Ονειρία: Ταξιδέψτε σε μια άλλη εποχή μέσα από εκλεκτούς μεζέδες και παραδοσιακά αρώματα

Περπατώντας στο πολύβουο Χαλάνδρι, εκεί που κάθε γωνιά ξεπετά mainstream μαγαζιά και καφέ, στάθηκε το βλέμμα μου σε μία ταμπέλα που έγραφε “Ονειρία” και που φυσικά από το όνομα και μόνο, δεν μπορούσε να μου περάσει απαρατήρητη. Κοιτάζοντας επίμονα την λέξη που θυμίζει όνειρο δηλαδή αποκοπή από την πραγματικότητα, ταξίδι σε κάποιο άλλο, πιο όμορφο μέρος και γαλήνη, τα βήματά μου από μόνα τους με οδήγησαν στο εσωτερικό που προμήνυε η πινακίδα.

Ομολογώ πως αισθάνθηκα σαν να μπαίνω ξανά στο σπίτι της γιαγιάς μου το οποίο είχε συντηρηθεί άψογα στο πέρασμα του χρόνου σαν τα καλοκαίρια και οι χειμώνες να είχαν σταματήσει. Το μάρμαρο και το ξύλο στα τραπέζια, τα μικρά δαντελένια τραπεζομαντιλάκια, οι παραδοσιακές κουρτίνες στα ξύλινα παράθυρα με τους μεταλλικούς μεντεσέδες δημιουργούν μια ποιητική λαογραφία στο χώρο που είναι αδύνατον να μη σε συνεπάρει.

Οι διάφορες γωνιές του μαγαζιού, εκείνη του ναυτικού με την πίπα και την πυξίδα, του γραφιά με τη γραφομηχανή, του μουσικού με τις τρομπέτες και τα σαξόφωνα στους τοίχους σε ταξιδεύουν στην ελληνική παράδοση και κουλτούρα, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν δοκιμάσεις τα εκλεκτά πιάτα του Ονειρία. Τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα που ανανεώνονται καθημερινά στην κουζίνα είναι η εγγύηση του καταστήματος για το ταξίδι στην ελληνική παράδοση.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό καφενέ που μπορείς να απολαύσεις από το πρωί τον ελληνικό σου είτε στο εσωτερικό είτε σε μία από τις τρεις αυλές του καταστήματος αλλά και για ένα εκλεκτό μεζεδοπωλείο που μένει πιστό στην ελληνική κουζίνα συνομιλώντας με τις απαιτήσεις του σήμερα.

Εμείς το επισκεφθήκαμε και το συστήνουμε.

Ανακάλυψέ το κι εσύ!

Ονειρία

Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι

 

 

 

 

Σχολίασε το