spot_img

Οι Light Ιn Babylon στο Kύτταρο live club

Η Goodheart Productions με χαρά υποδέχεται τους Light In Babylon για πρώτη φορά στην Αθήνα. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, το πολυπολιτισμικό συγκρότημα με βάση την Κωνσταντινούπολη,θα πλημμυρίσει το Κύτταρο με ήχους και αισθήσεις από την Ανατολή με την καλειδοσκοπική του ματιά προς σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι, «η επιθυμία κάθε άνθρωπος να ακολουθήσει το όραμα ενός κόσμου γεμάτου διαφορετικότητα, ελευθερία, ειρήνη και φως» είναι ο πυρήνας της μουσικής των Light in Babylon που με αγάπη και ενθουσιασμό μοιράζονται με το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Το περιοδικό fRoots τους χαρακτηρίζει ως «γιορτή των κοσμοπολίτικων παραδόσεων της Κωνσταντινούπολης και της Σεφαραδιτικης εβραϊκής κοινότητας και παράδειγμα της θαυμάσιας μουσικής που βγαίνει από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εδώ και τώρα», την ώρα που το SonglinesMagazine σημειώνει «Οι Light in Babylonέρχονται δυνατοί και καθάριοι μέσα στο χρόνο και το χώρο. Από αυτό το σφιχτοδεμένο σχήμα δεν θα ακούσετε chilloutloungeρυθμούς και ψευτο-οριενταλισμούς».

Λίγα λόγια για τους Light In Babylon

Τα τρία βασικά μέλη συναντήθηκαν το 2010 στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική στους δρόμους μιας από τις πιο ζωντανές πόλεις παγκοσμίως. Παρουσίασαν στην world μουσική σκηνή το 2012 το πρώτο τους άλμπουμ «Life Sometimes Doesn’t Give You Space», ενώ ακολούθησε το «YeniDunya» το 2016 (που στα τούρκικα σημαίνει – Νέος Κόσμος). Η μουσική τους είναι μια συγχώνευση διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμών. H τραγουδίστρια και στιχουργός MichalEliaKamal είναι Ισραηλινή με ιρανική καταγωγή, ο MetehanÇiftçi (σαντούρι) είναι Τούρκος, ο JulienDemarque (κιθάρα) είναι Γάλλος, ενώ πλέον έχουν πλαισιωθεί επί σκηνής από τον Αμερικανό StuartDickson στα κρουστά και τον Ιρανό PayamGhasemi στο μπάσο. Με τη δύναμη και την αμεσότητα της νεότητάς τους  δημιουργούν διαισθητικά ένα πρωτότυπο και πολυδιάστατο μείγμα των εσωτερικών φωνών τους. Το συγκρότημα  επιτυγχάνουν, μέσα από τα ηχοχρώματα τους μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι από τη Μέση Ανατολή και πέρα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Χώρος: ΚΥΤΤΑΡΟ Live, Ηπείρου 48 & Αχαρνών

Ημέρα κι ώρα: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
Εισιτήρια: 17€ (προπώληση) 20€ (ταμείο)

Προπώληση: Viva

Επικοινωνία: Τηλέφωνο: 210 82 24 134
Facebook Event

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το