Τα Μichelin αστέρια στα αθηναϊκά εστιατόρια

Εκπλήξεις μας επιφύλασσαν φέτος τα Μichelin αστέρια, όσον αφορά τα αθηναϊκά εστιατόρια. Παρά την πληθώρα των νέων εστιατορίων που άνοιξαν και τις νέες γαστρονομικές προσθήκες στα μενού των ήδη υπαρχόντων, δεν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές.

Οι φήμες δε, για την απόκτηση ενός Michelin αστεριού σε κάποιο νέο εστιατόριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν τελείως ψευδείς.

Τα αθηναϊκά εστιατόρια κράτησαν τους περσινούς τους τίτλους με μοναδικές διαφορές αυτή του “Funky Gourmet” και του “7 Food Sins“. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο εστιατόριο δεν κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο “Funky Gourmet” καθώς παραμένει κλειστό και αναμένουμε τα εγκαίνιά του στο Hilton. Από την άλλη, το εστιατόριο “7 Food Sins” κατάφερε για πρώτη φορά να αποσπάσει το βραβείο Bib Gourmand.

Τα εστιατόρια με τα Michelin στην Αθήνα

“Funky Gourmet” – 2 αστέρια Michelin

To εστιατόριο λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια. Το πρώτο αστέρι Michelin κατάφερε να το αποσπάσει το 2012 και το μέλλον του αποδείχθηκε λαμπρό. Έπειτα από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, το 2014, κατάφερε να κατακτήσει και το 2 Michelin αστέρι του. Το εστιατόριο διατηρεί τα δύο αστέρια του μέχρι σήμερα καθώς συνεχίζει να φημίζεται για την κομψή αισθητική του και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του. Τα δε πιάτα του βασίζονται στο ελληνικό στοιχείο και σε προϊόντα της εκάστοτε εποχής.

“Σπονδή” – 2 αστέρια Michelin
Πηγή : Spondi.gr

Ένα ακόμη εστιατόριο που είναι κάτοχος 2 Michelin είναι η Σπονδή. Ένα μαγαζί που στα πιάτα του συνδυάζει το ελληνικό στοιχείο με τη γαλλική κουζίνα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αρώματα και η εμφάνιση των πιάτων, άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το εστιατόριο έχει στην κατοχή του τόσα Michelin αστέρια.

Εστιατόρια με 1 αστέρι Michelin

Ακολουθούν άλλα 3 εστιατόρια με 1 αστέρι Michelin. Πιο συγκεκριμένα, με ένα αστέρι έχουν βραβευτεί το “Χύτρα” στου Ψυρρή, το “Botrini’s” του γνωστού Chef Έκτορα Μποτρίνι και το “Βαρούλκο” του επίσης γνωστού CheΛευτέρη Λαζάρου.

Όπως φάνηκε, τα ελληνικά εστιατόρια αναδείχθηκαν ξανά άξια των Michelin αστεριών. Άραγε του χρόνου θα δούμε κανένα εστιατόριο να λαμβάνει την τιμή να βραβευτεί με κάποιο αστέρι;

Σχολίασε το