Τα 3 πιο ψαγμένα στέκια στη γειτονιά του Ψυρρή

0
597

Η μικρή συνοικία του Ψυρρή βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και είναι μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης. Απλώνεται γύρω από την Πλατεία Ψυρρή ή Πλατεία Ηρώων, στην οποία οδηγούν οι πέντε σημαντικοί δρόμοι της συνοικίας: η οδός Μιαούλη, η οδός Καραϊσκάκη, η οδός Αγίων Αναργύρων, η οδός Αριστοφάνη και η οδός Αισχύλου. Πρώτη φορά το Ψυρρή αναφέρεται στο βιβλίο του Γάλλου ιατρού Σπον με τίτλο «Ταξίδι σε Ιταλία, Δαλματία, Ελλάδα και Ανατολή» το 1678, στο οποίο παρουσιάζεται ως ένα από τα οκτώ πλατώματα της Αθήνας. Η ετυμολογία της ονομασίας της συνοικίας δεν έχει απόλυτα εξακριβωθεί. Πιθανότατα η λέξη Ψυρρή σημαίνει Ψαριανός και προέρχεται από τις παλαιότερες ονομασίες της νήσου των Ψαρών.

 Βarrett

Πρωτογέννους 11, Ψυρρή

Το εναλλακτικό και ελαφρώς ατημέλητο Βarrett, άνοιξε το καλοκαίρι το 2015 και έγινε μέσα σε λίγους μήνες το hot spot του κέντρου. Ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας 100% Arabica coffee και όσο η μέρα κυλάει τη σκυτάλη παίρνουν οι μπύρες και φυσικά τα κοκτέιλ. Ωραίες μουσικές  και parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης είναι τα δυνατά χαρτιά του. Το σαλονάκι με τον αφράτο καναπέ είναι ότι πρέπει για αράγματα το χειμώνα.

Cantina Social

Λεωκορίου 8, Ψυρρή

Εάν είναι καθημερινή και δε ξέρεις που να πας στο κέντρο της Αθήνας, τότε η Cantina Social είναι μια επιλογή που δε θα σε απογοητεύσει. Ένα μπαρ που βασικά δε κλείνει ποτέ, ούτε καν τον Αύγουστο, όπου όλη η Αθήνα είναι άδεια. Σχεδόν πάντα γεμάτη, ασφυκτικά κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Στη Cantina Social μπορεί να ακούσεις disco, techno και πολλά άλλα, αναλόγως το event. Είναι δεδομένο ότι θα χορέψεις, ειδικά μετά από μια συγκεκριμένη ώρα.
Τα ποτά είναι οικονομικά και σε πολύ λογικές τιμές. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της καντίνας είναι η διακόσμηση του χώρου και φυσικά η ταινία που πάντα παίζει στο background. Ψάχνοντας για την αγαπημένη μας Cantina μάθαμε πώς είναι ανοιχτή από το 2006! Οπότε μπορούμε ξεκάθαρα να τη θεωρούμε μια σταθερή αξία στο κέντρο της Αθήνας.

MS Roof Garden

Αθηνάς 1 και Ερμού

Η ταράτσα που έχει να υπερηφανεύεται για την καλύτερη θέα της περιοχής είναι ανοιχτή από το πρωϊ για καφέ και μπύρες και κοκτέιλ σε χαλαρό mood και οικονομικές τιμές .Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καλά και θα γνωρίσετε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο!

 

Σχολίασε το