Πως ξεκίνησε η σχέση σου με τη ζαχαροπλαστική;
Το 2011, εγώ τελείωσα το λύκειο. Εκείνη την εποχή μεταφερθήκαμε στο κατάστημα που βρισκόμαστε τώρα, στο οποίο ενώσαμε την πώληση με το εργαστήριο. Δεν ήτανε ποτέ στα σχέδια μου το να μπω στο εργαστήριο, απλά εκείνη την εποχή λόγω έλλειψης προσωπικού και το ότι δεν ήξερα τι ήθελα να ακολουθήσω, ξεκίνησα να κάνω βοηθητικές δουλειές για να βοηθήσω τους γονείς μου. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο έρωτας…
Ποια είναι η ιστορία του Special;
Ένας παππούς σκέτη γλύκα!
Ο παππούς μου Παπαδόπουλος Γρηγόριος, το 1973 άνοιξε το ζαχαροπλαστείο μαζί με την γιαγιά και από εκεί ξεκίνησε το γλυκό ταξίδι του special. Το 1993 οι γονείς μου αποφάσισαν να αναλάβουν το μαγαζί και από τότε ο πατέρας μου 0(Κωνσταντίνος Καραλίδης) είναι ο μάστορας του καταστήματος.
Μίλα μας για τη φιλοσοφία σου στη ζαχαροπλαστική;
Χμμμ … δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πω, ότι ακολουθώ μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Αυτό που μπορώ να σου πω όμως, είναι κάτι που διάβασα πρόσφατα και νομίζω ότι αυτή η φράση τα λέει όλα: “we do not eat the picture, we eat the food. When creating a dessert think about what it will taste like”, το οποίο το έχει πει ο Pierre Ηerme.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό;
Δύσκολη αυτή η ερώτηση. Νομίζω ότι έχω μία αδυναμία στην τάρτα κάστανο· μια σοκολατένια τάρτα με κρεμέ μαύρης σοκολάτας και κρέμα κάστανο!
Είσαι μόλις 26 χρονών και υπεύθυνη για ένα ολόκληρο μαγαζί. Είναι εύκολο να τρέχεις τον δικό σου χώρο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι μόνη· έχω μεγάλη στήριξη από τους γονείς μου, οι οποίοι είναι ενεργοί στο κατάστημα. Η μητέρα μου είναι στην πώληση και ο πατέρας μου είναι ο μάστορας του εργαστηρίου. Θα σου πω ότι δεν είναι τίποτα εύκολο, ειδικά αν δουλεύεις με την οικογένεια σου, αλλά έχει και πολλά θετικά. Το πιο δύσκολο κομμάτι απ’ όλα είναι να καταφέρω να κρατήσω το επίπεδο του καταστήματος, που με τόσο κόπο κατάφερε να δημιουργήσει η οικογένεια μου.
Έρχομαι πρώτη φορά στο Special, στο ζαχαροπλαστείο σου. Τι πρέπει να δοκιμάσω για να μπω στο γλυκό σου κόσμο;
Είναι τόσα πολλά…Νομίζω, ότι πρέπει να δοκιμάσεις την σοκολατόπιτα μας, την πάστα μους σοκολάτα γάλακτος, η οποία είναι διαχρονική αξία του καταστήματος και την μους bitter, η οποία είναι με βάση sacher και έχει μους μαύρης σοκολάτας guanaja (valrhona 70%). Αν πάλι δεν είσαι της σοκολάτας, θα πρέπει να δοκιμάσεις την lemon pie και την τραγανή τάρτα βουτύρου με κρεμέ lime και απαλή μαρέγκα!
Υπάρχει συστατικό για την επιτυχία;
Δεν μπορώ να σου πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου στα 26 του επιτυχημένο, γι αυτό δε θα σου απαντήσω. Ξέρω, ότι για να γίνεις επιτυχημένος πρέπει να δουλέψεις πολύ και να μην τα παρατήσεις όσες στραβές και αν έρθουν αλλά κυρίως να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις! Πιστεύω, πως είμαι σε καλό δρόμο αλλά έχω πολύ μέλλον μπροστά μου …
Τι θεωρείς ότι κάνει το ζαχαροπλαστείο σου τόσο special;
Σαν ζαχαροπλάστης θα σου πω, η προσοχή που δίνουμε στις λεπτομέρειες για να βγάλουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Όταν όμως βρίσκομαι στην πώληση, καταλαβαίνω ότι το πιο special κομμάτι, είναι η επικοινωνία μας με τον κόσμο.
Έχεις παραλάβει το special από την προηγούμενη γενιά της οικογένειάς σου. Η δική σου γενιά τι θέλει να αφήσει στην επόμενη;
Αυτό για μένα είναι ένα άγνωστο μέχρι τώρα κομμάτι· το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι, ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο όπως τόσα χρόνια προσπαθεί η οικογένεια μου και ευελπιστώ να τα καταφέρω και η επόμενη γενιά να είναι περήφανη για την προηγούμενη, όπως είμαι και εγώ!