Οι 10 Μικροί Νέγροι στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Το πολυαγαπημένο και πολυδιαβασμένο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι “10 Μικροί Νέγροι” επιστρέφει και πάλι στη θεατρική σκηνή στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Η πρεμιέρα θα είναι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 ενώ η παράσταση θα συνεχίσει για όλη τη θεατρική περίοδο 2019-2020.

Παράσταση 

Είναι η δεύτερη φορά που οι 10 Μικροί Νέγροι ανεβαίνουν στο ίδιο θέατρο, και τις δύο σηματοδοτώντας μια καινούρια αρχή. Η πρώτη ήταν 56 χρόνια πριν, Οκτώβρη του 1963, σε σκηνοθεσία Κωστή Λειβαδέα. Την περίοδο 2019-2020, το έργο υποδέχεται, σε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ, ο ΝΕΟΣ Ακάδημος, φτιαγμένος από την αρχή με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, καινούρια αισθητική και αναθεωρημένη  χρηστικότητα του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι “10 Μικροί Νέγροι” κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό για πρώτη φορά το 1939 και στην συνέχεια παίχτηκαν στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία καθώς η συναρπαστική και ταυτόχρονα συγκινητική πλοκή κρατά καθηλωμένο το κοινό από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο.

Πλοκή

Από την αρχή της παράστασης όλοι μαζί μεταφερόμαστε στην βρετανική ακτή του Ντέβον. Πιο συγκεκριμένα, μεταφερόμαστε σε ένα ιδιόκτητο νησάκι που εξαιτίας της μορφής του ονομάζεται Νησί του Νέγρου. Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, ένας πάμπλουτος αμερικάνος, έχει χτίσει σε αυτό μία υπέροχη έπαυλη. Ο τωρινός ιδιοκτήτης αποτελεί μυστήριο, καθώς υπάρχουν μόνο συγκεχυμένες πληροφορίες γι’ αυτόν.

Σε αυτή λοιπόν τη μυστήρια έπαυλη καλούντα συνολικά 10 άγνωστοι μεταξύ τους, άνθρωποι προκειμένου να περάσουν εκεί ένα Σαββατοκύριακο.

Μοναδικός τρόπος για να μεταβούν στο νησί και ουσιαστικά στην έπαυλη, είναι ένας μοναχά βαρκάρης με την βάρκα του που είναι και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πηγαινοέρχεται  στο νησί όταν ο καιρός είναι καλός.

Οι 10 καλεσμένοι από το πρώτο κιόλας βράδυ ενημερώνονται πως θεωρούνται ένοχοι για ένα έγκλημα που έχει μείνει κρυφό και για το οποίο έχουν καταφέρει να μείνουν ατιμώρητοι από την δικαιοσύνη.

Καθώς ο καιρός χαλάει και τα μαύρα σύννεφα της καταιγίδας καλύπτουν απειλητικά το νησί, οι 10 καλεσμένοι μένουν παγιδευμένοι στο νησί. Αλλά τα προβλήματά τους και η ανησυχία τους δεν σταματούν εκεί. Ξάφνου ένας εκ των καλεσμένων πέφτει νεκρός κινώντας υποψίες ανάμεσα στους επισκέπτες για το ποιός μπορεί να είναι ο επόμενος…

Η συνέχεια επί σκηνής στον ΝΕΟ Ακάδημο!
….και σσσσσσσσσςςςςς μην ψιθυρίσετε το τέλος σε κανένα!

Πληροφορίες 

Ταυτότητα Παράστασης
• Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι
• Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
• Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ
• Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
• Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
• Μουσική/Ενορχήστρωση: Σταμάτης Γιατράκος
• Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ
• Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Αργύρης Αγγέλου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Νικόλας Μπράβος, Γωγώ Μπρέμπου, Πολυξένη Μυλωνά, Δημήτρης Ραφαήλος, Φίλιππος Σοφιανός, Τζούλι Τσόλκα
Παραγωγή: HAPPY LIGHT PRODUCTIONS
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαϊα Παγώνα (6946506280)
ΝΕΟΣ Ακάδημος: Ακαδημίας και Ιπποκράτους 17 (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)
Πρεμιέρα: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Hμέρες και Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 18:15, Κυριακή: 18:00, Δευτέρα 20:00, Τρίτη 20:00, Τετάρτη 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Ζώνη Α: 22€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη: Γ 17€
Άνεργοι, Πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, Συνοδοί ΑΜΕΑ, +65 ετών, Φοιτητές: 14€
Ομαδικά Εισιτήρια (άνω των 20 ατόμων): 13€

Για Προπώληση Εισιτηρίων επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 3625119 & 210 0080900
Για Ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 0080903
email: info@happylight.gr
Web: www.neosakadimos.gr
Facebook: www.facebook.com/neosakadimos
Instagram: www.instagram.com/neosakadimos
You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCt3LXDqOhYhrrxUhu-T01qg

#neosakadimos #10mikroinegroi

Σχολίασε το