Σχέσεις και καλοκαίρι: Πώς να αποφύγετε τις διαφωνίες κατά τη διάρκεια των διακοπών

0
366

Ο Ιούλιος μπήκε και οι εκδρομείς αρχίζουν δειλά δειλά να κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι του 2018. Για τους singles τα σχέδια είναι εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και έναν προορισμό που να μπορεί να σταθεί αντάξιος του είδους των διακοπών που θέλουν να κάνουν για να περάσουν καλά. Για τους δεσμευμένους, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Τα ζευγάρια πέραν από το να καταλήξουν από κοινού, πράγμα όχι τόσο εύκολο, στον ιδανικό προορισμό και για τους δύο, έχουν να σκεφτούν ακόμα αν θα επιχειρήσουν να περάσουν τις διακοπές αποκλειστικά με το ταίρι τους ή με κάποιο άλλο φιλικό ζευγάρι. Συνήθως ο άνδρας και η γυναίκα ενός ζευγαριού δεν διακατέχονται από τις ίδιες συμπάθειες για τα φιλικά τους ζευγάρια, αιτία που μπορεί να δημιουργήσει άνευ λόγου διαφωνίες και εντάσεις. Η καλύτερη συμβουλή αν τεθεί κάποιο τέτοιο θέμα, είναι να επικρατήσει ψυχραιμία και ίσως θα ήταν καλύτερο να επιχειρήσετε να περάσετε τις διακοπές μαζί παρά με παρέα άλλων. Εξάλλου οι διακοπές πρέπει να σας χαλαρώσουν και όχι να σας ταράξουν.

Και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένα ζευγάρι δεν σταματούν εδώ! Πολλά ζευγάρια, ειδικά τα νέα, αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές με φίλους και όχι με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους. Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και επιθυμείτε να διασκεδάσετε με τους φίλους και όχι με το ταίρι σας κατά την διάρκεια των διακοπών σας, επιβεβαιώστε τον σύντροφο ή την σύντροφό σας ότι δεν υπάρχει κάποια διάθεση να τον αποφύγετε αλλά απλά χρειάζεστε χρόνο για λίγο με τους φίλους σας που η καθημερινότητα και η δουλειά σας έχει στερήσει. Κι αυτό, γιατί ακόμα κι αν δεν σας δείξει την ενόχλησή του ενδόμυχα σίγουρα θα του περάσουν άσχημες σκέψεις από το μυαλό όπως ότι έχετε κουραστεί και βαρεθεί από τη μεταξύ σας σχέση ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Ίσως βέβαια να ανήκετε και στο είδος του ζευγαριού που έχει οριοθετήσει τον χώρο και τον χρόνο του και η απόφαση για χωριστές διακοπές να είναι κάτι δεδομένο και αναμενόμενο. Τότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμία συζήτηση και το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να ετοιμάσετε βαλίτσες!

Αν τέλος, είστε από τα ζευγάρια που έχετε καταλήξει πώς θα περάσετε τις διακοπές σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι είτε επιλέξετε να είστε με το ταίρι σας είτε όχι, να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το μυαλό σας ώστε να περάσετε αμφότεροι όσο το δυνατόν καλύτερα. Επειδή οι μέρες που θα περάσετε μαζί θα είναι ολόκληρες μην “πιαστείτε” από μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει το ταίρι σας και να σας ενοχλήσουν. Ακόμα κι αν νιώσετε την ανάγκη να δηλώσετε την δυσαρέσκειά σας μην το κάνετε με άσχημο τρόπο αλλά με ηρεμία και ψυχραιμία. Ας επικρατήσει το καλό κλίμα και η καλή διάθεση σε ο,τιδήποτε μπορεί να σας επηρεάσει ή να “στραβώσει”. Τα ίδια συναισθήματα δε, πρέπει να επικρατήσουν και στις χωριστές διακοπές. Μη κουράσετε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας με συνεχή τηλέφωνα και “έλεγχο”. Δείξτε το ενδιαφέρον σας ως οφείλετε, αλλά σεβαστείτε το χρόνο του άλλου και καλλιεργήστε εποικοδομητικά τον δικό σας με φίλους είτε και με τον εαυτό σας.

 

 

Σχολίασε το