Ο Γιώργος Λάνθιμος και τα φετινά Oscars

0
146
Directors Yorgos Lanthimos with his joint Best screenplay award for the film A Killing of a Sacred Deer poses for photographers during a photo call following the awards ceremony at the 70th international film festival, Cannes, southern France, Sunday, May 28, 2017. (AP Photo/Thibault Camus)

Πλησιάζουν τα φετινά Oscars και για άλλη μια φορά το άρωμά τους θα θυμίζει λίγο Ελλάδα. Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενη» διεκδικούν συνολικά 9 αγαλματίδια γεγονός που κορυφώνει την αγωνία μας όλο και πιο πολύ όσο η μεγάλη βραδιά πλησιάζει!

Τα προγνωστικά που βγάζουν κάθε χρόνο οι στοιχηματικές εταιρείες ωστόσο, δεν ευνοούν ιδιαίτερα την ταινία  “The Favourite” ( Ευνοούμενη) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχηθούμε στον Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργό τα καλύτερα.

Σε κάθε κατηγορία η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου φαίνεται να έχει κατακτήσει υψηλές θέσεις, ωστόσο όλα ανατρέπονται μέχρι και την τελευταία στιγμή που ο πολυπόθητος φάκελος θα ανοίξει και θα αποκαλύψει το όνομα του νικητή.

Οι κατηγορίες και τα προγνωστικά 

1. Καλύτερη ταινία 

Με βάση τα στοιχήματα η ταινία του Γ.Λάνθιμου τοποθετείται στην τρίτη θέση κάτω από το “Πράσινο βιβλίο” του Πίτερ Φαρέλι και το “Ρόμα” του Αλφόνσο Κουαρόν. Το “Ρόμα” λογικό άλλωστε να θεωρείται φαβορί, αφού έχει λάβει τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και πριν λίγες μέρες τα δύο κορυφαία βραβεία BAFTA για την καλύτερη σκηνοθεσία και την καλύτερη ταινία.

2. Πρώτος Γυναικείος Ρόλος

Στην κατηγορία πρώτου γυναικείου ρόλου την πρωτιά κατέχει η Γκλεν Γκλόουζ από την ταινία “Η Σύζυγος”, ενώ ακολουθεί η Ολίβια Κόλμαν στη δεύτερη θέση που πρωταγωνίστησε στη ταινίας του Γ.Λάνθιμου (Ευνοούμενη).

3. Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος

Δυστυχώς, από ότι φαίνεται καμία από τις δύο πρωταγωνίστριες του Γ.Λάνθιμου, Ρέιτσελ Βαις και Έμα Στόουν δεν κατάφεραν να περάσουν το φαβορί της ταινίας “If Beale Street Could Talk” ονόματι Ρετζίνα Κινγκ.

4. Καλύτερη Σκηνοθεσία

Στην κατηγορία αυτή όπως φαίνεται, τα  στοιχήματα ήδη έχουν καθορίσει τον νικητή, αφού ο Αλφόνσο Κουαρόν έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπος. Ο Γιώργος Λάνθιμος δε, τοποθετείται στην τέταρτη θέση.

5. Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου

Εδώ φαίνεται πως ο Έλληνας σκηνοθέτης θεωρείται φαβορί, αφού κατέχει την πρώτη θέση και ακολουθεί μετά αυτού το ‘Πράσινο Βιβλίο”.

6. Κουστούμια

Όπως και στην προηγούμενη κατηγορία έτσι και εδώ τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού ο Γ.Λάνθιμος καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

7. Καλύτερο Μοντάζ

Δυσοίωνα τα σενάρια εδώ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη που επιμελήθηκε το μοντάζ της ταινίας ” Ευνοούμενη”, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση κάτω από το “Bohemian Rhapsody“.

8. Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Φαβορί και σε αυτή την κατηγορία θεωρείται ο Γ.Λάνθιμος αφού κατέχει την πρώτη θέση με τεράστια πάλι διαφορά.

9. Καλύτερη Φωτογραφία

Η τελευταία κατηγορία, φαίνεται να μην ευνοεί τον Γ.Λάνθιμο αφού στις πρώτες θέσεις κατατάσσονται  το “A Star Is Born”  και το  “Cold War” .

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πιθανότατα ο Γιώργος Λάνθιμος να φύγει με 3 αγαλματίδια στα χέρια του. Ωστόσο μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις αφού η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου μας έχει συνηθίσει σε ενδιαφέρουσες ανατροπές.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα.

Ελπίζουμε κι εσείς μαζί μας.

Σχολίασε το