Σχέση: Single for the summer or not ?

0
172

Φτάσαμε λοιπόν, στο σημείο που όλοι και όλες περιμέναμε… Τελικά, το καλοκαίρι ευνοεί περισσότερο τη σχέση μας με τον ή την σύντροφο μας ή μήπως όχι; Από τη μία η ζέστη, τα κουνούπια από την άλλη, είναι σίγουρα παράγοντες που δεν ευνοούν καμία σχέση.

“Σχέση < καλοκαίρι” ή το αντίστροφο; 

Τελικά μπορούν οι εξωτερικοί παράγοντες να επηρεάσουν τη σχέση μας; Προσωπικά θα έλεγα πως ναι… Ειδικά για όσους είναι πολύ εκδηλωτικοί, το καλοκαίρι δεν θα έλεγα πως είναι σύμμαχός τους. Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή και θα σου εξηγήσω την άποψή μου.

Η ζέστη πολλές φορές το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη και πόσο μάλλον αν στο σπίτι δεν υπάρχει κάποιο κλιματιστικό. Ωστόσο και πάλι δεν βοηθά πάντα…Θα έχεις παρατηρήσει πως το χειμώνα είστε πιο συχνά με το σύντροφό σου αγκαλιά. Σε αντίθεση, με το καλοκαίρι που λόγω ζέστης δεν θέλουμε τόση επαφή και είναι μία αντίδραση τελείως φυσιολογική. Φυσικά και δεν θα χωρίσεις με το ταίρι σου, διότι δεν σε πήρε αγκαλιά ή δεν ήθελε πολλά πολλά. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας ο οργανισμός μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί δροσερός. Συνεπώς δεν είναι πως το ταίρι σου δεν σε θέλει ή πως απομακρύνεται από εσένα, να δροσιστεί προσπαθεί ο άνθρωπος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν και άνθρωποι που από την φύση τους δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Δεν χρειάζεται να σε προβληματίσει αν το καλοκαίρι γίνονται πιο δυσπρόσιτοι, αφού έτσι είναι η συμπεριφορά τους.

Το καλοκαίρι επηρεάζει θετικά τις σχέσεις

 Από την άλλη το καλοκαίρι θα έλεγε κανείς πως ευεργετεί μία σχέση. Τι εννοώ; Θα σου εξηγήσω αμέσως.  Συνήθως το καλοκαίρι πηγαίνουμε διακοπές, μία από τις πιο ευχάριστες περιόδους του χρόνου αν το καλοσκεφτείς.

Στις διακοπές μας αν έχεις παρατηρήσει επιλέγουμε να τις περάσουμε μαζί με το ταίρι μας αποκλειστικά αν όχι και με την παρέα μας ταυτόχρονα. Την περίοδο εκείνη χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε ενώ πρέπει να τονίσουμε πως ακόμα και η μία εβδομάδα είναι αρκετή για να αναζωογονήσει τη σχέση σου με τον ή την σύντροφό σου. Πιο συγκεκριμένα, ένα χαλαρωτικό weekend με συντροφιά τη θάλασσα και τον καλοκαιρινό δροσερό αέρα είναι αρκετά για να ανεβάσουν τη λίμπιντο στη σχέση σου.

Εσύ λοιπόν θεωρείς πως το καλοκαίρι είναι σύμμαχος ή αιώνιος εχθρός στη σχέση σου; Πες μας την άποψή σου στα σχόλια από κάτω!

Σχολίασε το