“Τα Κατσαρολάκια” – Ο Σώζων Μπήτρος μας εκμυστηρεύεται τα μυστικά της επιτυχίας του

0
654

Στο πιο ρομαντικό μέρος της Αττικής, εκεί που ο ήλιος ανατέλλει και δύει και δεν τον κρύβουν γκρίζες πολυκατοικίες αλλά τον συντροφεύει το κύμα, το Athensstories συνάντησε τον κ. Σώζοντα Μπήτρο και γνώρισε τα διάσημα “Κατσαρολάκια“.

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την εστίαση;

“Ένα μηχανάκι και η τύχη! Όταν η μητέρα μου μου απέσπασε το μηχανάκι που είχα πιτσιρικάς λόγω μιας νεανική ατασθαλίας μου με την δικαιολογία ότι ήταν στο όνομα εκείνης, ο παιδικός εγωισμός μου θέλησε να αποδείξει σε εκείνη αλλά πρώτα απ’ όλα στον 18χρονο Σώζοντα ότι μπορεί να δημιουργήσει! Μπάρκαρα σε κρουαζιερόπλοιο, κρέμασα πάνω από την κουκέτα μου ένα μαχαιροπίρουνο και ξεκίνησα να κάνω εξάσκηση για να γίνω ο καλύτερος σερβιτόρος και κυρίως ο πιο ευγενικός! Εκείνος με τους λεπτούς τρόπους που ξεχώριζε.

Αυτά όσον αφορά το μηχανάκι και το πείσμα μου. Ας μιλήσουμε τώρα για την τύχη!

Κάποια στιγμή της καριέρας μου στο κρουαζιερόπλοιο αρρώστησε ο συνάδελφος που κρατούσε βάρδια για τους επιβάτες που χρειάζονταν υπηρεσία service στις καμπίνες. Έτσι ανέλαβα εγώ τη θέση αυτή. Ένα βράδυ που καθόμουν στην επαγγελματική καμπίνα λοιπόν και παρατηρούσα τις φωτεινές ενδείξεις που αντιπροσώπευαν τις καμπίνες του κοινού, ξάφνου στις 23.00 και κάτι άναψε το λαμπάκι κόκκινο.

Η καμπίνα η οποία ζητούσε εξυπηρέτηση ήταν η ακριβώς απέναντι από τη δική μου και ο κύριος ένα ευγενέστατος ηλικιωμένος σχετικά ο οποίος ζήτησε λίγα φρούτα.

Η προθυμία μου αλλά και η νεανική χαρούμενή μου διάθεση, που ευτυχώς με συντροφεύει και τώρα, με έκαναν να του φέρω έναν ολόκληρο δίσκο με φρούτα αλλά και να του κρατήσω παρέα και να πιάσουμε κουβέντα. Φυσικά το μέλλον μου δεν μπορούσα καν να το φανταστώ.

Ο κύριος αυτός ήταν ιδιοκτήτης μιας τεράστιας ναυτιλιακής εταιρίας και όπως μου αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα φίλος με τον παππού μου από τον Πόρο όπου διασκέδαζαν παρέα μπροστά στο τζάκι με καλό κρασί αρκετά βράδια.

Ο άνθρωπος αυτός μου πρόσφερε δουλειά σε διεθνή κρουαζιερόπλοια μαθαίνοντάς μου πολλά αλλά και δίνοντάς μου όλα όσα χρειαζόμουν για να φτιάξω το δικό μου εστιατόριο.

 

Τι θα βρει κανείς στα “Κατσαρολάκια”;

Στα “Κατσαρολάκια” θα βρει κανείς όλη εκείνη την θαλπωρή αλλά και την φροντίδα που έχει το τραπέζι και η κουζίνα της μαμάς. Στόχος μας το καλό ποιοτικό ελληνικό φαγητό που “ταξιδεύει” τον επισκέπτη μας σε οικογενειακές αναμνήσεις αλλά και η συνομιλία με τις απαιτήσεις και τις τεχνικές του σήμερα.

 

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον επισκέπτη;  

Η οικονομική κρίση μας έχει κάνει καλύτερους. Η ανάγκη για ποιότητα είναι πιο εμφανής τώρα που τα χρήματα μετρώνται και υπολογίζονται περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν, γεγονός που ξεχωρίζει εστιάτορα από εστιάτορα και πιάτο από πιάτο. Εδώ στόχος μας είναι να μείνει εκείνος που θα μας επιλέξει ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα, να γίνει φίλος μας και να μοιραστεί την έξοδό του μαζί μας. Οι έμπειροι σερβιτόροι μας αλλά και το προσωπικό μας μέσα στην κουζίνα φροντίζουν κάθε επισκέπτη σαν να τον γνώριζαν από πριν, ακούνε τα θέλω του και προλαβαίνουν τις απαιτήσεις του.

Αν σήμερα θέλετε κάτι ρομαντικό και γευστικό, αν θέλετε να πάτε με το ταίρι σας κάπου ατμοσφαιρικά ή αν έχετε καιρό να τα πείτε με τον φίλο ή τη φίλη το Πασαλιμάνι και “Τα Κατσαρολάκια” σας περιμένουν!

 

Τα Κατσαρολάκια

Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς

21 0410 0609

 

 

 

 

Σχολίασε το