Στις παρυφές του μυθικού βουνού των Θεών και σε υψόμετρο 6οο μέτρων βρίσκεται ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο! Ένα γραφικό χωριό που ξεχωρίζει για την ομορφιά του αλλά και  την φιλοξενία των κατοίκων του! Το όνομα του…Παλαιοί Πόροι! Κυβέλη Boutique Hotel

Σε αυτό το μικρό οικισμό θα δεις εικόνες , πρωτόγνωρες, μαγικές! Από τη μία τα λιθόκτιστα σπίτια του 18ου αιώνα – τα οποία διατηρούνται μέχρι σήμερα και αξιοποιούνται τουριστικά ως πολυτελείς παραδοσιακοί ξενώνες. Από την άλλη τα  εγκαταλειμμένα σπίτια που δίνουν μια απόκοσμη νότα άλλης εποχής και το πανέμορφο δάσος ακριβώς πάνω από τον οικισμό με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Ολύμπου!

Η Βυζαντινή εκκλησία του Άη Γιώργη στην κεντρική πλατεία του χωριού αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους επισκέπτες του χωριού! Τους πιο τολμηρούς περιπατητές που αντέχουν να περπατήσουν 2-3 χλμ μέσα στο δάσος περιμένουν 2 ακόμα πανέμορφα εκκλησάκια: των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου Πηγής.

Όλα καταλήγουν στην κεντρική πλατεία, με την ταβέρνα κάτω από τον τεράστιο πλάτανο η οποία άνοιξε το 1995, την εποχή δηλαδή που ηλεκτροδοτήθηκε και ολόκληρο το χωριό! Νοτιότερα του οικισμού, ο υδροβιότοπος των Νέων Πόρων υπόσχεται μοναδικές στιγμές ξεκούρασης.

Αν και οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι ελάχιστοι, αρκετοί είναι αυτοί που καθημερινά ανηφορίζουν από τους Νέους Πόρους για να εργαστούν στους παραδοσιακούς ξενώνες, που κάθε χρόνο φιλοξενούν επισκέπτες, λάτρεις της φύσης, του καλού φαγητού και της απλότητας.

Από τους πανέμορφους ξενώνες της περιοχής  ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε το Κυβέλη Boutique Hotel. Ένας λιθόχτιστος ξενώνας που διαφέρει από τους άλλους! Διαθέτει 4 Junior Σουίτες με τζάκι, υδρομασάζ, sauna, ξεχωριστό σαλόνι και όλες τις ανέσεις που μπορείτε να φανταστείτε! Διαθέτει ακόμα 6 ευρύχωρα δωμάτια με τζάκι και όλες τις υπόλοιπες ανέσεις (εκτός από το υδρομασάζ & τη sauna). Τέλος στο μεγάλο καθιστικό, δίπλα από το κεντρικό τζάκι του ξενώνα υπάρχει βιβλιοθήκη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε διαβάζοντας το βιβλίο της επιλογής σας.

Για όσους βρεθούν στους Παλαιούς Πόρους μια συμβουλή! Μην μαγευτείτε από την ομορφιά τους και παραλείψετε να επισκεφτείτε τους εξίσου καταπληκτικούς παραδοσιακούς οικισμούς του Π. Παντελεήμονα και της Π. Σκοτίνας. Η ομορφιά τους είναι καθηλωτική!

Tip: Ξέρατε ότι τα περισσότερα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας «Μέγα Αλέξανδρος» δεν πραγματοποιήθηκαν σε studio αλλά στην ευρύτερη περιοχή των 3 παραπάνω οικισμών? Το εισπρακτικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ταινίας ήταν τεράστιο με κριτικούς να δηλώνουν πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν εκτός από το σενάριο και τις ερμηνείες  οι εκπληκτικές «εικόνες» της ταινίας!

Κυβέλη Boutique Hotel

Σχολίασε το