Ρόδος – το Αιώνιο νησί των Ιπποτών που θα σε μαγέψει αυτό το Πάσχα!

0
273

Η Ρόδος, το άλλο νησί της ομορφιάς! Πρόκειται για έναν τόπο που χαρακτηρίζεται από την ιστορία του πολιτισμού του και την απίστευτη γενναιοδωρία των κατοίκων του.  Θα εντυπωσιαστεί κανείς από την Παλιά Πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο, τα δύο διαμάντια του νησιού, όπως τα αποκαλούν .Μία από τις ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου, που προστατεύεται ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και με το project για την επαναδημιουργία του περιώνυμου Κολοσσού της στα σκαριά, συνιστά μία από τις βασικές ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, παραμένοντας ,δικαιολογημένα η Κοσμοπολίτισσα.

Σίγουρα, τα χαμόγελα και το πλήθος των υπηρεσιών είναι ικανά να  προσελκύσουν πολύ κόσμο, όμως η ανθρώπινη ζεστασιά και η γενναιοδωρία των  κατοίκων  της είναι αυτό που κάνουν τη Ρόδο να λούζεται από έναν μαγευτικό ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η εδραίωση της Ρόδου στη συνείδηση των επισκεπτών της ως μοναδικού τουριστικού προορισμού που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, ενός τόπου διακοπών που σου προσφέρει ότι επιθυμήσεις!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

 

Tο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Αποτελεί ένα μεγαλειώδες ίχνος της εποχής των Ιωαννιτών Ιπποτών. Στο ψηλότερο σημείο του Κάστρου των Ιπποτών βρίσκεται το εντυπωσιακό Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων,  ο επιβλητικός όγκος του οποίου, καθώς δεσπόζει πάνω στην Παλιά Πόλη της Ρόδου μαγνητίζει τα βλέμματα απ’ όποιο σημείο κι αν το κοιτάξεις. Το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ή Καστέλο βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του κάστρου, στο τέλος της Οδού των Ιπποτών, αποτελεί τον πιο σημαντικό δρόμο της Παλιάς Πόλης αλλά και τον πλέον καλοδιατηρημένο λιθόστρωτο μεσαιωνικό δρόμο στην Ευρώπη, με μήκος 200 μέτρα και πλάτος έξι, ο οποίος έχει χαραχτεί πάνω στην αρχαία οδό που οδηγούσε στην Ακρόπολη του Κάστρου.

Η Λίνδος

Κυκλαδίτικο χρώμα, καπετανόσπιτα με ζωγραφιστά ταβάνια και τοίχους στολισμένους με λινδιακά πιάτα, βοτσαλωτά ψηφιδωτά -τα λεγόμενα χοχλάκια- και ένας απαράμιλλος αρχαιολογικός χώρος με μια απάνεμη, περίκλειστη παραλία στα πόδια του, συνθέτουν ένα από τα πιο μαγικά μέρη, τουλάχιστον των Δωδεκανήσων. Πολλά από τα σπίτια κατοικούνται από ξένους, ενισχύοντας τον κοσμοπολιτισμό που εγγενώς αποπνέει όλο το νησί.

Η Καλλιθέα

Οι Πηγές Καλλιθέας βρίσκονται στη Δ.Ε. Καλλιθέας και απέχουν μόλις 9 χ.λ.μ. από την Πόλη της Ρόδου. Οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας Ρόδου είναι γνωστές από την αρχαιότητα για το ευεργετικό για την υγεία κόκκινο νερό που αναβλύζει από τους βράχους. Κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, πλήθος κόσμου επισκεπτόταν τακτικά την περιοχή ή κατέλυε σε πρόχειρα αυτοσχέδια καταλύματα έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στην πηγή. Ήδη από την εποχή της Δωρικής Εξάπολης και αυτής των Ιπποτών, η θαυματουργός ιαματική πηγή έγινε γνωστή και προσέλκυε κόσμο τόσο από τα γύρω νησιά και τα Μικρασιατικά Παράλια, όσο και από τα βάθη της Ανατολίας.  Μετά από χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης του Μνημείου, ο Δήμος Καλλιθέας, ανέλαβε το σημαντικό έργο της αναστύλωσης πριν από μερικά χρόνια κι έτσι, οι Πηγές Καλλιθέας έγιναν ξανά επισκέψιμες αποκτώντας την παλιά τους δόξα μετά από μεγάλο αγώνα, πολλή αγάπη, μεράκι και πάθος.

Ο Κούκος της Ρόδου

Περιλαμβάνεται μεταξύ εννέα θρυλικών μπαρ των ελληνικών νησιών. Αγαπημένο στέκι των ντόπιων στο Νιοχώρι της Ρόδου, αυτό το παλιό, δαιδαλώδες σπίτι με τα αλλεπάλληλα επίπεδα, τα κρυμμένα δωματιάκια και τις εσωτερικές αυλές επεκτείνεται συνεχώς κι αξίζει να το επισκεφθείς για να το χαζέψεις.
Η διακόσμηση χρησιμοποιεί με επιτυχία στοιχεία λαογραφίας χωρίς να καταντά φολκλόρ, οι χώροι του φιλοξενούν από μαθητές που κάνουν κοπάνα τον χειμώνα, μέχρι παρέες για κρασί και μεζέδες και περίεργους τουρίστες στην ντάλα του κατακαλόκαιρου. Διαθέτει ψαγμένο έντεχνο σάουντρακ !

 

Σχολίασε το