spot_img

Τι είναι ο Έρωτας; Νιώθετε συχνά ερωτευμένοι;

O έρωτας επιτρέπει αναλύσεις. Επιβάλλει διαφορετικές οπτικές γιατί έτσι η μοναδικότητα του γίνεται στοιχείο εκρηκτικό. Ο έρωτας σε μεταμορφώνει. Σε ρίχνει, σε ανεβάζει και πάλι από την αρχή. Έχει τη δύναμη να σε κάνει ν’ ανακαλύψεις τη δική σου  πλευρά και να δώσεις όλο σου  το συναίσθημα. Είναι εκείνες οι πρώτες στιγμές που ένιωσες να χάνεσαι για εκείνο τον έρωτα. Για εκείνη τη δίνη που σε παρέσυρε και άλλαξε μέσα σου ένα μικρό κομματάκι. Ποτέ πια δε θα είσαι ίδιος-α. Ε και; Παράδοση άνευ όρων…

«Να το ζήσεις, μην το εκλογικεύσεις!»

 Ο έρωτας δεν φημίζεται για τις επικλήσεις του στη λογική. Η ομορφιά του έρωτα δε βρίσκεται στην αιωνιότητα, βρίσκεται στην προσωρινότητα έγραψε ο Άγγελος Τερζάκης. Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία η οποία περιέχει βιοχημικές διεργασίες και χαρακτηρίζεται από τον πλούτο των συναισθημάτων, συχνά ανάμεικτων. Οι ερευνητές, προσπαθώντας από τη δεκαετία του ’60 να καθορίσουν τα στάδια μια ερωτικής σχέσης, έχουν αναγνωρίσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη συμπεριφορά των ερωτευμένων. Στο πρώτο στάδιο μάλιστα του παθιασμένου έρωτα, το άτομο ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το αντικείμενο του πόθου του, ονειροπολεί διαρκώς, το σκέφτεται με εμμονή και αδυνατεί να αναγνωρίσει πιθανές ατέλειες σε αυτό.

«Έρωτας είναι όταν κάποιος νοιάζεται για κάποιον άλλον!»

Ξεχύνεται σαν άνεμος και γίνεται πόλεμος, μέχρι εκείνο που διεκδικεί να γίνει δικό του. Είναι το έντονο συναίσθημα της ανάγκης να βρίσκεσαι με το άλλο άτομο, να το αγγίζεις, να του μιλάς, να το μυρίζεις, να το αισθάνεσαι με όλες σου τις αισθήσεις! Μα σαν γίνει αγάπη, θα κρατήσει για πάντα. Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες. Αγάπη, να ερωτεύεσαι τις διαφορές.

Με τα χρόνια ο έρωτας  πήρε πολλές μορφές και χρώματα. Το μπλε της θάλασσας, της απεραντοσύνης και της ελευθερίας. Το κίτρινο του ήλιου, του φωτός και της δημιουργίας. Το πράσινο της φύσης και της αρμονίας. Είναι ο ήχος του γάργαρου γέλιου. Είναι η αλμύρα που αφήνει πίσω του ένα δάκρυ. Είναι κρυμμένος στα πιο μικρά και στα πιο μεγάλα. Είναι δύναμη κι αδυναμία ταυτόχρονα. Είναι ζωή!!!

“Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ’ ακούς

Να τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ’ ακούς;

Μες στη μέση της θάλασσας

Από μόνο το θέλημα της αγάπης, μ’  ακούς;

Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ’ ακούς;

Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς

Άκου, άκου

Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει- ακούς;”

~O.Ελύτης~

Πώς κατάντησες έτσι ρε έρωτα;
Λες και η κρίση τους έπιασε όλους απ’ τα μαλλιά και φοβούνται να ξεμυτίσουν πλάι σου.
Άσε που σε ονομάζουν στιγμή, στιγμές…
Είναι σαν να πηγαίνεις στο μπακάλικο και να λες βάλε μου για 10 ευρώ στιγμές.

Μα ο Έρωτας δεν είναι φέτα να τη ζυγιάζεις και να την πουλάς.
Φοβούνται να αγαπήσουν, φοβούνται να ερωτευτούν, φοβούνται τα πάντα!
Απεχθάνομαι την λέξη στιγμή, γιατί κρατάει λίγο, μου θυμίζει την ξεπέτα.
Ενώ εσύ ρε έρωτα έχεις μαγεία, γι’ αυτό κι όποιοι έρχονται δίπλα σου είναι μαγεμένοι, με τρελά μάτια και ζεστές καρδιές.


«Έχει άλλη μαγεία η ηδονή όταν είσαι ερωτευμένος!
Μυαλά να ερωτεύεστε, κορμιά έχουν όλοι.»


Γι’ αυτό σου λέω ρε έρωτα, χτύπα εκείνους που δεν σε φοβούνται, που αλυχτάνε στο περπάτημά σου, που ουρλιάζουν σε κάθε πανσέληνο για την αφή σου.
Δώσε σε κείνους τους φευγάτους, τους αλλοπαρμένους το χάδι σου, την ορμή σου και την λαχτάρα σου.
Κι εγώ θα σε σκεπάσω με έρωτα όταν βρεθούμε.
Θα σου δωρίσω όλες τις χαρές της σάρκας μέχρι να λιγοθυμήσεις.
Θέλω με μένα να τα χάσεις ολότελα και μόνον το σώμα μου μες στο δικό σου σώμα να γεύεται την μυρωδιά του οργασμού.
Έρωτά μου!!!

Δηλαδή, πιστεύετε το ότι είσαι σε σχέση σε κάνει αυτομάτως και ερωτευμένο;


Ο έρωτας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ως συμβατικός. Ο έρωτας είναι από τη φύση του αναρχικός. Σε καίει με τρόπο λυτρωτικό και πολλές φορές άδηλο και ασυνείδητο. Η γη είναι στρογγυλή, τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός και σίγουρα τον έρωτα δεν τον φέρνει ούτε τον τρέφει η συνήθεια! Έρωτας είναι να ξεβολεύεσαι, να μην ξέρεις τί σου ξημερώνει. Αν θες να βολευτείς πάρε τη Γεωργία που κάνει και ωραία γεμιστά…

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το