Μην κρατήσεις ποτέ κακία σε κανέναν….Δες το λίγο αλλιώς!

0
1496

Κάποιες φορές, όσο ειλικρινής και εάν είσαι, κάποια άτομα δεν το εκτιμούν. Φέρονται ανώριμα, άκαρδα και ψυχρά.  Ύστερα σκεφτόμαστε και εμείς περίεργα και κρατάμε κακία στο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες τις σχέσεις για παράδειγμα μια φιλική ή ερωτική. Και κάθεσαι και απορείς τι έκανα λάθος; Μήπως έφταιξα σε κάτι εγώ; Είναι ίσως άδικο σε κάποιες περιπτώσεις όμως μην κρατάς κακιά σε κανέναν και δες το λίγο αλλιώς….κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει!

Σκέψου ότι ίσως αυτός-ή είναι σε μια περίεργη φάση και φέρθηκε αναλόγως. Ίσως να μην το έκανε επίτηδες και είμαι σίγουρη ότι όταν το καταλάβει θα ζητήσει συγγνώμη. Μπορεί να μην είχε κακό σκοπό. Σκέψου ότι εσύ ήσουν ο εαυτός σου και έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες! Μην σκέφτεσαι τι πήγε λάθος, δεν φταις μόνο εσύ!

Από την άλλη μπορεί εκείνος/η άλλα να ένιωθε και εκείνη την δεδομένη στιγμή να ‘μπλόκαρε’ και να φέρθηκε από φόβο με τον αντίθετο τρόπο. Συμβαίνει αρκετές φορές να μην δείχνουμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε από φόβο μην φανούμε κατώτεροι στα μάτια του άλλου. Λάθος! Πρέπει πάντα να λέμε την αλήθεια και τα πραγματικά μας συναισθήματα, όποια και να είναι και αυτά. Οι ξεκάθαρες κουβέντες είναι πάντα η καλύτερη λύση, η κακία και η άσχημη στάση απέναντι στην κατάσταση, όχι! Εάν εσύ ήσουν αληθινός/ή θα δικαιωθείς! Μην φοβάσαι να πεις την αλήθεια, ακόμα και εάν δεν είσαι αρεστός με αυτό.

Έτσι λοιπόν εάν εσύ έχεις την συνείδησή σου καθαρή μην σκας! Ναι, ξέρω ίσως το άτομο που έχεις στο μυαλό σου αυτή την στιγμή σου φέρθηκε σκάρτα και δεν μπορείς με τίποτα να το ξεχάσεις, αλλά αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει και θα καταλάβεις κι εσύ πως τέτοιου είδους άνθρωποι πολύ απλά δεν σου κάνουν. Ίσως ήταν μια άσχημη στιγμή. Ίσως έπρεπε να γίνει. Μην το πολύ ψάχνεις! Μην στεναχωριέσαι. Όλα θα γίνουν και θα βρεθεί η λύση. Ο χρόνος όπως λένε είναι γιατρός…

Μην κρατάς κακία. Δεν αξίζει πρώτα από όλα στον εαυτό σου. Δεν αξίζει να δηλητηριάζεσαι με άσχημα συναισθήματα από τη στιγμή που δεν έχεις μερίδιο ευθύνης εσύ. Καμία φορά είναι δύσκολο να συγχωρέσεις, κάνει καλό όμως σε εσένα πρώτα από όλα. Διώξε αυτό το βάρος από πάνω σου. Θα αισθανθείς σίγουρα απελευθερωμένος/η.

Μια ακόμα συμβουλή είναι να μην το αναλύεις πολύ. Έχει αποδειχτεί σε πολλούς από εμάς είμαι σίγουρη, πως τίποτα δεν μένει στην μέση. Γίνεται το ξεκαθάρισμα έστω και μετά από καιρό που παίζει και να το έχεις ξεχάσει εντελώς. Έχει συμβεί αρκετές φορές σίγουρα σε κάποιους και η απόδειξη είναι ότι δεν υπήρξε κακιά προς το άτομο αυτό και το συμβάν έμεινε στην άκρη, οτιδήποτε και εάν έγινε.

Ο τροχός γυρίζει φίλε/η μου…υπομονή χρειάζεται, τίποτα άλλο! Όλα θα βρουν τον δρόμο τους πολύ σύντομα…να το θυμάσαι! Λέμε ναι στα καλά συναισθήματα και όχι στην κακία!

 

Σχολίασε το