Μπυράκι
Μπυράκι

Πολλές φορές είχα περάσει από την οδό Κολοκοτρώνη 8 στο Χαλάνδρι και η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που περνούσα το βράδυ, κάτι φωτάκια και μια πινακίδα με επιγραφή «Ζύθος», τραβούσαν την προσοχή μου. Πήγα, λοιπόν, και εγώ στο Ζύθο , όπου στεγάζεται το «Μπυράκι», για να δω τι παίζει.

Με το που μπήκα σκέφτηκα πως το εσωτερικό είναι τόσο καλό, όσο το εξωτερικό, αφού το περιβάλλον ήταν ζεστό και cosy, ό,τι πρέπει,δηλαδή,για χαλαρή μπυρίτσα, καλό φαγητό και παρέα. Ξεκινήσαμε με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας, το οποίο έφυγε σχετικά πολύ γρήγορα.

06

Μέτα, δοκιμάσαμε ποικιλία αλλαντικών. Τυριά, ζαμπόν, σαλαμάκι, λουκάνικα τυλιγμένα με bacon, κριτσίνια, πιτάκια με λαχανικά και μια καυτερή σάλτσα για να τα συνοδέψουμε και να τα ταιριάξουμε με τη μπύρα μας. Όλα τόσο νόστιμα, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει κάποιο!    

1

 Το κερασάκι στη τούρτα , όμως, ήταν η μουσική. Το ξέραμε ότι κάθε Τετάρτη το μαγαζί  έχει live, αλλά δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Ε, λοιπόν, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι που να ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το μέρος, από αυτό που άκουσα. Μία βαριά, βραχνή φωνή να τραγουδάει jazz και funk soul και έναν πιανίστα με την ένταση ενός drummer να γεμίζουν το μαγαζί με την πιο ωραία αύρα. Ο λόγος γίνεται για τον Γιάννη Σκουλα και τον Αλέξανδρο Κουρο, οι οποίοι, όπως μας είπαν, δοκίμαζαν για πρώτη φορά κάτι τέτοιο, δηλαδή μόνο πιάνο και φωνή (Αφήστε με να πω με μεγάλη επιτυχία). Υπήρξε ποικιλία τραγουδιών και οι ίδιοι έδειχναν να το απολαμβάνουν πραγματικά.

%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bd

 Αν, λοιπόν, με ρωτήσει κανείς που θα είμαι την επόμενη Τετάρτη, θα του πω να με βρει στο Μπυράκι. Εσύ θα έρθεις;

Photos: Ηρώ Μαστοράκη

Μπυράκι

Σχολίασε το