Οι Babo Koro έρχονται να μας παρασύρουν στα ιδιαίτερα ηχοτοπία τους

0
126

Οι Babo Koro έρχονται να μας παρασύρουν στα ιδιαίτερα ηχοτοπία τους και μας συστήνονται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

«Με ένα μόνο σκοπό, να βρεθούμε στην ανηφόρα και να μοιραστούμε το γέλιο, να ξορκίσουμε το δάκρυ, να φλερτάρουμε με τη ματαιότητα… Κι εκεί στην κορφή, μέχρι να ξανακυλήσει η πέτρα μας στους πρόποδες, προλαβαίνουμε να δούμε το ξημέρωμα στου χορού την αγκαλιά και να βγάλουμε τη γλώσσα στους Θεούς, κι όλα ξανά. Αυτός είναι ο δικός μας “Σίσυφος”, όπως καταγράφηκε ζωντανά στη Σύρο τον Αύγουστο του 2018.» Babo Koro.

 

 

Οι Babo Koro είναι ένα μουσικό υφαντό που αντηχεί φωνές των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μπλέκοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, την τσιγγάνικη περιπλάνηση, τη rock αμεσότητα, τη λαϊκή απλότητα, τη μοντέρνα εναρμόνιση και τις πολυρυθμίες. Μέσα από ένα επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα, ακροβατούν μεταξύ γλεντιού και συναυλίας, άλλοτε ξεσηκώνοντας και άλλοτε καθηλώνοντας, πάντοτε όμως εξυμνώντας τα ανθρώπινα πάθη. Το 2019 κυκλοφορούν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, με 10 πρωτότυπες συνθέσεις.

Σχολίασε το