Συνέντευξη με την Κάλλη Κρασσά: “Ζωγραφιές και Σκέψεις”, το νέο βιβλίο της

0
79
  1. Τι ονειρευόσασταν ως καλλιτέχνης για να δημιουργήσετε το βιβλίο σας “Ζωγραφιές και σκέψεις”; 

Η δουλειά μου είναι ζωγράφος! Στο βιβλίο υπάρχουν ζωγραφιές επιλεγμένες σε διαφορετικό χρόνο. Την επιλογή την έχει κάνει ο κ. Λώλης προσθέτοντας τις δικές του σκέψεις. βιβλίο

  1. Στο βιβλίο σας αναρωτιέστε , αν η πιο μεγάλη λεωφόρος να πορευτούμε είναι η τέχνη ή μήπως είναι η βασική ελπίδα για τη σωτηρία μας! Θέλετε να μας το εξηγήσετε;

Πρόκειται για μια φιλοσοφική σκέψη! Τα μικροπράγματα στη ζωή είναι αυτά που μας φέρνουν χαρά. Είναι απλά πράγματα , τα οποία όταν τα προσέξουμε θα πάρουμε πολύ χαρά, δύναμη και κουράγιο… Η τέχνη και συνεπώς το να βλέπεις τ’ όμορφο και καλό στα πράγματα σε κάνει «Καλύτερο Άνθρωπο». Έπειτα, έχεις την ανάγκη να το μοιραστείς με κάποιον με τους φίλους, την οικογένεια, τους συζύγους! Όλα αυτά, μας φέρνουν μια ειρήνη στη ζωή μας η οποία είναι απαραίτητη για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

  1. Ποια είναι για εσάς η πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη «πηγή ιδεών» για την έκδοση του έργου σας;

Η πιο σημαντική «πηγή ιδεών» για το έργο μου είναι το να βρίσκομαι μόνη μου με τον εαυτό μου, κάποιες φορές και να δημιουργώ. Να σκέφτομαι τους άλλους όπως τους θέλω εγώ. Επίσης, να σκέφτομαι ότι έχω μια θετική επίδραση στους ανθρώπους!

  1. Σε ποιον πίνακά σας θα θέλατε να σταθεί κάποιος που αγόρασε το βιβλίο σας και γιατί;

Δεν ξέρω , όλοι οι πίνακες είναι παιδιά μου. Περιμένω πάντοτε το «Happy End» χωρίς να το διαβάσετε αλλά μου δίνει κουράγιο η τελευταία εικόνα, «Η αποβίωση» καθώς και « Ωραίο λουλούδι».

  1. Αν οι ζωγραφιές σας ήταν πίνακες σε μουσείο. Σε ποιο θα θέλατε να φιλοξενηθούν;

Τ’ όνειρό μου είναι να φιλοξενηθούν στην «Εθνική Πινακοθήκη». 

Βιογραφικό: Η Κάλλη Κρασσά είναι καλλιτέχνης και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, έχει συνάψει έναν γάμο και είναι μητέρα ενός παιδιού. Η ενασχόληση με την ποίηση είναι μια βαθύτερη υπαρξιακή της ανάγκη που ανακύπτει από τα καθημερινά βιώματά της.  Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορούν επίσης, οι ποιητικές συλλογές της Μικρό βιβλίο ποιημάτων(2009), Ζήσε κι άλλο (2015), Στιγμές (2016) , Μερικές στιγμές ακόμη (2019) και Ζωγραφιές και Σκέψεις (2020) 

Σχολίασε το