Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου: Γιατί το γέλιο δίνει ζωή

0
163

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου που γιορτάζεται στις 2 Μάιου, εμείς στο athensstories θέλουμε να σου περάσουμε ένα πολύ όμορφο μήνυμα. Να γελάς, γιατί το γέλιο δίνει ζωή.

Γιατί να αφήνεις το χρόνο να περνάει και να είσαι θλιμμένος; Ζήσε τη ζωή σου γεμάτη με γέλιο και διασκέδαση. Αυτό εγώ σου δίνω σαν συμβουλή. Άσε τις στενοχώριες και τη κακή διάθεση. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να λάμψει το προσωπάκι σου.

Είδη γέλιων και τα οφέλη του

Αρχικά, το ξέρεις πως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό γέλιο; Κι όχι μόνο αυτό αλλά έχει και διαφορετικά είδη γέλιων ανάλογα με τις περιστάσεις. Έλα δεν γίνεται να μην έχεις παρατηρήσει κάποιον στην παρέα σου να γελάει με διαφορετικό τρόπο, από ότι συνήθως. Ρόλο παίζει καθαρά η διάθεση καθώς και η οικειότητα που έχουμε τους τριγύρω μας. Όλα αυτά γίνονται σε διάφορες περιστάσεις που μπορούμε να βιώσουμε στην καθημερινότητά μας.

Από την άλλη σκέψου πως το γέλιο αποτελεί ιδανικό συστατικό και στα ραντεβού, αφού μία έξοδο με πολύ γέλιο εκεί που πρέπει, θα κλέψει τις εντυπώσεις στο ταίρι σου και σίγουρα θα έρθει και δεύτερο και τρίτο ραντεβού. Συνεπώς γιατί όχι, το γέλιο σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα χτίσει τις σωστές βάσεις για μία όμορφη γνωριμία.

Το γέλιο μπορεί να σε σώσει και από άβολες συνθήκες ή θα έλεγε κανείς αμήχανα συμβάντα.

Τι είναι το γέλιο; 

Το γέλιο είναι μορφή σκέψη και τρόπος έκφρασης ενώ κατά την διάρκεια που γελάμε ο οργανισμός μας παράγει ενδορφίνες, μία ορμόνη στο σώμα που μας κάνει να νιώθουμε καλά και όχι μόνο. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως με το γέλιο χάνουμε και  θερμίδες. Μην μου πεις θα ξεκινήσεις να γελάς για να αδυνατίσεις. Είμαι σίγουρος πως μόλις γέλασες.

Έτσι πρέπει… Να γελάμε και να διασκεδάζουμε στη ζωή. Άλλωστε, το χρωστάμε σε εμάς να γεμίζουμε τη ζωή μας με όμορφες και γεμάτη γέλιο στιγμές. Αυτές θα θυμόμαστε στο μέλλον κι ακόμα και τότε θα μας προξενούν γέλιο.

Εσύ τι λες ; Είσαι έτοιμος να περάσεις μία μέρα γεμάτη γέλιο και διασκέδαση;

 

Σχολίασε το