Ο οδοντίατρος των επωνύμων Δρ. Πάρις Αμοργινός μας συμβουλεύει για την υγιεινή των δοντιών τις γιορτές

Λίγο πριν τις γιορτές και τη μεγάλη κατανάλωση φαγητού και δη γλυκών, το Athensstories επισκέφθηκε ακόμη μια φορά τον οδοντίατρο των επωνύμων, Δρ. Πάρι Αμοργινό και συζήτησε μαζί του για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε αυτές τις ημέρες όσον αφορά την οδοντοστοιχία μας.

Οι ερωτήσεις αρκετές και χρήσιμες. Οι απαντήσεις σύντομες και ουσιαστικές. Η συνέχεια παρακάτω…

Ισχύει η παραδεδομένη αντίληψη πως τα γλυκά καταστρέφουν την οδοντοστοιχία;

“Ναι, η κατανάλωση γλυκών, ζαχαρούχων τροφών και ροφημάτων είναι φιλικά προς την τερηδόνα, επιφέροντας βλαβερές συνέπειες στο σμάλτο των δοντιών.
Γι΄αυτό η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, η σωστή υγιεινή και οι τακτικές επισκέψεις τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο στον οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό. “

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την οδοντοστοιχία μας από την ζάχαρη και τα υπολείμματα γλυκών;

“Μετά την κατανάλωση των ζαχαρούχων προϊόντων καλό θα ήταν το βούρτσισμα των δοντιών, ειδάλλως εύκολα στοιχεία αυτοκαθαρισμού όπως τσίχλα χωρίς ζάχαρη και μπούκωμα με νερό.”

Το τσάι, ο καφές και η ζεστή σοκολάτα είναι ροφήματα με μεγάλη κατανάλωση το χειμώνα, ιδίως τις γιορτές. Τα εν λόγω ροφήματα δυσχεραίνουν την υγιεινή του στόματος κατά πολύ; Κι αν ναι πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα δόντια μας;

“Η κατανάλωση των χρωστικών ουσιών είναι η βασικότερη αιτία που αποχρωματίζονται τα δόντια. Η πιο εύκολη , άμεση, ανώδυνη και γρήγορη λύση είναι η λεύκανση των δοντιών. Σε περιπτώσεις δε, μόνιμης βλάβης οι κεραμικές όψεις είναι η λύση επιλογής.”

Στο τέλος της συζήτησής μας, ο καταξιωμένος ιατρός μας μίλησε και μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποχρωματισμό και την κακοσμία των δοντιών επισημαίνοντας ότι :

“Τα δόντια λεκιάζουν με ουσίες όπως το κρασί, αναψυκτικά τύπου κόλα, παντζάρια, καπνός κ. α Επίσης, παλιές προσθετικές εργασίες που έχουν αποχρωματιστεί αλλά μαζεύουν και τροφές προκαλούν έντονη κακοσμία, γι’ αυτό καλό είναι να γίνει αντικατάσταση των παλιών εργασιών με νέες καθαρές και καλά εφαρμοσμένες λύσεις.”

Εμείς πληροφορηθήκαμε πλήρως για τις τροφές που πρέπει να προσέξουμε τις γιορτές και γενικά την κατανάλωσή τους, καθώς φέρουν αρνητικά απότοκα στα δόντια μας και την υγιεινή τους.

Αν κι εσείς θέλετε να ενημερωθείτε αλλά και να προλάβετε κάθε δυσμενή κατάσταση για την οδοντοστοιχία σας ο κ. Αμοργινός και το ιατρείο του είναι ο προορισμός σας.

Ασκληπιού 20, Κολωνάκι
Αθήνα

Τηλέφωνο

210-6019958

Σχολίασε το