Μάγκυ Ταμπακάκη: “η δουλειά μου στο κανάλι ως προσωπική Chef..”

To Αthensstories και η Μαρία Σερετάκη συζητούν με την διακεκριμένη Chef Μάγκυ Ταμπακάκη που έγινε δημοφιλής από τη συμμετοχή της στο ελληνικό MasterChef της σεζόν 2017-2018.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη δεν δίστασε να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση ακόμα και σ΄αυτές που αναφέρονται σε εκείνα που συμβαίνουν όταν οι κάμερες είναι κλειστές κι οι περισσότεροι αποφεύγουν, και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο, ομολογούμε ότι κέρδισε επάξια το σεβασμό μας.

H αλήθεια είναι πως σας είχαμε στο μυαλό μας σαν Chef αλμυρής κουζίνας. Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε σε ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στη σοκολάτα;

“Το ότι μαγειρεύω κυρίως αλμυρά πιάτα δεν αναιρεί το ότι φτιάχνω και ωραία γλυκά, άλλωστε ένας μάγειρας πρέπει να γνωρίζει έστω τα βασικά και στη ζαχαροπλαστική. Άσε που ως απόλυτος λάτρης της σοκολάτας, δε θα μπορούσα να μη συμμετέχω!!! “

Μιας και αναφερόμαστε σε συμμετοχές, πείτε μας λίγα λόγια και για την συμμετοχή σας στο ελληνικό Masterchef. Τι ανάμνηση σας έχει αφήσει;

“Σαν αυτή μιας λευκής σοκολάτας με αλμυρούς ξηρούς καρπούς (η αγαπημένη μου) “

Τι έχετε να απαντήσετε σε όλους εκείνους που σας κατηγόρησαν για παραπάνω εμπειρία και γνώση κινήσεων στο ελληνικό παιχνίδι, όταν γνωστοποιήθηκε η συμμετοχή σας στο Ιταλικό Masterchef;

“Τίποτα απολύτως, έχει περάσει πολύς καιρός πλέον από τότε και δεν υπάρχει λόγος να γυρνάμε πίσω. Άλλωστε όποιος με γνώρισε από κοντά κατάλαβε πολύ καλά ποια είμαι και αν θα ήμουν ικανή να ξεγελάσω κάποιον”

Είστε ένα πρόσωπο που έχει «χτυπηθεί» αρκετά από τα social media τόσο σχετικά με την πρώτη οικειοθελή αποχώρησή σας λόγω οικογενειακού προβλήματος υγείας από το ελληνικό Masterchef αλλά και για φημολογούμενη και αδίκως, όπως αποδείχθηκε, μίμηση του πιάτου σας που κέρδισε το Silver Award. Νιώθετε αδικημένη; 

“Αδικημένη????? Με τίποτα. Μόνο κερδισμένη έχω βγει απ’ όλη αυτή την εμπειρία. Οκ, υπήρξαν κάποιοι που με πολέμησαν αλλά υπήρξαν πάρα πολλοί που με στήριξαν και με αγάπησαν και με βοήθησαν.”

Ελλάδα ή Ιταλία τελικά;

“Δεν υπάρχει διαφορά, τι Ελλάδα τι Ιταλία, una faccia una razza. “

Τι έχουμε να περιμένουμε από τη Μάγκυ Ταμπακάκη τα επόμενα χρόνια; Σκοπεύετε να ασχοληθείτε πιο εντατικά με την παιδική κουζίνα δεδομένης της συμμετοχής σας στην κριτική επιτροπή του Junior Masterchef που ξεχώρισε;

“Πιστεύω πως διανύω την πιο παραγωγική μου περίοδο. Προς το παρόν εκτός από τη δουλειά μου στο κανάλι ως προσωπική σεφ του Προέδρου του Σταρ, ετοιμάζω ένα δικό μου χώρο με ναπολιτάνικο Street food και άμεσα ξεκινώ μια συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με κουζίνες για σεμινάρια για μαμάδες με παιδάκια. Η ενασχόληση με τα παιδιά με ενδιαφέρει πολύ και θέλω να συνεχιστεί γιατί μου γεμίσει την καρδιά.”

 

Σχολίασε το