spot_img

Μια βασική συνέντευξη από τους The Sexy Christians

Κατά πόσο έχουν αλλάξει οι προσδοκίες σας ως Sexy Christians τώρα, σε σχέση με το ξεκίνημα της πορείας σας;

Βασικά, είναι πολύ χαμηλότερες. Στην αρχή δεν είχαμε καθόλου προσδοκίες , τώρα πονάμε.

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Βασικά, από τα πάντα. Έρχεται μια στιγμή που έχεις μαζέψει τόσα πολλά πράγματα που θες να πεις και θες να τα βγάλεις από μέσα σου. Για να μην σε επηρεάσει ο θυμός και η διαταραγμένη ψυχικά κοινωνική κατάσταση που επικρατεί, πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουμε τι θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από ένα τραγούδι, κοιτάμε την κατάσταση από μια θετική οπτική. Θέλουμε να ξεδώσουμε και να νοιώσουμε όσο ποιο ελεύθεροι γίνεται και αυτό είναι στην ουσία το δημιουργικό μας κίνητρο.

Θα μας πείτε μερικά λόγια για το νέο σας άλμπουμ “Forbidden Fruit” ;

Βασικά γράψαμε ένα δίσκο που μας αρέσει. Τα κομμάτια έχουν αμεσότητα και απλότητα, πολυφωνίες, τις βασικές αρχές του rock ‘n’ roll, funky groove και ερωτική διάθεση αυτογνωσίας. Η διαδικασία της ηχογράφησης μας βοήθησε να συνεννοηθούμε εκεί που δεν συνεννοούμαστε και να συμφωνήσουμε εκεί που διαφωνούμε. Το “ForbiddenFruit” είναι ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ, με έμφαση στην ταυτότητα της μπάντας, και τονίζει την πιο pop, funk πλευρά μας, χωρίς βέβαια να λείπουν  οι εξάρσεις που μας χαρακτηρίζουν στα live. Επίσης να πούμε ότι ήταν ξεκάθαρο βήμα μπροστά στον τομέα της παραγωγής, μιας και κατευθυνθήκαμε σε ανεξερεύνητες μέχρι τώρα περιοχές για εμάς και αφιερώσαμε όσο χρόνο χρειαζόταν σε πειραματισμούς και ηχητικές σπαζοκεφαλιές, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί χωρίς τη συνεργασία μας με τον Γιώργο Παυλίδη που έβαλε την ψυχή του σε όλη τη διαδικασία.

Πως θα χαρακτηρίζατε την ελληνική μουσική σκηνή του σήμερα;

Βασικά, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στην μουσική σκηνή και αυτό δεν περιμένατε να το μάθετε από εμάς… Είναι πολύ αισιόδοξο ότι βλέπουμε μπάντες με δυναμική παρουσία στο εξωτερικό, αλλά και soldout συναυλίες σε μεγάλους χώρους στην Ελλάδα , κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό μας πριν 10 χρόνια. Βέβαια σε όλο αυτό υπάρχουν και μουσικές παρουσίες που δεν θα μας έλειπαν αν δεν υπήρχαν . Σίγουρα η ελληνική πραγματικότητα μας κρατάει πίσω.

Ποιοι πιστεύετε είναι οι καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μουσική σας;

Βασικά, οι Beatles, Velvet Underground, Wham, Jesus and mary chain, Stevie Wonder, Spice Girls, JJ Cale, Cramps, Morphine, Beyonce, Bruno Mars, Leonard Cohen, Talking Heads, Nina Simone, Gun Club, Black Sabbath, The Stooges, Nick Cave, Bob Dylan, Ian Dury, James Brown, Bo Diddley, Radiohead, Marvin Gaye, Spacemen 3 και οι Prodigy.

Στο νέο σας videoclip “Pick Up The Pieces”, επιλέξατε στιγμιότυπα από το προσωπικό σας αρχείο. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

Βασικά όχι. Η ιδέα είναι κατεξοχήν του Τάσου και του Γιώργου της KickAssProductions και είδαμε ότι μέσα από αυτό το concept μπορεί να αντικατοπτριστεί η αλλοπρόσαλλη φύση του κομματιού. Οπότε συμφωνήσαμε. Μια άλλη ιδέα ήταν να φορέσουμε πάνες και να τρέχουμε έξω από τη βουλή.

Πως θα χαρακτηρίζατε τα μέλη του συγκροτήματος σας, με μια μόνο λέξη;

Βασικά.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα των Sexy Christians;

Βασικά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Γιατί κάποιος να ακούσει το νέο σας άλμπουμ;

Βασικά για να χορέψει.

Περισσότερα για τους Sexy Christians θα βρείτε :

Official Facebook Page
Official Bandcamp Page
Official Youtube Account
Official Soundcloud Profile
Official Instagramm Profile
Spotify

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το