Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η σειρά s10 της Samsung

0
213

Χρειάστηκαν συνολικά 10 χρόνια, αλλά η Samsung κατάφερε με τη νέα της σειρά s10 να ξεπεράσει κάθε δυνατή προσδοκία.

Η νέα σειρά ομολογούμε πως βελτίωσε κατά πολύ χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα λειτουργούσαν κάπως ανεπαρκώς. Πιο συγκεκριμένα, στα τελευταία μοντέλα λειτουργίες όπως το σύστημα σάρωσης Iris που λειτουργούσαν με προβλήματα, έχουν πλέον ξεπεραστεί. Η εμφάνιση και η αίσθηση στο χέρι παρέμεινε η ίδια με κάποιες ανανεώσεις σε ελάχιστα σημεία διατηρώντας την “πολυτελή” και stylish εμφάνιση.

Το χρώμα πλέον απουσιάζει από τις μεταλλικές προεξοχές στα πλάγια του τηλεφώνου, διορθώνοντας το πρόβλημα του s9 που λίγο καιρό μετά τη χρήση “ξέφτιζε” χαλώντας την εμφάνισή του. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που προσέξαμε και φανταζόμαστε προσέξατε κι εσείς, είναι η μεγάλη καμπυλότητα που κατέχουν τα μοντέλα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της διευρυμένης οπτικής στην οθόνη.

Τις εντυπώσεις θα έλεγε κανείς πως έκλεψε το s10+ από τα τρία μοντέλα που παρουσιάστηκαν χθες. Η λευκή κεραμική πλάτη του και η ροζ-χρυσή απόχρωση στο μεταλλικό περίβλημα τράβηξαν όλα τα βλέμματα των tech maniacs. Θεωρείται ίσως το πιο  κομψό τηλέφωνο που δημιούργησε ποτέ η Samsung και δικαίως.

Ελπίζουμε η κεραμική πίσω πλευρά να είναι πιο ανθεκτική από τις γυάλινες πλάτες που χρησιμοποιούσε η Samsung τα τελευταία χρόνια. Πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για το πόσο εύθραυστα ήταν τα προηγούμενα μοντέλα. Το γεγονός αυτό, οδήγησε πολλούς στο να αλλάξουν εταιρεία κάτι που σίγουρα θα παρατήρησαν οι υψηλά ιστάμενοι της νοτιοκορεάιτικης εταιρείας.

Οι εκπρόσωποί της στο Digital Life Labs όπου έγινε και η παρουσίαση των νέων κινητών τηλεφώνων είχαν δυστυχώς μόνο μια ώρα περίπου στη διάθεσή τους, επομένως υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν έχουν “χαρτογραφηθεί” ακόμη.

Camera

Το σύστημα πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών που διαθέτει το s10+ της Samsung ξεπερνά τις δυνατότητες κάθε άλλης συσκευής μέχρι σήμερα. Οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος καλύπτουν όλα τα οπτικά πεδία καθώς υπάρχει:

  1. ένας τηλεφακός με οπτικό πεδίο 45 μοιρών
  2. ένας ευρύς φακός με Field Of View 77 βαθμών 
  3. ένας εξαιρετικά ευρύς φακός με Field Of View 123 βαθμών

Θετική δε εντύπωση, προκαλεί το γεγονός ότι αν κάνουμε μεγέθυνση ή σμίκρυνση, η εφαρμογή μεταβαίνει μεταξύ των τριών καμερών, χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα.

Όσον αφορά τους μπροστινούς φακούς, ο νέος φακός 3D είναι ιδανικός για τις Selfie φώτο, αφού η εστίαση είναι το κάτι άλλο!

Screen

Μεγάλες αλλαγές παρατηρούμε και στην οθόνη καθώς είναι πιο μεγάλη σε σχέση με κάθε άλλη οθόνη που έχουμε δει. Παράλληλα, είναι η πρώτη οθόνη της Samsung που υποστηρίζει πλήρως το περιεχόμενο HDR10 +, για πιο φωτεινούς και πιο λεπτούς λευκούς και μαύρους τόνους.

Ένα επιπλέον θετικό, όσον αφορά την οθόνη, είναι ότι η μπροστινή κάμερα λαμβάνει ελάχιστο χώρο πάνω στο τηλέφωνο ευρισκόμενη πάνω δεξιά στην οθόνη. Η Samsung ευτυχώς απέφυγε το τετριμμένο σύστημα της Apple που χρησιμοποιεί εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης για την κάμερα.

Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά με όσα είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν,  είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρίσκεται όπως και στο Huawei Mate 20 Pro  κρυμμένος κάτω από την μπροστινή οθόνη. Διορθώνεται έτσι η κακή  αναγνώριση προσώπου που διέθετε μέχρι στιγμής η Samsung, ενώ οι φακοί δεν λερώνονται πλέον.

Μπαταρία

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό επίτευγμα είναι η αύξηση της διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Samsung τόνισε πως οι μεγαλύτερες μπαταρίες στα μοντέλα galaxy s10, μαζί με την καλύτερη διαχείριση ενέργειας, λογικά θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου κατά περίπου 25% (!!!) , δίνοντάς της μια σταθερή ημέρα απόδοσης χωρίς να χρειαστεί να φορτιστεί! Δυστυχώς μία μέρα είναι ελάχιστη σε σχέση με τις δύο και τρεις που προσφέρει το Huawei Mate 20 Pro, ωστόσο είναι μία αναβάθμιση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα που δεν άντεχαν ούτε δεκάωρη εντατική χρήση.

Εμείς, έχουμε να ομολογήσουμε πως εντυπωσιαστήκαμε με τις νέες δυνατότητες, ωστόσο θα θέλαμε να ακούσουμε και τη δική σας γνώμη!

Γράψτε μας σχόλιο κάτω από το άρθρο μας 🙂

Σχολίασε το