Μιλήσαμε με τον οδοντίατρο των διασήμων, Δρ. Πάρι Αμοργινό

0
1611

“Το αποτέλεσμα μιας ευχάριστης σκέψης είναι το χαμόγελο”, αυτό είναι το moto της ζωής και της δουλειάς του συμπαθέστατου και πασίγνωστου οδοντιάτρου Δρ. Πάρι Αμοργινού. Το Athensstories θέλοντας να φροντίσει το χαμόγελό του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της 5ης Οκτωβρίου, επισκέφθηκε τον κ. Αμοργινό στο ιατρείο του στο Κολωνάκι και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για το ωραιότερο κόσμημα που μπορούμε να φορέσουμε στο πρόσωπό μας.

Και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά τη συζήτησή μας με τον κ. Αμοργινό παρά με την ερώτηση :

Από τι προκαλείται το χαμόγελο και γιατί κάποιοι δεν χαμογελούν ή το αποφεύγουν;

” Το ιδανικό χαμόγελο είναι αποτέλεσμα της απάντησης των μυών του προσώπου στα ευχάριστα ερεθίσματα. Διαγράφεται σε όλο το πρόσωπο με κυρίαρχα στοιχεία τα δόντια, τα χείλη και τα μάτια. Ο τρόπος όμως με τον οποίο θα εκφράσουμε αυτή τη μοναδική στιγμή ευχαρίστησης και ικανοποίησης ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σε ορισμένους ανθρώπους, η εκδήλωση αυτής της ευχαρίστησης γίνεται χωρίς καμία σκέψη, απλά απολαμβάνουν τη στιγμή και συνήθως με το χαμόγελό τους φωτίζεται το πρόσωπό τους και σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι συγκρατούν αυτή την αυθόρμητη έκφραση γιατί έχουν άσχημα δόντια.

Συνήθως οι λόγοι που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση είναι ο φόβος του οδοντίατρου, η αμέλεια, η κακή υγιεινή, η κληρονομικότητα, η έλλειψη χρόνου κ.α η εποχή βεβαίως, όπου οι οδοντίατροι ήταν ο φόβος και ο τρόμος και κατ’ επέκταση απειλή πλέον, είναι παρελθόν.

Το υψηλό επίπεδο γνώσης, οι τεχνικές, και τα υλικά υψηλών προδιαγραφών κερδίζουν έδαφος μέρα με τη μέρα. Σίγουρα ένα όμορφο αρμονικό χαμόγελο δεν αρκεί να φαίνεται υγιές αλλά και να είναι! “

Και συνεχίσαμε τον διάλογο μας με μια λογική ερώτηση.

Ποια είναι τα προβλήματα λοιπόν που αντιμετωπίζει η αισθητική οδοντιατρική; Μπορεί να δώσει λύση σε κάθε είδους πρόβλημα;

” Η αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα όπου συνήθως συνοδεύονται και με άλλες παθήσεις, π.χ. κακή μάσηση τροφής, πονοκεφάλους καθώς και κακή άρθρωση και ομιλία. Επίσης, δόντια με προβλήματα, όπως η τερηδόνα, κακή θέση, σχήμα, χρώμα, παλιές εργασίες και άλλα προβλήματα, συνηγορούν, ώστε να καταλήγουμε στο “ένοχο” χαμόγελο.

Η αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική καλείται να δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα ανώδυνα, άμεσα και αποτελεσματικά. Η γνώση, σε σχέση με τις νέες τεχνικές και τα υλικά υψηλών προδιαγραφών, αποτελούν σίγουρα τη λύση για κάθε πρόβλημα.”

Και κλείσαμε τη συζήτησή μας με πληροφορίες για το πως επιτυγχάνεται η τέλεια επιστημονική λύση για ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο.

Ο συμπαθής κ. Αμοργινός μας εκμυστηρεύτηκε τα μυστικά του υπογραμμίζοντας ότι:

” Το τρίπτυχο υγεία, λειτουργικότητα και αισθητική σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία απευθύνεται σε όλους τους σύγχρονους ανθρώπους. Βεβαίως για να αποδώσουμε υγεία, λειτουργικότητα και αισθητική πρέπει να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε την ιδανική θεραπεία μέσα από τις ανάγκες κάθε ατόμου, συγκεκριμένα με κυρίαρχο στόχο το πλάνο θεραπείας του στοματογναθικού συστήματος. Σε κάθε άτομο οι ανάγκες θεραπείας ποικίλουν. Όμως, όλοι μα όλοι τους έχουν ένα κοινό μυστικό : το “ένοχο” χαμόγελο όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Η συνολική αντιμετώπιση δίνεται μέσα από μία σειρά θεραπειών, αρχής γενομένης από μια κλινική εξέταση με ιατρικό ιστορικό, με ενδοστοματική και εξωστοματική εξέταση. Ανάλυση προσώπου, συμμετρίες, σχέση χειλιών, οδοντοπροσωπική ανάλυση, τύπος χαμόγελου, σχέση δοντιών – ούλων – χείλους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε στο ιδανικό χαμόγελο και μπορούμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να εκδηλώσουμε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με άνεση και ελευθερία ανεξάρτητα από τα ερεθίσματα, είτε δεκτικά, οπτικά, ακουστικά κ.α.

Σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, για κάθε σύγχρονο άνθρωπο, ένα υπέροχο χαμόγελο δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά δικαίωμα όλων !

Με αυτά τα λόγια κλείνει τη συζήτηση μαζί μας ο κ. Αμοργινό. Λόγια που κρατάμε, μεταφέρουμε σε εσάς και σας παροτρύνουμε να φροντίζετε και να αγαπάτε το χαμόγελό σας και τον εαυτό σας!

Το athensstories.gr έψαξε και βρήκε την καλύτερη προσφορά της πόλης, για να εξασφαλίσετε μια συνεδρία λεύκανσης δοντιών στην καλύτερη τιμή της αγοράς, σε πασίγνωστο ιατρείο του Κολωνακίου! Δείτε πληροφορίες εδώ

 

 

Σχολίασε το