γεύση; σκίζει ακόμα περισσότερο! Μια μάτια μόνο σε ένα καλό φτιαγμένο burger αρκεί για να μας τρέξουν τα σάλια!
Ζεστά ψωμάκια brioche ή ολικής αλέσεως καλύπτουν επιδέξια το καλό ψημένο μπιφτεκάκι ενώ φαίνεται αυτό το τυρί,ξέρετε ποιο λέω, ναι το λιωμένο cheddar, να ξεχειλίζει και να πέφτει απαλά πάνω στο ζουμερό μπιφτέκι!
Εντάξει, βάζουν και λίγο μαρούλι να δώσει λίγη δροσιά αλλά τις εντυπώσεις κλέβουν τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα οποία διατηρούν χαμηλό προφίλ και δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως, αλλά σκάνε μέσα στο στόμα μας σαν πυροτεχνήματα γεύσης!
Οι πιο τολμηροί θα προσθέσουν και αυγά σε αυτό, αλλά συγχωρέστε με εγώ θέλω να παίζω safe, για αυτό βάζω απλά bacon. Μην το υποτιμάτε! Χαρίζει πολλά στην παράσταση και ας μην είναι ο πρωταγωνιστής!
Και δεν ξεχνάμε το βασικό παιδιά. ΣΩΣ! Αχ αυτή ! Αν θες να βαδίσεις στα γνωστά και ασφαλή μονοπάτια θα επιλέξεις σως μουστάρδας, αν θες να το κανείς λίγο πιο spicy θα πάρεις BBQ αλλά αν θες να το απογειώσεις μια είναι η επιλογή: whiskey sauce! Τα λόγια είναι περιττά σε αυτή την περίπτωση! απλά δοκίμασε τη και θα με θυμηθείς.
Δεν θα παραλείψουμε, βέβαια, τις πατατούλες που συνοδεύουν το burger μας. Μπορείς, φυσικα, να το συνοδεύσεις με σαλάτα αλλά αφού την έκανες την αμαρτία, κάνε τη σωστά. Πατατούλες, λοιπόν, τηγανίτες, crountry για να είναι πιο crispy με μια κλασική σως μουστάρδας δίπλα και ένα αναψυκτικό της προτίμησης σου και έφυγες!
Το καλύτερο Σαββατόβραδο by far. Εγώ λέω να παραγγείλω ένα τώρα που το λέμε. Εσένα ακόμα δεν σου άνοιξε η όρεξη μετά από όλα αυτά;

Σχολίασε το