Πλησιάζει το 4ο AthensCoffeeFestival

0
223

Το 4ο AthensCoffeeFestival πλησιάζει σε λίγες μέρες και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου το τριήμερο 28-30/9 η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, να γίνει ακόμα μία χρονιά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffeelovers γενικότερα.

Το AthensCoffeeFestival αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά φεστιβάλ στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας ενώ έχει καταφέρει να μυήσουν στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές. Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, δημιουργήθηκε μία δυναμική η οποία αποτυπώνεται τόσο στον εντυπωσιακό όγκο επισκεπτών που κάθε χρόνο αυξάνεται όσο και στην ικανοποίηση των ίδιων των εκθετών.

AthensCoffeeFestival

Τα εγκωμιαστικά σχόλια σημαντικών εκπροσώπων από τις κορυφαίες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου, από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς με παγκόσμια παρουσία και δράση, επιβεβαιώνουν τον ρόλο του ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά φόρουμ στην χώρα μας για την αγορά του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης. Κι όλα αυτά σε μία εποχή που η αγορά του καφέ σημειώνει διαρκή ανάπτυξη με ολοένα και περισσότερες καινοτομίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialtycoffeeroasters αλλά και ευρύ κοινό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο AthensCoffeeFestival.

Τα πάντα για τον καφέ στα CoffeeMasterclasses

Ενδιαφέροντα masterclasses από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρείς ημέρες του φεστιβάλ το σημείο συνάντησης των επισκεπτών.Κατά την διάρκεια των CoffeeMasterclasses, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της παραγωγής του καφέ, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialtycoffee. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με ατμόσφαιρα φεστιβαλική

Φεστιβάλ χωρίς καλή μουσική δεν γίνεται. Έτσι, η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια. Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (EnLefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).

Μουσικό Πρόγραμμα

Φεστιβάλ χωρίς καλή μουσική δεν γίνεται. Έτσι, η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια. Τον ρυθμό θα δίνουν δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί και dj’s καθώς και καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιήσουν live συναυλίες που θα δημιουργήσουν μία ακόμα μεγαλύτερη φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Αξίζει να τονισθεί καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ και τις τρεις ημέρες το επισκεπτικό κοινό θα μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμού με πλούσια δώρα ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μουσικά δρώμενα της σκηνής δωρεάν.

Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (EnLefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).

Alcatrash

Οι Alcatrash είναι μια μουσική συμμορία, που μας συστήθηκε μουσικά πριν 2 χρόνια στο the 2nightshow του Ant1 και που “ειδικεύεται” στα Liveparties και τις 90s διασκευές. Κάθε event είναι ένα nonstop πρόγραμμα, χωρίς κανένα taboo και κλισέ στις μουσικές επιλογές και επιρροές. Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης με ερωτήσεις γύρω από τον καφέ με πλούσια και πολύ ενδιαφέροντα δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ, και στους οποίους θα συμμετάσχει το επισκεπτικό κοινό.

Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

12:00-14:00 | Live εκπομπή • Ελένη Μανουσάκη (HIT 88.9)
16:00-18:00 | Djset • Δημήτρης Βραχνός (ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2)
19:00-20:00 | DjSet • Σάκης Τσιτομενέας (ENLEFKO 87.7)
20.00-21.30 | Συναυλία • AlcatrashBand

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

12:00-14:00 | Live εκπομπή • Γιάννης Γιακουμάκης (RED 96.3)
16:00-18:00 | Djset • Eύα Μπουντούρη (ENLEFKO 87.7)
19:00-21:00 | DjSet • Μανώλης Οικονόμου (ENLEFKO 87.7)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

12:00-14:00 | Live εκπομπή • Aφροδίτη Σημίτη (ENLEFKO 87.7)
16:00-18:00 | DjSet • Γιώργος Αποστόλου (RED 96.3)
19:00-21:00 | DjSet • Μαίρη Μαργέλη (HIT 88.9

Σχολίασε το