Πατέρα, Μπαμπά, Father, Daddy: Πες του ένα χρόνια πολλά σήμερα!

0
81

Για τις μανάδες (μας) έχουν ειπωθεί τα πάντα. “Μάνα είναι μόνο μία” συνηθίζουμε να λέμε. Για τον πατέρα όμως; Και ο (βιολογικός) πατέρας μας είναι και αυτός ένας και μοναδικός, αλλά σπάνια θυμόμαστε την σημερινή γιορτή του αλλά και γενικότερα αδικούμε την συνεισφορά του στον άνθρωπο που γινόμαστε στην πορεία της ζωής μας.

Όπως και αν τον φωνάζεις, “πατέρα”, “μπαμπά”, “φάδερ”, “ντάντυ” ΄ή ακόμα και “γέρο” παρ’τον μια δυνατή αγκαλιά και πες του χρόνια πολλά. Και αν σου περισσεύουν και ευρώ, πάρε και ένα δώρο. Τι και αν είναι 30, 40, 60 ή 80 ετών… Πίστεψε με, μπορεί αρχικά να ξαφνιαστεί αλλά σίγουρα θα χαρεί.

Ναι, αυτές οι παγκόσμιες μέρες μπορεί να ηχούν τυπικές στα αυτιά μας πολλές φορές, αλλά ρώτα και κάποιον που έχει χάσει την μητέρα του ή τον πατέρα του και πλέον δεν μπορεί να πει τίποτα. Οπότε μην διστάσεις, μην κολλήσεις… Έναν τον έχουμε! Είπαμε αγκαλιά και χρόνια πολλά!

Πατέρας όμως δεν είναι μόνο ο βιολογικός και σήμερα γιορτάζουν όλοι τους. Πατέρας είναι αυτός που σε μεγάλωσε, που παίξατε μαζί στην παραλία, σου πήρε το πρώτο σου ποδήλατο, σου έδινε χαρτζιλίκι για να βγεις με τους φίλους σου, πλήρωνε φροντιστήρια για να περάσεις στην σχολή σου, σε αποχαιρέτησε στην είσοδο του στρατοπέδου, σε παρέδωσε στον γαμπρό στην εκκλησία, μεγαλώνει τώρα τα δικά σου παιδιά ως παππούς.

Ο πατέρας είναι πάντα στην ζωή μας είτε ως βιολογικός είτε ως θετός και όπως και αν τον φωνάζουμε οφείλουμε όλοι πολλά. Η παρουσία του (ή η απουσία του) πάντα ήταν και θα είναι αισθητή. Δεν έχει σημασία αν προσέφεραν πολλά ή λίγα, δεν υπάρχει εξάλλου σχολή μπαμπάδων. Η μορφή τους όμως μας καθορίζει και διαμορφώνει τον άνθρωπο που γινόμαστε στην ζωή μας. Μέχρι φυσικά να γίνουμε και εμείς πατεράδες, μπαμπάδες, γονείς!

Χρόνια πολλά ΠΑΤΕΡΑ!

Σχολίασε το