Κουφονήσια: Ο παράδεισος των Μικρών Κυκλάδων

0
684

Ενδεχομένως έχεις πάει αμέτρητες φορές στις Κυκλάδες. Στις Μικρές Κυκλάδες όμως; Εκεί βρίσκονται και τα Κουφονήσια, ένας επίγειος παράδεισος που και φέτος προλαβαίνεις να επισκεφτείς για να γευτείς την απόλυτη χαλάρωση και το απέραντο γαλάζιο. Και δεν υπερβάλλουμε…

Τα Κουφονήσια βασικά είναι 2 νησιά και όχι 1. Απλά συνήθως όταν λέμε Κουφονήσια συνήθως εννοούμε το Πάνω Κουφονήσι που είναι η Χώρα και όλες αυτές οι μαγευτικές παραλίες. Το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο. Μόνο μια ταβέρνα θα βρεις με πραγματικά φοβερό φαγητό και για να πάρεις ένα καφέ στο χέρι. Είναι ο προορισμός για τους λάτρεις του ελεύθερου camping και όλων εκείνων που επιζητούν 100% απομόνωση από τον πολιτισμό.

Το Άνω Κουφονήσι είναι μόλις 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι. Μόνο πόδια. Θόρυβο και “κίνηση” θα πετύχεις μόνο όταν έρχεται το πλοίο της γραμμής. Τελεία και παύλα. Όλες τις άλλες στιγμές απλά απολαμβάνεις την ηρεμία, την γαλήνη, την αύρα του Αιγαίου και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Για να πας στις διάσημες παραλίες υπάρχει ο εύκολος τρόπος που δεν είναι άλλος από τις λάντζες, μικρά πλοιάρια δηλαδή που με ένα μικρό εισιτήριο όλη μέρα μεταφέρουν κόσμο από την μία παραλία στην άλλη. Και αυτό γίνεται σε 5′-10′. Είπαμε είναι μικρό νησί και όλα είναι κοντά. Φυσικά πάντα έχεις την επιλογή να περπατήσεις…

Τα Κουφονήσια επιμένουν (και καλά κάνουν) και δεν έχουν οργανωμένες παραλίες. Οπότε αν είσαι φίλος της ξαπλώστρας και της ομπρέλας θα πρέπει να κάνεις το κουμάντο σου εσύ. Οπότε να έχεις μαζί σου καπέλο και φυσικά αντιηλιακό. Ξέχνα τα μπιτσόμπαρα και την βαβούρα. Πορί, Ιταλίδα, Άμμος, Φανός, Φοίνικας όπου και να καταλήξεις, απλά θα μαγευτείς. Μην ξεχάσεις να πας οπωσδήποτε στην καλά κρυμμένη παραλία Γάλα και φυσικά για βουτιά στην Πισίνα.

Όπου και να φας στα Κουφονήσια θα φας απλά εξαιρετικά, αν είσαι λάτρης του πιτόγυρου να ξέρεις έχει μόνο 1 μαγαζί και πίστεψέ με αξίζει να δοκιμάσεις. Για επιδόρπιο, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις παγωτό φιστίκι από το ομώνυμο μαγαζί. Τώρα, για χαλαρό ποτό και κοκτέιλ, μπορείς είτε να αράξεις με την παρέα σου στα μπαράκια στην Χώρα είτε στον Σορόκο στην παραλία είτε φυσικά στον εμβληματικό Μύλο με την απέραντη θέα. Αυτό το αφήνουμε πάνω σου.

Τα Κουφονήσια έχουν αναπτυχθεί αρκετά για να καλύψουν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση και αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στις τιμές και στην διαθεσιμότητα. Παρoλ’αυτά στα Κουφονήσια θα ξαναβρεις τον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις αυτό που ήταν οι Κυκλάδες πριν αρκετά χρόνια και τον μαζικό τουρισμό.  Γαλήνη, χαλάρωση, ελευθερία σε μια σπιθαμή νησί με εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά που απλά θα σε καθηλώσουν.

Σχολίασε το